Головна » 2011 » Грудень » 10 » Нове фахове видання
13:45
Нове фахове видання
Партико З. В.

          Загальне редагування: нормативні основи : навч. посібник. — 2-ге вид., перероб. і доп. — Львів : ВФ "Афіша”, 2011. — 640 с., табл. 33, рис. 53, додатків 27.

Описано історію виникнення, об’єкт, предмет, мету, завдання, методологію, галузі, аспекти редагування, а також основні методи контролю й виправлення помилок. Подано інформаційні, соціальні, композиційні, рубрикаційні, логічні, лінгвістичні, психолінгвістичні, видавничі й поліграфіч­ні норми редагування.


  Автор посібника — Зіновій Партико — кандидат філологічних наук за спеціальністю «Структурна, прикладна і математична лінгвістика», доктор філологічних наук за спеціальністю «Журналістика», професор. Навчався в аспірантурі в Москві, кандидатську дисертацію захистив у Санкт-Петербурзькому державному університеті, докторську — в Інституті журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка. З 1987 р. працює на викладацькій роботі в університетах Львова, Києва, Запоріжжя.
   Перше видання навчального посібника «Загальне редагування: нормативні основи» (Львів, 2001) витримало сім стереотипних перевидань. У комплексі до цього посібника автор опублікував також конспект лекцій «Галузеве редагування в засобах масової інформації» (Львів, 2007) та збірник вправ «Редагування матеріалів засобів масової інформації» (Запоріжжя, 2009).
   Друге видання посібника «Загальне редагування: нормативні основи» змінено й доповнено на 25-30%.
Серед навчальних видань з теорії редагування, опублікованих в Україні в ХХІ ст., цей посібник найбільш повно відтворює матеріал, необхідний для навчального процесу студентів спеціальності «Видавнича справа та редагування». Посібник буде корисним також для студентів суміжних спеціальностей — «Журналістика», «Реклама та зв’язки з громадськістю».
   Посібник має доступний для гуманітаріїв виклад, запитання до тем, широко ілюстрований прикладами, історичними довідками, має цікаві додатки, містить словник основних термінів, предметний покажчик, список рекомендованої літератури.
  З повним змістом посібника можна ознайомитися за адресою: http://afisha.lviv.ua
  Щоб придбати книгу, звертайтеся на кафедру журналістики
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 900 | Додав: | Теги: загальне редагування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Lukas  
0
I guess finding ueusfl, reliable information on the internet isn't hopeless after all.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]