Головна » 2010 » Квітень » 15
Всім відомо, як в цей важкий час живеться бідному студенту. Постійні лекції та семінари, бібліотеки та конференції, після яких часу на активний відпочинок майже не залишається. А за що ж жити? На маленьку стипендію чи підтримку від батьків? Добре, якщо ще вчишся на держзамовленні, але ж багато здобувають вищу освіту на контрактній основі. А інколи хочеться і на дискотеку сходити, і модного одягу прикупити. Все це коштує грошей, які доводиться заробляти на різних підробітках. Які ж варіанти стоять перед молодими людьми?
 
  Чи не найпопулярнішою альтернативою є робота офіціантом чи барменом. Студенти часто йдуть саме до різного роду кафе і ресторанів, адже можна обрати вільний графік та працювати вечорами або на вихідних.
– Я влаштувався офіціантом в ресторан, тому що є змога працювати після занять і платять добре. А якщо гарно старатися, то і чайові можна отримати непогані, – розповідає третьокурсник Олег.
  Разом із чайовими за місяць можна заробити на такій роботі біля двох тисяч гривень. Іншим варіантом є посада продавця-консультанта в магазині чи торговому центрі. Телефоную за оголошенням у відділ кадрів супермаркету. Мені пояснюють, що можна влаштуватися на нічну зміну продавцем чи касиром з окладом майже півтори тисячі гривень. Що ж ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1303 | Додав: Acropolis | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (6)

     У День української сорочки організатори акції завітають у прямий ефір програми "Унікальна молодь" (16:05), щоб розказати більше про це свято і його перебіг, а також, щоб поспілкуватись з усіма, хто налаштується на хвилі радіостанції "Буковина" (68 ФМ, 837 АМ)!

Уже зараз помічаємо, що свято зініційоване буковинськими студентами   відбувається досить яскраво. Сьогодні, 15 квітня – безліч школярів, студентів, працівників різноманітних закладів, підприємці та таксисти одягнули вишиванки!

     Споконвічна українська традиція одягати вишиту сорочку на свято отримала нове дихання! Та, дехто вважає, що День укр.сорочки це не щира демонстрація патріотичних почуттів, а "шароварщина" і показ на загал…Тому, ми запросили на ефір організаторів акції – представників студентва ЧНУ ім.Ю.Федьковича: Сергія Бостана, Лесю Воронюк, Олександра Ткачука та інших, щоб подискутувати з ними про поняття патріотизму і традицій.

... Читати далі
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 999 | Додав: Lara | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (8)

Усі, хто молодий у серці, слухайте програму молодіжної студії «Символи», 16 квітня о 18:20 на радіо "Буковина" (радіоточка та хвилі 68 ФМ, 837АМ)

 Завтра ми поговоримо про таке: 
 - День української сорочки – справжній вияв патріотизму чи показ на загал? 
 - Символи на вишиванках – що вони означають і чи любить вишивати хрестиком сучасні молоді буковинки? 
 - А також інтерв’ю із тернопільським інді-гуртом «Nameless» 

 Налаштовуйтесь на хвилях радіо «Буковина»! З вами будуть Лариса Репка і Тарас Піц. Почуємось!

P.S. Повтор в суботу о 13:05 (лише на хвилях радіостанції)!
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 936 | Додав: Lara | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (2)