Головна » 2012 » Травень » 16
    Сьогодні,15 травня, 0 15:00 на Центральній площі урочисто відкрили арт-скульптуру з 1600 футбольних м’ячів у вигляді квітки — логотипу Євро 2012.
   Як найбільша скульптура, створена з м’ячів, вона встановила рекорд України в категорії «Мистецтво». Про це зазначив експерт Владислав Рєзніков, який вручив авторам ідеї створення диво-квитки сертифікат про її внесення до Національного реєстру.
   Під час відкриття скульптури виступив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.
Продовжили святкування о 17:00 на матчі «Буковини» із запорізькою ФК «Металург».
Розміри арт-скульптури: 6 на 3,8 м. Вона є тимчасовою. Квітку планують залишити до кінця літа. Потім її перенесуть у місце, яке відповідає футбольній тематиці. Не виключено, що це буде стадіон «Буковина».



Категорія: Статті студентів | Переглядів: 640 | Дата: 16.05.2012 | Коментарі (0)

   Чернівчанка за походженням, єврейська дівчина Зельма Меербаум-Айзінґер народилася 1924 р. Вже майже через 18 років її не стало. Єдиною згадкою залишилися дивом уцілілі вірші на німецькій, присвячені коханому

   15 травня о 18 годині в Чернівецькому художньому музеї відбулася презентація книги Зельми Меербаум-Айзінґер «Я тугою огорнута. Вірші єврейської дівчини до свого друга», яка побачила світ у чернівецькому видавництві «Книги-ХХІ» в перекладі Петра Рихла з передмовою Іріс Бербен.
   Під час заходу поезії Зельми читали німецькою та українською - Клаудія Претор та Петро Рихло відповідно. У перервах між декламуванням звучала музика у поєднанні з поезією Зельми.

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 668 | Додав: Нікуся | Дата: 16.05.2012 | Коментарі (0)

  15 травня студентське наукове історичне товариство спільно з Управлінням зовнішніх відносин та зовнішньоекономічної діяльності Чернівецької обласної державної адміністрації провело дебатний турнір на тему: "Європейський чи Євразійський союз: переваги для України".
   Зустріч відбулася в рамках святкування Дня Європи. Говорили про переваги та недоліки двох даних союзів, можливості України при вступі до них, презентували збірку студентських есеїв з теми дебатів.
   Перед зустріччю в соціальній мережі провели опитування на тему: «Якби наступного тижня відбувся референдум щодо вектору зовнішньої політики України, що б ви обрали?». Із 98 опитуваних 78,6% (77 осіб) проголосували за вступ України в Європейський союз, 21,4% (21 особа) - за вступ у Євразійський.
   До дебатів опитування провели знову, додавши до нього пункт нейтралітету. Таким чином, 21 за Європейський союз, 4 за Євразійський, 5 дотрималися нейтралітету.
   Після дебатів думка аудиторії змінилася: 24 за перший варіант відповіді, за другий - 1, за нейтралітет - 12. А один із учасників навіть запропонував створити новий союз.





... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 650 | Додав: Нікуся | Дата: 16.05.2012 | Коментарі (0)

  Після того, як футбольні фанати побували на відкритті арт-скульптури футбольної квітки, дружно пішли на трибуни стадіону «Буковина» вболівати за наших, які зіграли черговий матч першості України з ФК «Металург» (м.Запоріжжя).



   Уже на другій хвилині Євген Сантрапінських забив перший гол. Далі збільшити  рахунок наважився Сергій Басов.
   Проте «Буковина» не встигла насолодитися своєю подвійною перемогою. Цьому завадив Євген Пісоцький з «Металургу». Потім була заміна і на поле вийшов Жуніор, який вдало подав м"яч Матеушу і той забивав другий гол на користь запорізької футбольної команди. Рахунок на кінець першого тайму залишився 2:2.


   Ситуацію врятував Гунчак, через старання якого матч закінчився з рахунком 3:2.
  Арбітром в полі був тернопільчанин Анрій Яблонський. Асистенти- Любомир Харко із Луцька та Олександр Павлінов з Одеси. Четвертим був чернівчанин Микол ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 769 | Додав: Нікуся | Дата: 16.05.2012 | Коментарі (0)