Головна » 2010 » Квітень » 08
Розслідування

З минулого року гральний бізнес в Україні перебуває поза законом. Саме таке рішення прийняв український парламент після трагічних подій в залі ігрових автоматів Дніпропетровська, під час яких загинуло десятеро осіб. Передбачається розробка законопроекту про можливість виведення ігрового бізнесу в спеціальні зони. Цікаво лише, а де саме наші вельмишановні народні обранці бачать можливість введення таких зон? В Чорнобильській зоні чи під Києвом (який сенс тоді було взагалі забороняти його у столиці?). Переважна більшість громадян, а це біля 75% негативно ставляться до можливості відновлення роботи ігрових залів.

Кореспондент Буковини вирішив особисто відвідати інтерактивні клуби Чернівців, які мов гриби повиростали на місцях колишніх ігрових залів та переконатися в тому, що насправді вони і далі процвітають під ширмою Інтернету.

Біля одного із цих клубів в центрі міста бачу, як школяр, років чотирнадцяти нишпорить в себе по карманах в пошуках дрібних грошей і радісно вигукує знайшовши бажану суму. Цікаво, а що він забув тут у той час, коли в школах ще тривають уроки? Заходжу всередину і на мене одразу буквально накидується адміністратор з пропозицією допомогти. Інтересуюся в нього як пограти в азартні ігри на комп’ютері. Кілька разів озирнувшись довкола, підводить мене до комп’ютера. Ви ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 842 | Додав: Acropolis | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (4)

Про найдревнішу професію – проституцію написано масу статей і заміток. Більшість з них – однобоко, з викривленням фактів і подробиць, спрощеним розумінням цієї делікатної проблеми.

Справді, ми всі нібито знаємо, що собою являє проституція та жриці кохання. У всіх перед очима затерті стереотипи: часто неохайні, в лосиних штанях та з голим пупком моложаві жінки, які часто сприймаються, як дівчата торгують власним тілом та здатні за двадцятку ( звісно, що євро) зробити все, що хочеш. Тусуються такі красуні на так званих «панелях» чи «стометрівках» (скільки ж уже в народі придумано назв цим місцям!). Чому про цю проблему заговорили з новою силою, неважко здогадатися: економічна криза, масове безробіття змушує жінок, хоча не завжди це тільки соціально незахищені верстви населення, шукати альтернативи та шляхи отримання грошей. І хай кажуть, що легких! Ні, насправді це важкі, ненависні купюри, за допомогою яких багато хто виживає в наш час. Але постараємося відкинути емоції, особисті переконання та об’єктивно подивитися на ситуацію, яка зараз представлена в нашому рідному місті Чернівцях. І якщо хтось ще не відає, то наша область посідає шосте місце в Україні, де процвітає сутенерство та проституція.
Варто зазначити, що однією із причин стрімкого поширення проституції є м’якість законодавства України. Адже в Кримінальному Кодексі, з відміною статті, ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1703 | Додав: Acropolis | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (2)

   7 квітня у студентському клубі «Контакт» відбувся Благодійний аукціон під назвою «Добром примножимо добром». На продаж були виставлені речі працівників ректорату та деканів ЧНУ ім. Юрія Федьковича. «Мета акції – стверджує голова Профспілки студентів ЧНУ Віталій Кіндзерський – зібрати кошти для сиріт».  
   Торги вів Олександр Ткачук, який вміло вихваляв представлені лоти та закликав спудеїв не економити на допомозі для інших.
   Студенти активно торгувалися за оригінальні речі. Наприклад, за галстук декана економічного факультету, за кактус – юридичного та за блокнот з побажаннями ректора. Але найбільший ажіотаж виник при торзі за лот декана математичного факультету – іменної ручки Parker, стартова ціна якої була 30 гривень, а пішла «з молотка» за 115.
   Незважаючи на кризу надворі, студенти зібрали близько 1000 гривень. Організатори стверджують, що цей аукціон не останній, будуть ще.
Віталія Гузьо
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 754 | Додав: sonata | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

Чи відповідає університетська освіта запитам нашого часу? Чи здатен випускник класичного вищого навчального закладу повноцінно працювати одразу після закінчення чи ще навіть під час навчання? Наскільки збережено баланс між теоретичними та практичними знаннями, які отримують студенти університету? Ці запитання – у списку найважливіших у сфері вищої освіти.
 
Класика завжди в моді?
 
   Перші університети з’явилися в середньовічній Європі. Цей тип вищого навчального закладу передбачав об'єднання низки факультетів для підготовки фахівців високої кваліфікації з точних, природничих і гуманітарних наук. Класична його форма існує і досі, крім того, виникли профільні університети – технічні, технологічні, економічні, педагогічні, медичні, аграрні, мистецькі, культурологічні тощо. Паралельно з університетами діють академії, інститути, консерваторії, коледжі, технікуми та училища. Багата палітра в освітньої галузі нашої області та міста. Яскравою барвою на ній – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, один із чотирьох класичних університетів України. Та чи класика не віджила своє, чи новітні потреби молодого покоління не стикаються з консервативною ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1387 | Додав: sonata | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)