Головна » 2010 » Листопад » 01
  Крістоф Рісс та Ян Вагнер разом з перекладачем та гідом рухалися в бік Києво-Печерської Лаври. До них підійшли двоє міліціонерів і попросили пред`явити документи. Гід і перекладач показали свої паспорти, а Рісс і Вагнер - ID-картки. Міліціонерам виявилося цього недостатньо і вони почали вимагати, щоб за ними прослідували до райвідділу міліції для встановлення осіб іноземців.
  Ось така от пригода сталася з президентом Всесвітньої газетної асоціації WAN-IFRA та його колегою з Німеччини 30-го жовтня. Вони вперше приїхали до України на Другий Всеукраїнський Газетний Конгрес, а ледве не відвідали місцевий райвідділок.
  Така сама історія може відбутися і з вами. І для цього не потрібно, щоб ви пили на вулиці пиво чи агресивно поводилися. Достатньо, наприклад, стояти в парку Слави та милуватися Києвом. До вас можуть підійти міліціянти, такі як от сержант Печерського райвідділку Олег Кирик, і ваша розмова запросто може продовжитися "екскурсією" відділком міліції.
  І не проблема в тому, що таке сталося з високими гостями. Проблема в системі, котра дозволяє, щоб подібні ситуації відбувалися в Україні. Напередодні Євро - 2012, а можливо, й Всесвітнього Газетного Конгресу, котрий Президент Янукович запросив провести в тому ж році в Києві, не можуть ставатися отакі от пригоди з людьми ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 643 | Дата: 01.11.2010 | Коментарі (0)

У середу в Блакитній залі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича відбулось відкриття великої пересувної фотовиставки «День-2010».
   На розсуд глядацької публіки було представлено близько 150-ти найкращих світлин від професійних митців фотографії та початківців, які стали переможцями ХІІ Міжнародного фотоконкурсу газети «День». Головним жанровим напрямом цього змагання є жива репортерська зйомка, що має на меті показати «іншу» Україну, як її бачать через об’єктиви своїх телекамер допитливі фотомисливці – самобутню та суперечливу, незаангажовану і відкриту до спілкування.
   Згаданий фотоконкурс є масштабним соціальним проектом Всеукраїнської газети «День», який проводиться щорічно, починаючи з 1998 року. За цей час він здобув славу «законодавця смаку в жанрі живої репортерської зйомки». Кількість та географія представлених робіт з кожним роком зростають. Окрім традиційних тем конкурсу – «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», діє окрема номінація для дітей, до якої надсилають свої роботи учасники віком до 18-ти років.
  Перша святкова презентація підсумкової фотовист ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 744 | Дата: 01.11.2010 | Коментарі (0)