Головна » 2012 » Квітень » 3 » Стажувальна програма для студентів, що вивчають журналістику
20:45
Стажувальна програма для студентів, що вивчають журналістику
Посольство Німеччини у Києві та Українська редакція "Німецької хвилі" (Deutsche Welle) запрошують на липень та на серпень 2012 р. по двоє студентів або випускників відділень журналістики взяти участь в одномісячному стажуванні у Інтернет-, теле- та радіоредакції "Німецької хвилі" в Бонні. На початку серпня в рамках чотириденної програми перебування у Берліні практиканти спільно відвідають редакції різних берлінських ЗМІ та політичні інституції (зокрема, редакції газет і телеканалів, школи журналістики, Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини). Вартість проїзду до Німеччини і з Німеччини оплачується самими учасниками. Для витрат на проживання і харчування у Бонні практиканти отримають від "Німецької хвилі" компенсаційну суму, переїзди всередині Німеччини та проживання і харчування протягом перебування у Берліні оплачуються Федеральним міністерством закордонних справ. Заявки можуть подавати
- студенти відділень журналістики, які на момент стажування (липень чи серпень) будуть зараховані на магістерське навчання в одному з українських вищих
навчальних закладів. Як доказ необхідно подати довідку про навчання;
- випускники відділень журналістики, які закінчили вищий навчальний заклад не давніше ніж два роки тому. Як доказ необхідно подати свідоцтво про закінчення вищого навчального закладу.
Заявники повинні мати базові знання німецької або англійської мови. Заявки слід подати до 13.04.2012 українською, російською, німецькою чи англійскою мовами до відділу преси Посольства Німеччини (pr@kiew.diplo.de), долучивши такі документи:
- автобіографію
- лист з мотивацією, що дає чітке уявлення про Вашу зацікавленість Німеччиною та основними фаховими тематичними напрямками в рамках стажування на запрошення "Німецької хвилі"
- пробну роботу
- довідку про навчання або свідоцтво про закінчення вищого навчального закладу.
На основі письмових заявок буде здійснено попередній відбір серед претендентів, які будуть запрошені до Посольства для усного відбору.
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 653 | Додав: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 sonata  
0
Подаватися можна навіть 4-курсу, не обов'язково магістрам. Лист з мотивацією готувати не більше 2 сторінок. Пробна робота - це журналістські матеріали (текст, відео- та звукофайли - можна з тих, які були написані під час проходження практики)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]