Головна » Статті на довільні теми
« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »
  Минулої суботи, 28 квітня, зранку біля стін Чернівецької міської ради відбувся пікет, вже вкотре проведений благодійною організацією " Захист безпритульних тварин - не будь байдужим"
   Учасники заходу тримали в руках яскраві транспаранти із переконливими гаслами та фото нещасних тварин. Окрім таких зображень, чітко виділялися і малюнки із символікою майбутнього (вже такого близького) чемпіонату Європи по футболу Євро-2012 .
  Таким чином, пікетуючі хотіли сказати владі своє суспільне «фе» щодо дій, які вона чинить над бідолашними тваринами, а саме, немилосердно відстрілює, присипає, отруює.
   «Такі вчинки не личать модерному людському суспільству, — каже один із учасників пікету. — Для того, щоб показатися гостям Євро-2012 «білими та пухнастими», такими розвиненими та просунутими, спеціальні комунальні служби за наказом чиновників просто таки безсовісно знищують братів наших менших! Хіба ж можна таке допускати? Люди, будьте людяними!»
  Вражає перш за все, що з цією проблемою стикається більшість міст України. Тобто, це не є якась локальна болячка. Вона розпустила свої метастази по всій країні. Захисники тварин пр ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 689 | Додав: Uliana | Дата: 02.05.2012 | Коментарі (4)

  З кожним роком кількість автомобілів на дорогах країни збільшується. І не дивно, адже авто - це зручно і престижно. Людина за кермом почуває себе впевнено і захищено. Але разом з цим на вулицях зростає кількість аварій, внаслідок яких гине багато громадян. Цим ситуаціям є багато пояснень, починаючи від незнання дорожніх правил та закінчуючи халатністю водіїв.
   Страшить, коли переходиш вулицю на зелене світло і помічаєш, як водії, буває, навіть не намагаються зупинитись. Коли на пішохідному переході автомобіліст не зменшує швидкість, а навпаки.
   Куди котиться цей світ грошей і марнославства? Невже якщо ти маєш права на дороге авто, то ти можеш ризикувати чужим життям? Чому люди втрачають свої життя через чиюсь нерозсудливість?
   І цьому немає кінця. Навіть після чиєїсь смерті вони далі будуть їхати 200 км на годину, не задумуючись, що через 50 м може бути перехід, де мама несе свою дитину до садочку чи пенсіонер вирушив купити хліба. А їм все одно, бо вони поспішають. Зачинившись у великій купі заліза, вони мчать назустріч смерті.
   Шкода, адже за одну мить, за один неправильний рух все може скінчитися. Вони не потраплять на роботу, не обі ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 676 | Додав: Марта | Дата: 27.04.2012 | Коментарі (0)

26 квітня – чорний день в  історії України, адже рівно 26 років тому, відбулася катастрофа, яка за заподіяною шкоди не має у світі аналогів. За одну ніч, життя мільйонів чоловік змінилося у гірший бік. Тоді, ніхто собі не уявляв, що тридцяти кілометрова зона стане «мертвою». Замість жвавих жителів, дитячого сміху, гарної природи -  тут залишиться лише зруйновані ,пусті оселі та заросле дивними рослинами та деревами місто. Замість гарних спогадів людей, залишиться вічна тривога очевидців. Цю мертву тишу порушуватиме тільки звук автомобілів, які возитимуть туристів та бажаючих на екскурсію в зону страху та болю, в зону катастрофи.

Люди, які пам'ятають ту страшну весну, згадують це як страшний сон, коли у країні піднімається хаос, тривога, але ніхто не знає від чого, що сталося, держава мовчить, а люди, котрі проживали у радіаційно-небезпечній зоні, аж через  3 дні отримують допомогу. Всіх переконують, що аварія ліквідована, всі у безпеці, а насправді, наслідки аварії на ЧА ... Читати далі

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 634 | Додав: Aurika | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (2)

  Так тихо, як кішка підкрадається ззаду, тепло-тепло обіймає і все - ти попав… тобі більше не вирватися від неї… це твоя самотність, персональна, на все життя. Не пробуй залишити її в компанії друзі, чи втопити в пляшці віскі. Все даремно… кожного ранку вона буде зустрічати тебе своєю кривозубою усмішкою, тягнути до тебе свої худі ручища, дихати перегаром крові, і ти будеш кохатися з неї стільки, скільки їй захочеться, і так день у день.
   Усі дійові особи, що з`являтимуться у твоєму житті, зразу ж зникатимуть, залишаючи у твоєму серці кратер даремних надій, втрачених мрій. І навіть коли тобі буде здаватися, що все - кінець, втік від неї, то, повертаючись додому, самотність чекатиме тебе із чашкою запашного болю розчарування… і ти випиватимеш її до дна, жадібно вилизуючи до останньої краплі… твій мозок забуде, хто ти, що ти, де ти, це все перетвориться у кошмарний сон наяву. Вже не буде потрібно ні грошей, ні вечірок, ні друзів, ні самого життя, просто їх не існує, вони - найбрудніша ілюзія твоєї підсвідомості. Насправді є лише ти і самотність. Вона єдина по-справжньому вірна тобі, ніколи не зраджувала, завжди охороняла тебе від тебе ж самого.
   Просто пригорни її, подякуй за те, що є… поцілуй її брудні вуста… захлинись ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 662 | Додав: Шпіонка | Дата: 22.04.2012 | Коментарі (2)

З 27 до 29 квітня львівський Палац мистецтв вшосте прийматиме Львівський міжнародний дитячий фестиваль, основним організатором якого є «Форум видавців». Протягом трьох днів відвідувачі зможуть перевірити свою майстерність в малюванні, скульптурі, боді-арті, скрапбукінгу, сумі-є, кулінарії, миловарінні та ще 60 видах майстер-класів, купити книжки, пограти в 100 різних настільних ігор і навіть зробити пластиліновий мультфільм.

Увесь цьогорічний фестиваль задуманий як велика безперервна гра, де всі діти – переможці.

Основною грою фестивалю стане збирання слонів. Учасники різних заходів збиратимуть наклейки з різнокольоровими слонами – символами фестивалю. До речі, слонів роздаватимуть письменники, майстри і навіть «зірки».

Так, першого слона отримають всі учасники традиційного Фестивалю-параду літературних героїв, яким 27 квітня розпочинається Львівський міжнародний дитячий фестиваль. Особливим «к ... Читати далі

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 714 | Додав: Lara | Дата: 20.04.2012 | Коментарі (0)

 У попередньому записі я подала більш об´єктивну інформацію про фільм, а зараз хотіла би висловити особисту думку стосовно нього та передати свої емоції,які я пережила під час перегляду. Звичайно, розумію, що сайт кафедри журналістики - не особистий блог, і писати тут такі дурнички не варто, проте не факт, що на мій блог будуть заходити мої одногрупники і студенти інших курсів. А мені дуже хотілось, щоб Ви пошкодували про те,що пожалкували 70 хвилин свого дорогоцінного часу і 10 гривень на благодійність задля того, щоб отримати такі враження.
  Фільм вартий уваги хоча б тому, що це один із небагатьох документальних фільмів, відзнятих
українськими митцями на території України саме українською мовою  про українську історію, створений не за державні кошти ще й у форматі ВВС.
  Хоча я не є фахівцем з історії України, а особливо ще й Карпатської, то навіть для таких він є доступним і зрозумілим. Я би його рекомендувала для показу у школах під час вивчення теми історії Карпатської України 1919-1939 років.Адже сама була школяркою і знаю наскільки нудно читати оті однотипні параграфи суцільного тексту,а тут перед тоборю відкриається цілий яскравий світ і ти можеш пережити усі події разом із героями. Ех, якби-то нам на уроках показували такі фільми, ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 919 | Додав: Нікуся | Дата: 18.04.2012 | Коментарі (0)


Чорною стрічкою «Зупини цензуру» на логотипі сайту ініціативна група блогової мережі ВКурсі ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 891 | Додав: Lara | Дата: 20.01.2012 | Коментарі (1)

   І мертвим, і живим, і ненародженним, моїм землякам, в Україні і не в Україні – ось так словами Тараса Шевченка розпочну своє враження про ті незабутні хвилини відвідування Пантеона жертвам голодомору – геноциду українського народу. Не усі вимерли, більшість лишилася, бо треба ж було ще комусь воювати з німцем, потім знову вмирати, але народ мій є, його нікому не здолати.
  ”Ви, байстрюки. катів осатанілих,
   не забувайте, виродки, ніде:
   Народ мій є! В його волячих жилах
   козацька кров клекоче і гуде! ” – ось так закінчив свого вірша у 1962 році Василь Симоненко, коли про голодомор ще усі мовчали і лише перешіптувалися.
  Не народилося мільйонів українців, бо померли їх батьки, не народилися мільйони українців, бо померлі діти не стали батьками. Чи збереглася віра? Не зовсім. Забули мільйони українців своїх мертвих предків… але вони їх не забули і щомиті нагадують їм, коли ті сідають за стіл. Тільки не моляться нащадки в пам’ять своїх померлих предків, маючи на столі достатки. Моліться і хрестіться, бо прийде час і вони на ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 692 | Дата: 27.11.2011 | Коментарі (0)

   Сьогодні (26 жовтня) після матчу Буковина (Чернівці) - Арсенал (Київ) було вибірково затримано 10 членів фанатського угрупування. Першою із причин стало те, що юнаки палили димову піротехніку. Але, на жаль, наші правоохоронні органи не свідомі того, що шкоди вона завдати не може. Запалили ж її фанати на підтримку улюбленої команди «Буковини», що зазнала поразки.
   Вразило також те, що коли на запитання одного із фанатів: «Вибачте, будь ласка, а за що нас затримують? Як мені відомо, жодного із трьох пунктів складу злочину немає, щоб ви нас забирали» працівник правоохоронних органів відповів: «Закрий рот, а то ще кийком виховаємо». Як виявилося пізніше, майже усіх було затримано «за компанію».
   Після цього ексцесу в голові мимоволі спливає думка, яким чином Україна готується до Євро-2012? Саме це ставлення до людей, які і в дощ, і в сніг не покидають свою команду, ілюструє культуру не просто людей у формі, а й цілої нації. Зовсім інша ситуація була б, якби фанати вчинили розбій чи затіялася бійка. А так замість того, щоб ловити справжніх злочинців, мілі ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 766 | Додав: Шпіонка | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (3)

  У мільйонах телесюжетів, газетних та журнальних публікацій, інтернет-сайтах вживається слово *генномодифікований організм*. Проте щоб говорити про цей термін, потрібно знати його точне значення. Генетично модифікованими організмами називають бактерії, рослини, тварини, в які було штучно ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1149 | Додав: Нікуся | Дата: 26.10.2011 | Коментарі (0)