Головна » Журналістика в Україні та світі
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 14 15 »
  10 грудня 1948 року в Парижі 58 країн-членів Організації Об’єднаних Націй, взявши за взірець проголошену під час Великої французької революції у 1789 році Декларацію прав людини і громадянина, ухвалили Загальну декларацію прав людини.
   У 1950 році, прагнучи забезпечити дотримання прав людини на всіх континентах та привернути увагу міжнародної спільноти до цієї проблеми, ООН запропонувала світові відзначати 10 грудня кожного року Всесвітній день прав людини.
   З метою долучити українське студентство до висвітлення проблематики прав людини Посольство Франції в Україні оголошує журналістський конкурс «Словами за права».
   Учасники конкурсу мають написати статтю українською або російською мовою, присвячену особі, державній або недержавній організації, чия діяльність пов’язана з проблематикою Прав людини.
   Конкурс стартував 17 жовтня 2011 року.
  Про умови та формат конкурсу «Словами за права» можна дізнатися на сайті: http://slovamyzaprava.wordpress.com.
  На цьому сайті будуть також опубліковані всі статті, допущені до конкурсу.
   Статті переможців надрукують українські в ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 683 | Дата: 22.10.2011 | Коментарі (0)

У період з 18 по 21 жовтня у сесійній залі Верховної Ради заплановано розгляд у першому читанні законопроекту No.8256 щодо забезпечення права журналістів на захист джерел інформації.

   Прийняття цього законопроекту - в інтересах кожного українського журналіста. За останні півтора роки ми маємо багато прикладів, коли правоохоронці, всупереч закону про гарантований державою захист, користуючись розбіжностями у законодавстві, проводять обшуки в офісах та помешканнях журналістів та вилучають на довгий термін напрацьовані архіви, фото- і відеотехніку, диктофони тощо. Це є даність, яка унеможливлює роботу редакцій та може вбити будь-яке, навіть дуже прибуткове видання.

   Деякий час тому ця проблема була поширеною і в Європі. Але судова гілка європейської влади визнала, що подібні дії правоохоронців не є законними. Крім того, Парламентська Асамблея Ради Європи це визнала та оприлюднила рекомендації з приводу захисту джерел інформації журналістів. У цьому документі, зокрема, сказано: <<Асамблея зі стурбованістю констатує велику кількість випадків, коли органи державної влади європейських держав змушують чи намагаються змусити журналістів розкривати свої джерела, незважаючи на
чіткі стандарти, встановл ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 727 | Дата: 11.10.2011 | Коментарі (0)

   «Механізмом доступу до публічної інформації можуть скористатися всі. Але, безумовно, особливо важливий він для журналістів, оскільки від нього часом прямо залежить можливість виконувати професійні обов’язки» - пише Роман Головенко на сайті mediasapiens. Тож Перший осінній тренінг з доступу до публічної інформації, організований 30 вересня у Чернівцях за проектом Ради Європи та Міжнародної підтримки медіа й Чернівецького обласного ГО "Центр соціального партнерства", привернув увагу.
  Тренерами на ньому виступили Оксана Ващук (інформаційно-правовий центр "Наше право"), Ігор Розкладай (Інститут медіа-права), Святослав Цеголко (заступник шеф-редактора 5 каналу) та Роман Головенко (Інститут масової інформації). Організатори запропонували рекомендації, як владним органам максимально ефективно працювати за Законом «Про доступ до публічної інформації» та як представникам ЗМІ подати інформаційний запит у такий спосіб, щоб мінімізувати можливість відмови та уникнути перешкод в отриманні інформації.   
  Обговорювалися питання:
- що таке доступ до інформації та для чого потрібен відповідний закон;
- прозорість влади за новим законо ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 579 | Дата: 02.10.2011 | Коментарі (0)

   Развивающее сообщество ПЕРЕВАЛ проводит конкурс статей среди подростков и молодежи.  
 

  Цель конкурса – дать подросткам возможность попробовать свои силы в журналистике, мотивировать их развивать свои способности в этом направлении. Кроме этого, по материалам конкурса будет создан онлайн-курс журналистики для подростков.

  Работы принимаются с 1 августа по 30 ноября. Возраст участников конкурса от 12 до 18 лет включительно. Победители будут объявлены 25 декабря 2011 г.  Для участия в конкурсе нужно зарегистрироватся на сайте, после чего прислать статью на адрес alex  (вставить символ @) pereval.kiev.ua с указанием вашего ника на сайте. Ник нужен для того, чтобы информация о вас отобразилась в разделе "автор". Если есть вопросы - обращайтесь вконтакте и ... Читати далі

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 749 | Дата: 11.09.2011 | Коментарі (0)

   Ми шукаємо кмітливих, талановитих та енергійних !!!

   Якщо Ти:
  - обожнюєш футбол;
  - хочеш створювати сюжети на футбольну тематику;
  - прагнеш вдосконалюватися у телевізійній журналістиці;
  - маєш досвід роботи на телебаченні;
  - вільно володієш українською (!), російською та англійською мовами;
  - тобі від 20 до 27 років.

   Тоді ця пропозиція саме для тебе !!!

   Телеканал «Футбол» шукає журналістів / журналісток у програму «Футбол News». Свої резюме надсилайте ЗВІДСИ http://rabota.ua/jobsearch/formapply?vacancyId=4773216#apply

   Ми прагнемо до лідерства на ринку, тому запрошуємо до своєї команди активних, ініціативних, творчих, яскравих особистостей. Ми постійно зростаємо: вже сьогодні в компанії працює понад 900 молодих, амбітних професіоналок / професіоналів, а плани розвитку власного виробництва відкривають широкий шлях для професійного та особистого розвитку співробітників / співробітниць і подальшого розширення команди.

   Ми пропонуємо цікаву і перспективну роботу, а також гідну оплату праці, ме ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 594 | Дата: 04.09.2011 | Коментарі (0)

Шановні студенти спеціальності "Журналістика". Запрошуємо до творчого конкурсу, який діє в рамках спеціальної програми для студенток / студентів факультетів журналістики різних вишів України і є складовою Міжнародного форуму «Новомедіа» (Київ, 18-20 листопада). Наявність творчої роботи надає студентці / студенту право вільного входу на Форум.

Мета

Спонукати молодих журналістів / журналісток до власних досліджень у сфері духовного життя України. Акцентувати увагу на важливості та актуальності висвітлення релігійної тематики у світських ЗМІ.

Умови творчого конкурсу

- Заповнити Анкету для участі в конкурсі.
- Створити журналістський твір (статтю, фоторепортаж, відеорепортаж, радіопрограму) на тему «Різноманіття християнських конфесій мого регіону».
- До 20 жовтня 2011 року надіслати конкурсну роботу на електронну адресу lit-o(at)ukr.net - у темі листа вказати «Конкурс Новомедіа».
- Автори / авторки перших ста конкурсних робіт отримають право вільного входу на Міжнародний форум «Новомедіа» у Києві 18-20 листопада.
- Авторки / автори кращих десяти робіт отримають спеціальні подарунки від Асоціації «Новомедіа».
- Основними критеріями оцінки творчих робіт є їх креативність, змістове та мовне оформлення, актуальність висвітленої тематики, ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 690 | Дата: 01.09.2011 | Коментарі (0)

К сотрудничеству с целью оперативного освещения самых важных событий в жизни страны приглашаются корреспондентки / корреспонденты из областных центров Украины.
Обязательные требования к репортажам:
1. Оперативность подачи и эксклюзивность материала. Авторские фотографии либо видео с места событий приветствуются и дополнительно поощряются. «Re-writing» существующих материалов из других электронных либо печатных СМИ приниматься не будет (!).
2. Тема репортажа должна быть государственного масштаба, то есть выходить за рамки одной области и быть потенциально интересной гражданам / гражданкам большинства регионов Украины. Например: «Приезд Президента страны в Херсон», «В Виннице откроют самый большой в Европе фонтан на воде» и т.п.
3. Язык репортажа – русский.
4. Грамотность написания материала в синтаксическом и стилистическом плане. Статьи должны читаться легко, на одном дыхании. Важно не напрягать читателей / читательниц лишними терминами или сложными предложениями.
Редакция ГудВин.info оставляет за собой право принимать решение о публикации того или иного материала. Оплачиваться, соответственно, будут только размещенные на сайте статьи.
Присылайте свои резюме на указанный электронный ящик info(at)goodvin.info с темой письма «На вакансию репортера», не заб ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 621 | Дата: 30.08.2011 | Коментарі (0)

Балаклицький М. Медіатизація протестантизму в Україні 1991–2010 років : монографія / М. Балаклицький. – Х. : Харківське історико-філологічне товариство, 2011. – 379 с.
   Вийшла друком докторська монографія Максима Балаклицького "МЕДІАТИЗАЦІЯ ПРОТЕСТАНТИЗМУ В УКРАЇНІ 1991-2010 РОКІВ". Автор – кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, докторант Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Книжка має 379 сторінок і є піонерським дослідженням з цієї тематики.
   У монографії проаналізовано ефекти медіатизації релігійної сфери з використанням досвіду протестантської комунікації незалежної України, вивчено ідеологію комунікаційної діяльності українських протестантів, організаційні принципи, типологічні особливості та функції протестантських медіа, розглянуто запропоновані протестантськими журналістами шляхи нормалізації суспільного буття, оцінено ефективність протестантських ЗМІ та можливий внесок цієї комунікації в розвиток української журналістики.
   Для науковців, викладачів, практиків релігійної комунікації, журналістів, а також усіх, хто цікавиться питаннями медіатизації релігійної сфери.
   В ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 828 | Дата: 29.08.2011 | Коментарі (0)

  Проект «Профілактика ВІЛ/ІПСШ та пропаганда здорового способу життя серед дітей вулиці» оголошує конкурс на кращу опубліковану/відзняту журналістську роботу «Вуличні перемоги».
 
У конкурсі можуть брати участь журналістки / журналісти з усіх регіонів України. Від журналістів-учасників / журналісток-учасниць очікується висвітлення історії однієї чи групи вуличних дітей, а також людей, які їм допомогли. Історія має описувати досягнення дітей, або історії небайдужості стосовно них.

  Героєм журналістської роботи має стати вулична дитина, яка, незважаючи на складнощі й небезпеки життя на вулиці, рятує себе, покращує своє життя, шукає можливості змінити своє життя на краще. Героєм / героїнею роботи також може бути людина або кілька людей, які проявили небайдужість до таких дітей та допомогли їм подолати життєві труднощі. До конкурсу приймаються тільки ті роботи, які були опубліковані/продемонстровані в засобах масової інформації України в період проведення конкурсу.

  Переможець / переможниця конкурсу визначатиметься шляхом голосування членів комісії конкурсу: представників «СНІД Фонду Схід-Захід», Київського Міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Центру екстреної допомоги дітям. Підведення підсумків ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 638 | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)

Міжнародна благодійна організація Академія Української Преси за підтримки Програми У-медіа в рамках проекту «Школа соціальної журналістики: як писати про громадське здоров’я» оголошує набір 2 журналістів / журналісток до участі в другій сесії Школи, яка відбудеться 26 та 27 серпня в туристичному комплексі «Зазим’є» (Київська обл.). До участі в конкурсному відборі запрошуються журналістки / журналісти, які впродовж 2011 року опублікували матеріали, присвячені тематиці:

- державній політиці в галузі громадського здоров’я;
- реформуванню системи медицини; правам пацієнтів, в тому числі уразливих груп населення;
- доступу до медичних послуг, в тому числі уразливих груп населення;
- висвітленню діяльності громадських організацій, які діють в сфері громадського здоров’я;
- пропагуванню здорового образу життя, в тому числі профілактиці захворювань.

Подання 2 публікацій є умовою участі в Школі.

Викладачі / викладачки Школи: Людмила Солоп, правниця, експертка з прав пацієнтів; Олег Хоменок, медіа-тренер, Денис Полтавець, експерт з питань громадського здоров’я.

Школа соціальної журналістики буде відбуватись в форматі, який передбачає ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 587 | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)