Головна » Статті на довільні теми
« 1 2 3 4 ... 8 9 »

Під час навчання в університеті додому я приїжджала кожного  тижня, але цього часу (1 день) вистачало лише для посиденьках у родинному колі, і це мені подобалось, адже так приємно побути хоча б трошки зі своїми рідними. До того ж, після навчального тижня мені більше нічого і не хотілося. Але з початком літа у мене з'явився багато вільного часу, щоб зустрітися з друзями та родичами, які мені розповіли багато нового, до речі, це були приємні, навіть несподівані новини. Справа в тому, що усі знають, які шанси, умови та пріоритети у селах нашої країни для самореалізації молоді. Кожна дитина бажає чимось займатися: чи то спорт, чи танці, чи щось інше, але, якщо цього нема, вона може вдаватися до якихось інших, часом негативних, занять або дій.

 Приблизно два роки тому наша молодь почала активно займатися спортом. Це був волейбол. Створилася команда під керівництвом молодого вчителя математики, який доклав чималих зусиль для того, щоб зацікавити у цьому молодь. Спочатку було важко. Багато зневірилися в успіх молодої команди, вважали, що це ні до чого не приведе. Але все сталося навпаки. З кожним днем во ... Читати далі

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1088 | Додав: Aurika | Дата: 09.06.2012 | Коментарі (3)

  Навіть не віриться, що вже закінчився перший курс навчання в чудовому університеті, який вже встиг стати для мене рідним та якого я полюбила. Закінчилися лекції, семінари, які були цікавими та захоплюючими, або, деякі з них, навпаки ;).
 
  Закінчилася і ця сесія, яка всіх так лякала та змусила усіх без винятку готуватися (для мене вона скінчилася дуже успішно). Усі ці місяці навчання пролетіли як мить: чи то так швидко час минає, чи то я так захопилася і поринула у цей щільний навчальний графік. Мені безмежно приємно усвідомлювати, що за цей рік я набралася величезних знань та зробила перші кроки до здійснення своїх мрій. Але найбільшою радістю і гордістю є те, що, попри усі труднощі та переживання, я ніколи не шкодувала про свій вибір, про обраний життєвий шлях, а навпаки, зрозуміла, що це моє, цим я хочу займатися. І, може, я ще себе не встигла проявити у цій галузі, але любов та цікавість до журналістики мені допоможуть у цьому в майбутньому. А всі щасливі студенти, які успішно здали сесію, не мають "хвостів" можуть піти на заслужений літній відпочинок та набратися сил для плідної роботи на другому курсі.
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 696 | Додав: Aurika | Дата: 06.06.2012 | Коментарі (4)

   Я хочу вам трішки розповісти про мережу Вконтакте. Зауважу, що не маю на увазі всіх!!! Наша улюблена соціальна мережа вже не та, яка була раніше. Колись ми заходили Вконтакт для того, щоб переписуватись з друзями, або пограти в покер, ферму, вормс чи ще якийсь додаток. На сьогодні Контакт перетворився на кокс чи героїн - люди не можуть без нього, вони перетворились на зомбі, яких зробила ця соціальна мережа. Дратує, коли дівчата ставлять статуси з надписами про нерозділене кохання, хоча їм всього-навсього від 7 до 11 років (про що тут може бути мова, зробіть висновок самі). Дехто витрачає шалені гроші, щоб закинути собі голосів (віртуальні гроші) чи потратити їх на додатки...
   Люди, задумайтесь, що вам важливіше: віртуальний світ (коментувати фото друзів, переписки з тими, кого не знаєш, стрибати від щастя, коли тобі ставлять лайки біля аватару), чи реальний світ (випити чай з друзями, гуляти до ранку, цілувати свою другу половинку, радіти, коли сонце сяє тобі в обличчя, і знати, що ти Людина, а не наркоман, якому потрібна доза "контакту")?! Але всі ми знаємо, що вибір у кожного свій та погляд на цей світ також!!!
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 873 | Додав: Nikki | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

  Все - це таке гучне слово. Кожна людина, виходячи із власних міркувань, розуміє це слово по-різному та надає йому свою оцінку і рівень важливості. Хтось має девіз "Отримати від життя все!", та не вкладає особливого значення у ці слова і не докладає зусиль, аби змінити своє життя на краще. Той, хто не будує повітряних замків, реально оцінює себе та вдосконалюється, той дійсно почуватиметься щасливим, вестиме себе гідно та буде вартий цього омріяного "всього".
   Що ви розумієте під словом "все"? Молодь у сучасному суспільстві все рідше замислюється над тим, що для них справді важливо. Щоб стати щасливою людиною, потрібно правильно розставити пріоритети. Кожна людина повинна розуміти, чого вона хоче від самої себе, а не вимагати чогось від інших. Ми повинні бути відповідальними хоча б за власне життя та розвиток. Ми повинні жити в гармонії з собою та навколишнім світом, віддавати йому самих себе - чистих та неповторних, тих, ким ми є насправді.
   Кожна людина є творцем свого життя, тож "все" - це і є наше життя. Можливо, для вас це лише одна людина чи робота, або ж ваші досягнення і успіхи. Чи ваші спогади - ваше "все"? Ви повинні самі вирішити, що для вас важливо, та берегти це у своєму серці.
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 764 | Додав: Nastia | Дата: 08.05.2012 | Коментарі (1)

  13 квітня 2012 року Сергій Пантюк, дипломант конкурсу "Коронація слова - 2011", презентував свій новий роман "Війна і ми". Книга має 166 сторінок. За браком часу прочитала її за 2 дні - надзвичайно цікава. Вибрала деякі відгуки про книгу і цитати з неї, щоб переконати Вас в тому, що вона все ж таки гідна уваги.

  «Війна і ми» Сергія Пантюка – це роман-сповідь. Це плетиво спогадів, відчаю і перемог. Війна справді живе в кожному з нас. Просто ми в цьому не хочемо собі зізнатися. Вся історія людства зіткана з воєн. І всі вони неодмінно комусь на користь. Тому невидимому, що перебирає мотузки, граючи у свій, тільки йому зрозумілий, ляльковий театр. А людство? Воно втомлюється без воєн. Воно зловісно підганяє все нові й нові хвилі лихоліть, забуваючи, що, коли стріляють, куля може вибрати й тебе, яким би ти хорошим не був.
  "Сергій Пантюк написав роман про любов. Таку омріяну і до болю необхідну там, під кулями, коли можливо зараз і все, а ти ніколи так і не пізнав її – справжньої жінки. Він ішов до свого великого кохання через поневіряння, скалічені тіла, через відрізані вуха і скажену ненависть до тих, хто придумав війну", - т
ак сказав Сергій Грабар про роман Сергія Пантюка "Війна і ми". І це ді ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 723 | Додав: Нікуся | Дата: 04.05.2012 | Коментарі (0)

  Януш Вишневський ”С@мотність у мережі”

Із усього, що вічне, самий короткий термін у кохання.

  Хоча книга вийшла в далекому 2001, прочитала я її влітку цього року. Всі події переживала з героями. А через два тижні, коли зрозуміла, що перегорнула останню сторінку, навіть засумувала і ще хвилин із двадцять сиділа і плакала.

   Після цього я взялася написати рецензію, але коли побачила, що більшість відгуків - негативні, захотіла переконати народ у зворотньому.
  Вона живе у Польщі, Якуб - у Німеччині. Вони знайомляться у мережі. І навіть не підозрюють, що ця випадково мережева зустріч призведе до такої залежності один від одного. Вони переписуються, дедалі частіше ночують на роботі, а потім  намагаються зустрітись - і в них це виходить. Зустріч відбувається в Парижі. Потім вона хоче покинути чоловіка, але не залишає його, бо дізнається, що вагітна.
  Вона покинула Якуба, а він писав їй листи кожного дня. Він ні про що не жалів, тільки надіявся на нову зустріч. Був два рази в Польщі. Хотів зустрітися. Але вона ніяк про це не могла знати через те, що не читала йог ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 872 | Додав: Нікуся | Дата: 04.05.2012 | Коментарі (0)

Ввечері, йдучи по вулиці, ми навіть не помічаємо зірок на небі. Ми просто не піднімаємо голову. А над такими питаннями, «як чи є життя на інших планетах?», «чи існують інші цивілізації?» роздумують дуже мало людей  
... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 661 | Додав: Нікуся | Дата: 04.05.2012 | Коментарі (0)

Незважаючи на погану погоду, до Чернівців ведуча Нового каналу Ольга Фреймут приїхала з посмішкою. Із закладів, які вона відвідала за час свого перебування, в основну програму, яка сьогодні транслювалася, увійшло два готелі, готельно- ресторанний комплекс, піцерія, кафе та два ресторани.
Готель «Київ»
У номері за 160 грн, де у туалеті смердить менше, ніж у кімнаті, Оля була вражена рушниками коричневого кольору, «крунделиками з носа» і гарячим шоколадом на наматрацниках ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 992 | Додав: Нікуся | Дата: 04.05.2012 | Коментарі (0)

  Сьогодні була в театрі ім. Ольги Кобилянської на виставі «Шельменко- денщик» за мотивами однойменної комедії Григорія Квітки-Основ"яненка.
  Вистава має типовий сюжет: батьки не хочуть віддавати свою доньку за молодого капітана. Вона ж, в свою чергу, не хоче виходити за багатія, якого не любить.
  Але постановка вражає оригінальністю: жива музика на сцені (музиканти навіть змогли "зіграти” свійських тварин), гарні декорації (де ставком був акваріум і виглядало надто смішно, коли актори йшли топитися), костюми та виконання ролей (найбільше запам"яталась Смерть — хлопчик у білому халаті з косою кожного разу, коли хтось хотів втопитися у тому ставку-акваріумі вибігав на сцену, мовчки підкарадався до героя, але йому доводилося йти без жертв, та сон Шельменка на початку вистави, під час якого той мало не впав з возу).
 Головний герой - Шельменко - дуже любить гроші. Він зміг би проміняти на них дружину, дітей та будинок. Але, на щастя чи то на жаль, у нього всього цього немає.
  Основне його завдання — виконувати вказівки капітана Скворцова, який по вуха закоханий у доньку свого дядька генерала Шпака - Прісіньку.
  Сковрцов наказує передати Прісіньці листа, але денщик передає його старому Шпаку. Той сварить дочку і наказує їй вийти заміж за багатого вояжера Лопуцьовського, якому вже ві ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1082 | Додав: Нікуся | Дата: 04.05.2012 | Коментарі (0)

Перший поцілунок має бути солодким… Романтичний вечір, симпатичний молодий чоловік, мсяць, зорі… А може весела вечірка у друзів чи кіносекс, значення немає, просто повинно бути солодко і запам’ятатися на все життя. Про це мріє кожна дівчина… Але частенько все набагато банальніше. Темний під’їзд багатоповерхівки, обмальовані написами стіни і тютюново-алкогольний поцілунок! Як би хто себе не переконував, що ментол врятує від ароматів цигарки чи запаху алкоголю, - це неправда! Щасливі ті у кого перший поцілунок був без такого банального присмаку, їм справді пощастило!
 
Наші звички – наша справа!
Перша цигарка, перший ковток пива (а може, вина чи горілки), перший «косячок»… Що ж, «старт», так би мовити, дано, але чи буде «фініш»? Історія знайомства з дорослим світом, зазвичай, у всіх відбувається за одним сценарієм: у веселій компанії, під гаслом «а давайте спробуємо», чи десь у закутку, ховаючись від очей дорослих, цигарку пропонує хтось із старших друзів. Вп ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 948 | Додав: Ірина | Дата: 04.05.2012 | Коментарі (2)