Головна » Журналістика в Україні та світі
« 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 »
  На звітно-виборній конференції Чернівецької обласної організації Спілки журналістів України, яка відбулася 6 квітня у приміщенні газети «Чернівці», головою ще на 5 років обрано заслуженого журналіста України Юрія Терона. За нього проголосували 48 із 59 делегатів конференції. Окрім того, на конференції було обрано 11 членів правління обласної організації НСЖУ, ревізійну комісію у складі 4 осіб й делегатів на XII з’їзд НСЖУ.
  У звітній доповіді Юрій Терон зазначив, що обласна спілка значно поповнила свої ряди — у 29 первинних організаціях налічується близько 300 членів Спілки журналістів. Про створення первинної організації НСЖУ заявила й кафедра журналістики ЧНУ.
  На звітно-виборній конференції було ухвалено також положення про Раду етики і права Чернівецької обласної організації Спілки журналістів України. Цей рамковий документ регламентує повноваження Ради, сферу діяльності, порядок розгляду заяв та ухвалення рішень.
  Юрія Терон – журналіст-телевізійник, багато років він працював редактором на Чернівецькому облтелерадіо, редактором і начальником редакційно-видавничого відділу Чернівецького облполіграфвидаву, головним редактором та генеральн ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 669 | Дата: 07.04.2012 | Коментарі (0)

Посольство Німеччини у Києві та Українська редакція "Німецької хвилі" (Deutsche Welle) запрошують на липень та на серпень 2012 р. по двоє студентів або випускників відділень журналістики взяти участь в одномісячному стажуванні у Інтернет-, теле- та радіоредакції "Німецької хвилі" в Бонні. На початку серпня в рамках чотириденної програми перебування у Берліні практиканти спільно відвідають редакції різних берлінських ЗМІ та політичні інституції (зокрема, редакції газет і телеканалів, школи журналістики, Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини). Вартість проїзду до Німеччини і з Німеччини оплачується самими учасниками. Для витрат на проживання і харчування у Бонні практиканти отримають від "Німецької хвилі" компенсаційну суму, переїзди всередині Німеччини та проживання і харчування протягом перебування у Берліні оплачуються Федеральним міністерством закордонних справ. Заявки можуть подавати
- студенти відділень журналістики, які на момент стажування (липень чи серпень) будуть зараховані на магістерське навчання в одному з українських вищих
навчальних закладів. Як доказ необхідно подати довідку про навчання;
- випускники відділень журналістики, які закінчили вищий навчальний заклад не давніше ніж два роки тому. Як доказ необхідно подати свідоцтво про закінчення вищого навчального закладу.
Заявники п ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 655 | Дата: 03.04.2012 | Коментарі (1)

   Ти молодий(-да) та амбіційний(-на)? Хочеш власною професійною діяльністю припинити «джинсу» та мрієш бути професійним журналістом? - Тобі до нас! Школа молодого журналіста надає тобі таку можливість!
  Перша школа пройде у Вінниці для журналістів Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької, Вінницької областей. Другу школу зустрічатиме Чернігів, Чернігівська медіа-група. Третю школу - Запоріжжя.
   Школа журналістики проводиться для молодих журналістів з досвідом роботи до 1,5 року, що вже працюють у редакції регіональної газети.
   Проект здійснюється Асоціацією незалежних регіональних видавців України за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.
Учасники школи матимуть можливість дізнатися, як писати репортажі та робити інтерв'ю, як створювати мультимедійні статті, як робити локальні розслідування, як шукати та перевіряти інформацію, як працювати з соціальними мережами.

Прийом анкет триває до 15 квітня 2012 р.
Місце проведення першої школи - м. Вінниця, на базі Медіа Корпорації «РІА»( місцевого лідера на регіональному медіа ринку).
Докладніше дивіться airpu.org
... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 661 | Дата: 03.04.2012 | Коментарі (1)

Інститут Медіа Права вже вшосте починає дистанційне навчання з медіаправа для журналістів

  Дистанційний курс медіаправа – це форма дистанційної освіти журналістів з метою підвищення їх знань про медіазаконодавство, стандарти свободи слова та практику Європейського суду з прав людини.
   З цього року дистанційне навчання проходитиме на сайті дистанційних курсів Інституту Медіа Права (medialaw.in.ua)
   Протягом кількох місяців слухачі курсу отримуватимуть навчальні матеріали, підготовані спеціалістами Інституту Медіа Права. Матеріали з’являтимуться в навчальному модулі раз на тиждень та складатимуться з двох частин – основної частини обов’язкової для прочитання (3-4 сторінки тексту) та додаткової, що міститиме перелік літератури з цієї ж теми (як правило у вигляді Інтернет-посилань), які бажано прочитати. Слухачі матимуть змогу глибше ознайомитися з тими темами, які викликають для них найбільшу цікавість. Все спілкування відбуватиметься через навчальний модуль. Слухачі також матимуть можливість ставити викладачам додаткові запитання та ініціювати обговорення окремих тем. Курс складатиметься з 21 уроку.
   Контроль знань в ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 660 | Дата: 13.03.2012 | Коментарі (0)

Незалежна Асоціація Телерадіомовців, Українська Асоціація видавців періодичної преси та Програма розвитку ООН об’єднали зусилля в рамках національного конкурсу для журналістів «Честь професії» та створили спеціальну номінацію "Сталий (збалансований) розвиток: Шлях України».
  Конкурс має на меті привернути увагу широких кіл громадськості до проблематики сталого розвитку та його значення для України. До участі у конкурсі запрошено штатних та позаштатних кореспондентів друкованих та Інтернет-ЗМІ, чиї матеріали на тему сталого розвитку опубліковано з 1 квітня 2011 р. по 1 квітня 2012 року. Прийом робіт триватиме до 1 квітня 2012 року включно. Переможці в цій номінації (1 та 2 місце) отримають спеціальні призи – IPad2 3 G, інші учасники отримають почесні відзнаки Представництва ООН в Україні та сувеніри. Перевагою користуватимуться аналітичні матеріали, які б розкривали проблематику впровадження концепції сталого розвитку в реаліях України. Роботи оцінюватиме журі, до якого увійшли провідні експерти в галузі журналістики та сталого розвитку, за такими критеріями:
• рівень дотримання журналістських стандартів, збалансованість матеріалу;
• рівень розкриття теми важливості сталого розвитку для України;
• адекватність та коректність викладення ма ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 661 | Дата: 09.03.2012 | Коментарі (1)

 Проект «Школа Практичної Аналітики», що проводиться чернівецькою командою Демократичного Альянсу спільно з громадською організацією «Захист» та Політологічним науковим товариством «Аналітик», 23 січня розпочинає прийом заявок на участь.
   До участі в проекті запрошуються студенти, молоді дослідники та громадські активісти. Проект сприятиме формуванню у учасників теоретичної бази та освоєнню практичних інструментів для аналізу суспільно-політичних проблем, розвитку критичного мислення, вміння працювати з інформацією. Мета проекту – створення дослідницької аналітичної групи, яка б своєчасно реагувала на динаміку регіональних проблем, проводила ґрунтовні аналітичні дослідження, виробляла можливі варіанти рішень і висвітлювала їх у місцевих ЗМІ. Навчальний проект «Школа практичної аналітики» робить акцент також на розширенні світогляду учасників задля ефективного використання набутих навиків у науковій та громадській діяльності.
   «Школа Практичної Аналітики» – реальна можливість познайомитися з успішними аналітиками Чернівців та України, перейняти їх досвід та дізнатися більше про процес пошуку відповідей на важливі суспільні питання. У рамках Школи ти дізнаєшся про основні методи та інструменти роботи аналітика, методи здійснення кількісних та якісних соціологічних досліджень, психологічні особливості роботи аналітика, використання нових медіа у аналітичні ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 703 | Дата: 03.02.2012 | Коментарі (7)

МГО "Інтерньюз-Україна" та спільнота медіа-інноваторів MediaNext за підтримки проекту У-Медіа запрошують студентів факультетів журналістики та медіа-активістів на Другу Зимову школу з нових медіа MediaNext (Київ, 19-25 лютого 2012).

Для чого це? Друга Зимова школа продовжує традиції попередньої Зимової школи (грудень 2010 р.) та двох Літніх шкіл MediaNext, проведених у 2010-2011 рр. Нова школа запропонує оновлений 7-денний курс із застосування можливостей нових медіа відповідно до реалій 2012 року.
Школа дасть її учасникам ті знання і навички з нових медіа, які вони не отримають в університетах з огляду на невисоку практичну підготовку студентів до реалій життя. Школа підвищить конкурентоздатність її учасників під час пошуків роботи в сучасних медіа та пов’язаних з ними сферах.
Чому вчитимемося? Друга Зимова школа з нових медіа MediaNext - це чудовий шанс для учасників впродовж 7 днів засвоїти теоретичні знання та практичні навички інструментів цифрової журналістики. Навчитись ефективній роботі з мультимедіа, соціальними мережами для робочих цілей, управління репутацією, проводити моніторинг, ефективний пошук інформації, засвоїти стилістику в онлайні. Особлива увага буде приділена темі візуалізації інформації і розвитку творчих навичок молодих журналістів.
Лектора ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 683 | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

В Академії Української Преси вийшов друком енциклопедичний довідник «Журналістика та медіа» (укладачі З.Вайшенберґ, Г.Й.Кляйнштойбер, Б.Пьорксен / Перекл. з німецької. 530 с.).

  Видання здійснене за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Гете-Інституту-Київ та Центрального офісу Гете-Інституту (Мюнхен).
  Книга «Довідник. Журналістика та медіа» є фактично енциклопедією масової комунікації. Вона дає в концентрованому вигляді уявлення про погляди провідних європейських вчених у галузі комунікативістики. Тут зібрані енциклопедичні статті, що стосуються найрізноманітніших аспектів масовокомунікаційних відносин, глибоко розроблені питання теорії та практики діяльності мас-медіа.
  Більш ніж 100 статей цього довідника інформують про центральні поняття медіасуспільства. У них наведено визначення понять, розглянуто стан досліджень, подано списки рекомендованої літератури, а також запропоновано коментарі поточних подій у медіасфері.
  Укладачі та автори цього довідника — провідні фахівці в галузі теорії комунікації, медіазнавства й журналістики — особливу увагу приділили змістовій точності, мовній прозорості, практичній наочності та міждисциплінарності з урахуванням міжнародної перспективи.


Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 781 | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (2)

Партико З. В.

          Загальне редагування: нормативні основи : навч. посібник. — 2-ге вид., перероб. і доп. — Львів : ВФ "Афіша”, 2011. — 640 с., табл. 33, рис. 53, додатків 27.

... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 901 | Дата: 10.12.2011 | Коментарі (1)


9 грудня 2011 року
у Будинку естетики та дозвілля
Олександр Бойченко представив
свою нову книгу "Аби було".

  Літературний критик, публіцист, перекладач, кандидат філологічних наук, колишній викладач ЧНУ видав нову нкигу  з дотепною назвою «Аби книжка» наприкінці літа цього року у чернівецькому видавництві «Книги-XХI».
І вже встиг представити її в Києві, Вінниці та на фестивалі «Потяг до Яремче».
  Не забув і про Чернівці. Презентація відбулася у Будинку естетики та дозвілля. Вхід був вільним для всіх бажаючих. Тут же можна було купити книгу.
  Презентація складалася із трьох частин: зачитування уривків автором, виступу вінницької групи "Очеретяний кіт", поєднання імпровізації Романа Кріля і Миколи Доляка із творами Бойченка. Літературно-музикальний мікс прозвучав як живий мюзикл.
  Після літературно-музичної композиції автор влаштував невеличку автограф-сесію.

З анотації книги: "«Аби книжка» постала, аби було. Хоча бути, як і решта всього, що є на світі, не мусила. Автор дякує дружнім газетам і журналам (а це «Молодий Буковинець», «Post-Поступ», «УЖ» і «Країна») за сторінки, вперше надані під ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 743 | Додав: Нікуся | Дата: 09.12.2011 | Коментарі (3)