Головна » 2012 » Травень » 4 » Здоровий спосіб життя сьогодні в моді?
22:34
Здоровий спосіб життя сьогодні в моді?
Перший поцілунок має бути солодким… Романтичний вечір, симпатичний молодий чоловік, мсяць, зорі… А може весела вечірка у друзів чи кіносекс, значення немає, просто повинно бути солодко і запам’ятатися на все життя. Про це мріє кожна дівчина… Але частенько все набагато банальніше. Темний під’їзд багатоповерхівки, обмальовані написами стіни і тютюново-алкогольний поцілунок! Як би хто себе не переконував, що ментол врятує від ароматів цигарки чи запаху алкоголю, - це неправда! Щасливі ті у кого перший поцілунок був без такого банального присмаку, їм справді пощастило!
 
Наші звички – наша справа!
Перша цигарка, перший ковток пива (а може, вина чи горілки), перший «косячок»… Що ж, «старт», так би мовити, дано, але чи буде «фініш»? Історія знайомства з дорослим світом, зазвичай, у всіх відбувається за одним сценарієм: у веселій компанії, під гаслом «а давайте спробуємо», чи десь у закутку, ховаючись від очей дорослих, цигарку пропонує хтось із старших друзів. Вперше - це завжди цікаво, та ще й так хочеться якнайшвидше стати дорослішими. Багато хто думає – викурю, випю, вколюся і буду, як усі вони: модна, крута, популярна. А ще й підштовхує у спину затертий на усіх перехрестях слоган, що все в житті потрібно спробувати. Один раз, потім другий, третій… і цікавість переростає у звичку, а далі ми переконливо обманюємо себе, що в будь-який момент зможемо «ЦЕ» зробити - кинути цигарку, зав"язати з алкоголем, забути про наркотики.
Ще зі шкільної парти вчителі нам втовкмачують про шкоду тютюну, алкоголю та наркотиків. І ми все ніби прекрасно розуміємо і чудово знаємо історію про краплю нікотину і коня, але от батько вже років із двадцять курить і нічого йому не бракує, а невелика доза алкоголю тільки допомагає розслабитися, а як літається від чогось більш «дорослого»! І нічого, що батько постійно кашляє, п’яний сусід похлинувся уві сні у власному блювотинні, а колишній однокласник, здається, готовий на все за кілька крупиночок героїну. Все це не про тебе, це ж не ти, з тобою так не буде, ти контролюєш процес. Але потрібно розуміти, що «контролюєш» те, що знищуєш себе!
Кожна наступна вкурена цигарка змінює тебе, твій зовнішній вигляд. Ти хочеш мати гарну, пружну шкіру персикового відтінку, а натомість отримуєш зморшки, кола під очима, пігментні плями. І в свої 20 при помірному курінні ти потягнеш на 25, а якщо будеш викурювати пачку на день – на усі 27 років. А як неприємно цілувати панянку, в якої одяг, волосся, шкіра «пахнуть» тютюновим димом, а в роті – ціла сгаретна фабрика. Тут ніяка жуйка з цукром чи без не допоможе, бо таке може викликати тільки огиду.
Від алкогольної ейфорії, що «дарує» відчуття легкості, впевненості у собі та розслабленості, з часом залишаються невиліковні хвороби печінки, ураження мозку, анемія, ниркова недостатність, передчасне старіння і самотність. Та й вчені вже давно довели, що жіночий алкоголізм специфічний, оскільки він уражає людину дуже швидко і практично не виліковується.
«Бігаючий» погляд, нездорова худорлявість, втома та сонливість, байдужість до оточуючого світу й сліпе бажання лише одного – наступної дози. І не має значення, марихуана це чи героїн, легких наркотиків не існує, всі вони без винятку шкодять твоєму організму. А звикнути можна вже після першої-другої спроби. А чи знаємо ми, що наркомани вмирають через 2-5 років після перших експериментів з цими речовинами!
Думай про себе, про своє здоров’я, а не про те, що подумає про тебе хтось. Живи своїм повноцінним здоровим життям, адже в нас одне життя, іншого не буде! Сьогодні є багато можливостей проявити себе, стати особистістю, заробити авторитет, звернути на себе увагу. Сьогодення обирає здорову, спортивну, енергійну, веселу і незалежну молодь.
Твоє майбутнє в твоїх руках – якщо ти сильна людина і сміливо дивишся вперед!
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 949 | Додав: Ірина | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 2
2 Ірина  
0
дякую за підказку. будемо виправлятись

1 sonata  
1
цікаво написано, тільки першокурсники - матеріал виставляйте у Wordl 12 кеглем, бажано навчитися додавати фото до ваших журналістських спроб

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]