Головна » 2012 » Квітень » 18 » Чому я рекомендую фільм "Срібна Земля"
22:39
Чому я рекомендую фільм "Срібна Земля"
 У попередньому записі я подала більш об´єктивну інформацію про фільм, а зараз хотіла би висловити особисту думку стосовно нього та передати свої емоції,які я пережила під час перегляду. Звичайно, розумію, що сайт кафедри журналістики - не особистий блог, і писати тут такі дурнички не варто, проте не факт, що на мій блог будуть заходити мої одногрупники і студенти інших курсів. А мені дуже хотілось, щоб Ви пошкодували про те,що пожалкували 70 хвилин свого дорогоцінного часу і 10 гривень на благодійність задля того, щоб отримати такі враження.
  Фільм вартий уваги хоча б тому, що це один із небагатьох документальних фільмів, відзнятих
українськими митцями на території України саме українською мовою  про українську історію, створений не за державні кошти ще й у форматі ВВС.
  Хоча я не є фахівцем з історії України, а особливо ще й Карпатської, то навіть для таких він є доступним і зрозумілим. Я би його рекомендувала для показу у школах під час вивчення теми історії Карпатської України 1919-1939 років.Адже сама була школяркою і знаю наскільки нудно читати оті однотипні параграфи суцільного тексту,а тут перед тоборю відкриається цілий яскравий світ і ти можеш пережити усі події разом із героями. Ех, якби-то нам на уроках показували такі фільми, я би, певно, мала 200 балів по ЗНО з історії.
  Оцінила я  його на "8" із "10". Можливо, моя оцінка була би вищою, якби я не пішла на обговорення фільм у прес-клубі. Бо за час презентації моя фантазії собі такого понапридумувала, що під час екранізації фільму я сиділа і думала коли вже моє сфантазоване з´явиться на екрані.Через це трішки була розчарована.
  Але вимушена розчарувати і Вас- в Інтернеті фільму не буде.Як зазначив Тарас Чолій, продюсер фільму, "піратство-не сама хороша штука, хоча ми досить часто його витворами користуємось". За десять днів буде створений
DVD-диск, де будуть вміщуватися українська, англійська версія фільму та диск із саундтреками.Але в кінотеатрі його дивитися краще незважаючи на несприятливу температуру, як і у прес-клубі, та присутність  невихованих студентів 3 курсу історичного факультету напряму "Історія", які увесь час шелестіли упаковками від сухариків, голосно розмовляли і випадково впускалиіз рук склянки від напоїв (безперечно не солодкої водички,бо аромат там був як на вечірці).Бідна їхня викладачка,яка бігала і робила їм зауваження. Однієї миті я навіть подумала,що якби там сиділи журналісти чи філологи, то я би пишалася їхньою вихованістю та естетичністю.... Але вражень про фільм "історики" не зіпсували, бо вкінці вони проявили свій інтелект, задаючи запитання.
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 916 | Додав: Нікуся | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]