Головна » Журналістика в Україні та світі
« 1 2 3 4 ... 14 15 »
 У вівторок, 6 серпня, журналісти чернівецького телеканалу «ТВА» у Києві під стінами Нацради з питань телебачення та радіомовлення провели акцію з вимогою поновити мовлення каналу, роботу якого влада блокує вже понад два тижні. 

   Під час прес-конференції в інформагентстві «Інтерфакс» журналісти зачитали відкритого листа до представника ЄС в Україні Яна Томбінського, в якому повідомляють європейську спільноту про придушення свободи слова в Україні та закликають про допомогу в боротьбі за право на професію. 
   Від будівлі «Інтерфаксу ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 594 | Дата: 06.08.2013 | Коментарі (0)

   23 квітня до студентів кафедри журналістики завітав грузинський журналіст, керівник агенції журналістських розслідувань "Репутація" в Грузії, Гіга Ліпартеліані. Відомий він тим, що сьогодні не може повернутися в свою країну через те, що зняв фільм про замовні вбивства Бідзіни Іванішвілі, назва якого в перекладі звучить як «Один замовник-грузин двох російських убивств», а теперішня грузинська влада не схвалює таку правду про себе. 

  Пан Гіга поділився власним досвідом роботи у ЗМІ з молодими колегами, виокремивши професійну журналістику від «халтури». На його думку справжній професіонал має керуватися такими правилами:
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 675 | Додав: Шпіонка | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

  Сучасна видавнича система і книжна культура постали перед викликами, породженими переходом людства від індустріальної цивілізації до інформаційної. Вітчизняна видавнича галузь балансує на межі критичних випробувань. Без оволодіння стратегічними підходами і практиками їй важко буде зберегти присутність у культурному світі. Це зумовило дослідження сучасного стану, системотвірних основ, моделей і сценарних варіантів стратегічно вибудуваної діяльності видавництв. У їх основі — проникнення у пласти видавничої і суміжних з нею наук, спостереження за багатоманітністю практики, методологічно організовані мисленнєві старання. Спостереження і міркування, викладені в цій праці, прислужаться дослідникам і фахівцям видавничої сфери, а також усім, хто цікавиться проблематикою, зосередженою на книзі, читанні, наративно-рецептивних практиках і видавничих стратегіях.

  У книзі проаналізовано особливості видавничих стратегій у період суспільних трансформацій, співвідношення книга, текст, автор у стратегічній системі видавництва, визначено читання як сферу само здійснення видавничи ... Читати далі

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 1321 | Дата: 06.10.2012 | Коментарі (0)

   Факультет журналістики Запорізького національного університету запрошує студентів взяти участь у медійному фестивалі, у рамках якого студенти спеціальностей «Журналістика», «Видавнича справа та редагування», «Реклама та зв’язки із громадськістю» (за бажанням – студенти суміжних спеціальностей) матимуть можливість виявити свій талант і професійні навички.
   Медіафест проходить 17 - 20 жовтня 2012 року у два етапи.
   Перший етап передбачає оцінку конкурсних робіт:
для категорії «Журналістика»
- аналітична стаття на суспільну тему / журналістське розслідування;
для категорії «Реклама»
- розробка соціальної реклами (повна кампанія);
для категорії «Зв’язки із громадськістю»
- розробка антикризової кампанії (корупційний скандал);
для категорії «Видавнича справа та редагування»
- розробка проекту періодичного друкованого видання (суть видання, оцінка аудиторії, статут, макет першої сторінки, штрихи до рекламної кампанії).
   Оргкомітет приймає конкурсні роботи до 17-го жовтня включно на електронну адресу social_com@mail.ru.
Другий етап (19-20 жовтня) передбачає публічний захист конкурсних робіт, участь у майстер-класах провідних спеціалістів мас-медіа та визначення переможців конкурсу.
   Наш медіафест дасть можливість ст ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 619 | Дата: 02.10.2012 | Коментарі (0)

Дорогі колеги!
  Протест проти ухвалення в першому читання так званого закону про наклеп, проти якого ми виступали під стінами чернівецької ратуші, перенесеться до Києва. Журналісти з усієї країни та небайдужі громадяни проведуть акцію "STOP закону про наклеп!" під стінами Верховної Ради України. Всеукраїнський протест відбудеться у понеділок, 1 жовтня, на вулиці Грушевського, 18/2 о 10-й годині ранку.
  Чернівецькі журналісти теж матимуть змогу приєднатися до акції. У неділю, 30 вересня, планується організований виїзд автобусу з журналістами на Київ. Місце і час його відправлення будуть оголошені додатково. Щоб взяти участь в поїздці зголосіться, будь ласка, до 14.00 п’ятниці, 28 вересня. Кількість місць обмежена.
  Контактна особа Юрій Чорней (тел.: 050-201-39-04).
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 605 | Дата: 27.09.2012 | Коментарі (1)

18-20 вересня у Львові за підтримки Вестмінстерського ... Читати далі

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 672 | Додав: Нікуся | Дата: 25.09.2012 | Коментарі (0)

   Цього разу представникам мас-медіа та викладачам журналістики запропонували модуль "Як писати про економіку доступно". Зокрема були розглянуті такі питання, як позиціонування та цільова аудиторія видання, фактори і теми, цікаві тій чи іншій аудиторії. В основному учасники зосередилися на віковому факторі у позиціонуванні видання, охопивши читачів від дітей до пенсіонерів та намагаючись знайти саме ті теми, які цікавлять окреслене коло людей.
   Джерела інформації - влада, бізнес, люди - визначили три можливі варіанти статті на економічну тему (наприклад, інфляція).
   Новим у серії таких тренінгів став акцент на роботі журналістів зі статистичною інформацією: дослідження, вибірка, респонденти, на способах маніпулювання статистикою.
Учасники тренінгу запропонували три економічні теми для видання з орієнтацію на чітко визначену читацьку аудиторію та визначили необхідні джерела інформації. Увагу було приділено також альтернативним джерелам інформації.
   Окрема презентація стосувалася жанрової подачі економічної інформації, питанням конвергентності, мультимедіа, інтерактивності. Усім учасникам було презентовано книгу німецького дослідника медіа "Новинна журналістика" (друге перевидання АУП - на фото). 
  Тренінг об'єднав представників практично усіх видів зах ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 597 | Дата: 23.09.2012 | Коментарі (0)

Стипендійна програма Фонду Роберта Боша «Засоби масової інформації – посередники між народами» пропонує для журналісток і журналістів з хорошими знаннями німецької мови
навчання й стажування в німецьких ЗМІ з 1 березня до 31 травня 2013 року
Докладніше - http://www.medien-mittler.de/

Стипендійна програма Journalisten International пропонує для німецькомовних журналісток і журналістів навчання й стажування в німецьких ЗМІ з 28 квітня 2013 по 26 липня 2013

Дедлайн подачі заявок - 20 жовтень 2012 року.
Деталі - http://jil.fu-berlin.de
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 624 | Дата: 22.09.2012 | Коментарі (0)

   Журналісти Чернівецької області вважають безглуздям повернення кримінальної відповідальності за наклеп: "Ми стверджуєм, що це не просто заборона професії, а розгортання повної і всеохоплюючої диктатури. МИ НЕ МАЄМО ПРАВА МОВЧАТИ! Якщо змовчимо і зараз, то завтра вже справді нікому буде говорити. Об'єднуймось у відстоюванні своїх прав! Ми закликаємо усіх журналістів, усіх для кого СВОБОДА СЛОВА не порожній звук ПРИЙТИ НА ПІКЕТ. Пікетування сесії Чернівецької міської ради відбудеться 27 вересня о 9.15 за адресою : площа Центральна,1. Ми повинні переконати місцевих депутатів у необхідності звернення до Верховної Ради України про неможливість прийняття поправок до кримінального кодексу. Якщо на пікет прийде менше 100 журналістів, то буде ГАНЬБА нам - такі ми журналісти. І правими виявляться ті , хто стверджує, що ми представники найдревнішої професії і обслуговуємо інтереси влади і олігархів. Тому, якщо ти вважаєш себе журналістом, БУДЬ НИМ! 27 вересня о 9.15 біля Чернівецької міської ради. ЗАХИСТИМО СВОБОДУ СЛОВА І ДЕМОКРАТІЮ! ЗА ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 601 | Дата: 22.09.2012 | Коментарі (3)

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів з усіх областей України взяти участь в інтерактивному медіа-заході за участі представників національних меншин та біженців«Tolerance Camp», який відбудеться в Києві 25 вересня 2012 року.
Уперше захід об’єднає представників медіа та національних меншин і біженців, які зможуть обговорити висвітлення проблем цих груп в українських медіа.
В рамках «Tolerance Camp» журналісти отримають унікальну нагоду безпосередньо поспілкуватися із запрошеними експертами, представниками національних меншин та біженцями, взяти у них коментар або розширене інтерв’ю у неформальній атмосфері.
Крім того, журналісти отримають цінні поради та «уроки толерантності» від запрошених експертів - відомих українських медійників та представників міжнародних правозахисних організацій, які мають великий досвід у висвітленні національних та інших меншин в Україні. Можливість виступити також буде надана самим представникам нацменшин, які зможуть поділитися своїм досвідом спілкування зі ЗМІ та побажаннями з учасниками заходу.
Очікується, що учасники заходу підготують матеріал для ЗМІ на основі спілкування з представниками національних меншин, біженцями та експертами.
Дата: 25 вересня 2012 року
Місце: м. Київ, вул. Ризька 15, офіс МГО «Інтерньюз-Україна»
Час: з 9.30 до 14.00

Модератор заходу:
Максим Буткевич - правозахисни ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 678 | Дата: 14.09.2012 | Коментарі (3)