Головна » 2012 » Березень » 9 » Стартує Національний конкурс для журналістів на кращий аналітичний матеріал зі сталого розвитку
11:39
Стартує Національний конкурс для журналістів на кращий аналітичний матеріал зі сталого розвитку
Незалежна Асоціація Телерадіомовців, Українська Асоціація видавців періодичної преси та Програма розвитку ООН об’єднали зусилля в рамках національного конкурсу для журналістів «Честь професії» та створили спеціальну номінацію "Сталий (збалансований) розвиток: Шлях України».
  Конкурс має на меті привернути увагу широких кіл громадськості до проблематики сталого розвитку та його значення для України. До участі у конкурсі запрошено штатних та позаштатних кореспондентів друкованих та Інтернет-ЗМІ, чиї матеріали на тему сталого розвитку опубліковано з 1 квітня 2011 р. по 1 квітня 2012 року. Прийом робіт триватиме до 1 квітня 2012 року включно. Переможці в цій номінації (1 та 2 місце) отримають спеціальні призи – IPad2 3 G, інші учасники отримають почесні відзнаки Представництва ООН в Україні та сувеніри. Перевагою користуватимуться аналітичні матеріали, які б розкривали проблематику впровадження концепції сталого розвитку в реаліях України. Роботи оцінюватиме журі, до якого увійшли провідні експерти в галузі журналістики та сталого розвитку, за такими критеріями:
• рівень дотримання журналістських стандартів, збалансованість матеріалу;
• рівень розкриття теми важливості сталого розвитку для України;
• адекватність та коректність викладення матеріалу;
• актуальність та ілюстративність матеріалу;
• наявність конкретних прикладів впровадження концепції сталого розвитку та/або місцевої проблематики;
• оригінальність способу розкриття теми;
   Висунення номінантів проводиться самостійно журналістами, колективно (роботи на конкурс висуває редакція або видавництво) і від імені третьої особи (фізична особа висуває на конкурс який-небудь журналістський матеріал). Виставляти свої роботи на конкурс можуть всі, хто професійно займається журналістикою в Україні – без обмежень за віком, типом ЗМІ (преса, телебачення, радіо, Інтернет), жанром і області журналістики, регіоном роботи і мешкання. Один і той же журналіст, редакція або третя особа можуть подавати роботи одночасно в декілька номінацій – обмежень по кількості заявок на участь в Конкурсі немає. При цьому на кожну роботу, подану на Конкурс, необхідно оформити окрему заявку.
   Прийом робіт проводиться з 20 січня 2012 року по 1 квітня 2012 року: http://www.konkurssmi.org/participate/
   Що таке сталий розвиток?
   Сталий розвиток – це розвиток суспільства, що дозволяє задовольняти потреби нинішнього покоління, не наносячи при цьому шкоди можливостям майбутніх поколінь для задоволення їхніх власних потреб. Стратегія сталого розвитку складається з трьох нерозривно пов’язаних складових – економічного, екологічного та соціального розвитку. Семимільярдна сім'я людей до 2050 року, ймовірно, збільшиться до 9 млрд. При цьому спостерігається стрімке зростання попиту на невідновлювані природні ресурси. Водночас, збільшується розрив у рівні доходів. Це означає, що потрібно шукати більш ефективні способи розвитку. Людству важливо віднайти відповіді на такі запитання:
• Як ми можемо допомогти людям подолати тенета бідності і отримати гідну роботу, яка б не шкодила навколишньому середовищу?
• Як ми можемо забезпечити доступ до чистої енергії для всіх, гарантуючи, що енергія, яку ми виробляємо, не сприяє зміні клімату?
• Як ми можемо забезпечити всіх водою, продовольством і необхідним харчуванням?
• Яким чином ми можемо планувати наші міста, щоб кожна людина мала гідний рівень життя?
• Як ми можемо покращити транспортні системи, які дозволяють нам дістатись, куди ми хочемо, без зайвих заторів і забруднення?
• Як ми можемо гарантувати «здоров'я» наших океанів, а їх флорі та фауні - захист від забруднення та зміни клімату?
• Як ми можемо зробити наші громади стійкими перед обличчям стихійних лих?
   Вирішення цих проблем є початком будівництва майбутнього, якого ми хочемо.
   Додаткову інформацію з проблематики сталого розвитку також можна отримати у Координатора зв’язків зі ЗМІ Представництва ООН в Україні Євгена Зеленка Yevgeniy.zelenko@undp.org
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 660 | Додав: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Mario  
0
IMHO you've got the right asnewr!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]