Головна » 2012 » Травень » 14
Перестало битися серце багаторічного лідера Національної спілки журналістів України, людини високого таланту і щедрої, світлої душі Ігоря Федоровича Лубченка.
  
  З українською журналістикою, з Національною спілкою, членом якої він був більше піввіку -- з часу її створення, пов’язане все його трудове і творче життя. Ігор Федорович Лубченко народився 3 листопада 1937 року в російському місті Псков. Його дитинство і юність пройшли на Слобожанщині, в Ізюмі. Там ще у дванадцятилітньому віці друкував у місцевій газеті свої перші замітки, з яких і почався його журналістський шлях. Заочно закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка. Працював відповідальним секретарем багатотиражки однієї з шахт Донеччини. Повернувшись в Ізюм, трудився в багатотиражній газеті паровозоремонтного заводу, секретарем міськкому комсомолу. Молодого талановитого журналіста запросили на посаду завідувача відділом у Харківську обласну молодіжну газету «Ленінська зміна».
   З 1964 року Ігор Федорович Лубченко жив і працював у Києві: інструктором ЦК ЛКСМУ, завідуючим відділом, заступником редактора газети «Комсомольское знамя». Сім років очолював популярну в ті часи газету «Молодь України». Шість ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 644 | Дата: 14.05.2012 | Коментарі (0)

ЖУРНАЛІСТСЬКЕ РОЗСЛІДУВАННЯ У РАДІОФОРМАТІ

  До редакції радіо надійшов лист від мешканців гуртожитку по вул. Хотинській у Чернівцях, в якому вони просять допомогти розв’язати конфлікт, який ось уже кілька років триває між ними та власником будівлі
   Суть конфлікту. Приміщення гуртожитку колись належало Чернівецькому цукровому заводу, і в ньому поселили працівників. Після банкрутства заводу гуртожиток придбали двоє мешканців Запоріжжя. Вони намагалися виселити колишніх працівників цукрового заводу, але це заборонив робити Верховний суд.
   Мешканці гуртожитку відстоюють своє право на житло в судах вже не один рік. Гуртожиток перепродували без їхнього відома тричі, починаючи з 2004 року. 63 сім’ї колишніх працівників Чернівецького цукрового заводу живуть у страху залишитися без даху над головою. За їхнім зверненням Садгірська районна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного продажу приміщення приватним особам. У разі, якщо люди програють суди, власник гуртожитку змусить їх або платити за оренду житла, або ж відключить від комунікацій.
   ГОЛОС: До нас сюди приходила вже виконавча служба людей виселяти. І люди були ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 834 | Дата: 14.05.2012 | Коментарі (0)