Головна » 2010 » Квітень » 06
Майбутні журналісти!
  Студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім. Ю. Федьковича вже третій рік проводять чудову та яскраву акцію – «День української сорочки» – і пропонують вам долучитися до цього заходу 15 квітня. Одягніть у цей день вишиванку і так прийдіть на навчання. Акція має культурно-просвітницький характер та покликана привернути увагу українців до їх національних надбань, зокрема до автентичної вишиванки, яка стає все популярнішою не тільки в Україні, а й за її межами.
  Організатори планують сформувати список учасників та надати його для публікації в ЗМІ. Після проведення акції буде видано кольоровий журнал з фотографіями тих, хто її підтримав. Тож до 26 квітня є шанс надіслати на lukia87@list.ru (або передати на диску організаторам) як мінімум 2 фото учасників у вишиванках і коротку інформацію про групу, факультет, спеціальність, а також відповідь на запитання: «Чому вирішили долучитися до Дня української сорочки?» Журнал буде презентовано як подарунок у разі участі в ньому.
   Акція проводиться за підтримки обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту та благодійного фонду «Людина у Культурі». Підтримай УКРАЇНСЬКЕ!


Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1221 | Додав: sonata | Дата: 06.04.2010 | Коментарі (0)

 Відзначено 61-й день народження видатного композитора і поета
 
   Дійство, традиційно проведене в гостинних стінах Чернівецького меморіального музею Володимира Івасюка, розпочалося відкриттям виставки "Відлуння перших пісенних кроків” – про резонанс, який викликали пісні видатного чернівчанина "Червона рута”, "Відлуння твоїх кроків”, "Я піду в далекі гори” та інші. Працівники музею зібрали багату експозицію, використавши зокрема велику кількість матеріалів, наданих родиною Івасюків. Серед експонованого – рідкісні фотографії зі зйомок кінофільму "Червона рута”, твори Левка Дутківського, ВІА "Смерічка”, Володимира Івасюка, Назарія Яремчука, листи, які писали В. Івасюкові його друзі, публікації журналів 1970-х років, платівки з першими записами найпопулярнішої пісні композитора, а також сучасні компакт-диски.
    Спогадами поділилися присутні на святі сестра митця, науковець Оксана Івасюк, композитор Віктор Рурак, художник Манолій Руснак, колишні учасниці ВІА "Смерічка” Зоя Маслова-Якубовська і Неля Труфин, перший заступник голови ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 858 | Додав: sonata | Дата: 06.04.2010 | Коментарі (0)