Головна » Журналістика в Україні та світі
« 1 2 ... 13 14 15
Шановні колеги!

Координаційна група Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права
людини" пропонує вам взяти участь у роботі над популяризацією інтернет-

ресурсу соціальної мережі активістів правозахисного руху "Human Rights
Activists in Action".


Сайт створено як комунікаційна платформа для активістів, що працюють в
сфері захисту прав людини та просуванні громадських інтересів. Ресурс
функціонує подібно до відомих соціальних мереж "Facebook" та
"В Контакті", але з додатковими сервісами, корисними саме для спільноти
активістів правозахисного руху.

Основні технічні роботи з розробки сайту завершено. Тестова версія
сайту доступна за адресою www.hr-activists.net.  Перед нами стоїть
завдання поширити інформацію про сайт соціальної мережі, залучити до
його роботи більшу кількість правозахисників не лише з України, а і з
Росії, Білорусі, Молдови, Польщі та інших країн.  Також закликаємо Вас
проявляти активність на сайті, створюючи групи за інтересами,
спілкуючись у форумах, розміщуючи новини та майбутні події і,
найголовніше, плануючи спільну роботу по захисту прав громадян.
Організатори

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 743 | Додав: sonata | Дата: 07.05.2010 | Коментарі (0)

3-го травня святкувався Всесвітній день свободи преси. До цієї дати Європейська Комісія оголосила про міжнародний журналістський конкурс імені Лоренцо Наталі.

Він проводитиметься у співпраці з організацією «Репортери без кордонів» та із Всесвітньою асоціацією газет. Його мета – відзначити найкращих журналістів з різних країн світу, що пишуть про питання розвитку, демократії та прав людини.
«Чимало з цих журналістів працюють у тяжких умовах, - говорить Європейський Комісар у справах розвитку Андріс Пібалґс. - Однак світло, яке вони проливають на дійсність своїх країн, є ключовим для громадського усвідомлення важливості політики розвитку», - додає він.

Премію імені Лоренцо Наталі було засновано 1992 року. Сам Лоренцо Наталі (1922-1990) був Європейський Комісаром, а згодом - Віце-президентом Європейської Комісії. Наприкінці життя займався політикою ЄС щодо підтримки розвитку інших країн світу.

Нагорода є міжнародною і щороку надається кращим журналістським роботам, присвяченим темам розвитку, демократії та прав людини. Конкурс на здобуття премії відкрито журналістам з усього світу, що працюють на телебаченні, радіо, у друкованих медіях та Інтернет-виданнях. Минулого року в ньому взяли участь понад 1000 журналістів із 130 країн. Щороку до 31 серпня приймають документи, а переможців оголошують у грудні на спеціальній церемонії в Брюсселі. Загальний бюджет Премії – 60 тис. євро – розподіляють поміж 17 найліпшими журналістами у таких секціях: Африка ... Читати далі

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 742 | Додав: sonata | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

  9 квітня до Чернівців завітали представники благодійного фонду «Смолоскип». Спілкувалися вони зі студентами філологічного факультету ЧНУ. «Мета нашого фонду, - розповідає один із організаторів Руслан Вахнован, - матеріально допомогти творчій молоді. Ми проводимо фестивалі, конкурси на кращу поезію, прозу та наукове дослідження у сфері журналістики та політології. Як результат абсолютно безкоштовно видаємо книжки, відкриваючи тим самим нові імені в українській літературі та науці».
    Гості закликали спудеїв брати участь у заходах, спонсором якого виступає «Смолоскип», а саме – «Молоде вино» та «Ірпінь». Наприкінці організатори роздавали книги молодих українських поетів та письменників. Очевидно для того, щоб студенти могли наочно переконатися у роботі фонду.

     У рамках зустрічі була організована лекція про піар-технології для студентів, що навчаються на відділенні журналістики. Демонструвався фільм ВВС про чорний піар як засіб управління широкими масами, що викликало неабияку дискусію.
    Студентка 4 курсу Ольга Білоголова про зустріч відгукується так: «Вважаю, що такі заходи варто і необхідно проводити якомога частіше, адже це завжди новий досвід. Оскільки університет дає академічну освіту й про практичн ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 834 | Додав: sonata | Дата: 10.04.2010 | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 121-130 131-140 141-143