Головна » 2012 » Травень » 11
  9 травня поет та письменник Андрій Любка приїхав до Чернівців презентувати свою першу прозову книгу під назвою «Кілер».
  Дійство відбулося у книгарні «Букініст» та «Найкращій кав"ярні на розі». Збірка оповідань «Кілер» вийшла друком у Літературній агенції «Піраміда» на початку квітня. У Львові ж і відбулась перша презентація книги. Другими стали Чернівці. Далі Андрій помандрує презентувати книгу до Івано-Франківська, Тернополя, Вінниці та Києва.

   Перша зустріч відбулася о 15:00 у книгарні «Букініст». Там автор прочитав оповідання з «Кілера» під назвою«How I spent my summer», відповів на всі інтригуючі запитання читачів, сфотографувався та люб"язно роздавав автографи.


   Продовжили о 19:00 в «Найкращій кав"ярні на розі». Тут прозвучали такі оповідання з нової книги, як «Чотири постулати старого Ідальго», «Маленька імпровізація для фортепіано» та декілька поезій. Найбільше читачі просили прочитати поезію «Ти прокинешся зранку» (ЧИТАЙТЕ ВНИЗУ).
   Модератором обох зустрічей був Олександр Бойченко.
   Щодо збірки, то вона вміщує 11 оповідань: «How I spent my summer», «Подвійне вбивство біля Ужгородського гуртожитку», «Сховок під вули ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 838 | Додав: Нікуся | Дата: 11.05.2012 | Коментарі (0)

У серпні минулого року Резиденція православних митрополитів Буковини і Далмації була включена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Це стало результатом кропіткої роботи цілої бригади фахівців протягом останніх семи років. І от, коли нарешті ЮНЕСКО визнало історичну цінність Резиденції, всі зітхнули з полегшенням, а далі - задерли носа та й хвалимося. І, ніби все так добре, — дах перекривають, факультет іноземних мов переселяють, а от про туристів забули. На жаль, ніхто не думає про покращення рівня обслуговування, чи хоча б найменшого його наближення до європейського. 

   Нещодавно, дорогою на навчання, стала свідком прикрої ситуації – турист і охоронець голосно сперечались під стінами шостого корпусу Чернівецького національного університету, який знаходиться в стінах Резиденції. Хлопець намагався пояснити щось англійською мовою, натомість співробітник університету твердо йому заперечував українською. Спочатку я пройшла повз, та поки дійшла до входу на факультет, мені стало настільки шкода бідного туриста (який от-от міг отримати нервовий зрив), що вирішила повернутись й допомогти перекласти. Одразу скажу – моя англійська бажає бути ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 744 | Дата: 11.05.2012 | Коментарі (0)