Головна » 2010 » Листопад » 03
 «Іноземна мова потрібна завжди і всюди», – такими словами студентів ЧНУ імені Ю.Федьковича викладачі заохочують продовжувати вивчення мов після закінчення другого курсу.
  Цього року не так багато журналістів виявили бажання відвідувати додаткові заняття з англійської мови у приміщенні 6-го корпусу ЧНУ. Причини різні: напружений графік навчання, підготовка до написання курсової роботи, особисті вподобання. На жаль, велика кількість студентів з полегшенням зітхнула, склавши останній іспит з іноземної мови. Ситуація досить невтішна. Порівнявши дані минулих років і цьогорічні, можна зробити висновок: велика частина студентів просто «охолола» до такої справи. Та, звичайно, йдеться не про всіх. Дехто виявив особливу зацікавленість у майбутніх перспективах. Саме такі студенти зараз навчаються у реферативних групах та на курсах. Безперечно, вони задоволені своїм рішенням, адже це сприятиме не тільки загальному розвитку, а й збагачуватиме словниковий запас, даватиме можливість вільно спілкуватися з іноземцями, читати зарубіжну пресу в оригіналі.
  Наразі в стінах університету існують дві діаметрально протилежні думки щодо такого додаткового навчання.
О.Мандалак, 3 курс:
- Зараз немає можливості відвідувати ці заняття. Багато часу забирає навчання, а дехто ще й працює. У кожного свої плани. Я вирішила закінчити курс вивчення англійської.
... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 1104 | Дата: 03.11.2010 | Коментарі (0)

Щорічно у другому гуртожитку, що на вулиці Стасюка, студенти організовують «весілля» для першокурсників. Традиційно серед усіх, нещодавно поселених у гуртожиток, обирають двох молодят і проводять святкування. Найцікавіше те, що зазвичай наречені не знають один про одного, тому церемонія є дуже невимушеною і природною. Організатори «весілля» дбають, щоб у се було документально затверджено, а саме святкування відбувалося за українським обрядом.
  «Бувало й так, що студенти організовували й декілька весіль, – говорить чергова на вахті. – Вони вміють гарно проводити час, а іноді й мене залучають до усього – шлюбне свідоцтво дають підписувати, адже у них все це на серйозному рівні, не упускають жодних деталей».
  Такі масові заходи у другому гуртожитку зацікавили ЗМІ, тому цього річ на святкування завітали представники буковинської преси. А згодом на сторінках «Молодого буковинця» було опубліковано репортаж з місця події. Студенти таким чином намагаються підтримувати традиції, вдосконалювати акторську майстерність, демонструвати приклад для наслідування і водночас робити гуртожитське життя цікавішим.
Ірина Мороз, 310 група
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 753 | Дата: 03.11.2010 | Коментарі (7)

  16 листопада об 11.30 (ІІІ пара) у 66 аудиторії філологічного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича (VІ корпус) відбудеться зустріч із відомим письменником та журналістом Ігорем Померанцевим. Він даватиме майстер-клас для студентів-журналістів на тему «Ремесло радио: магия звука». Запрошуються усі зацікавлені.

  Ігор ПОМЕРАНЦЕВ – непересічна особистість. Заявляє, що його вже давно не цікавить інформація як така, говорить про звучання полотен Ван Гога, цитує Пастернака і Мандельштама, пояснює значення слів, шукаючи в них корені латинського та грецького походження, бачить світ крізь призму звучання, вирізняє голоси міст, предметів, матеріалів, оспівує верлібр, дегустує вина. Називає себе мандрівником, але побоюється повертатися у місто, де виріс. Рідною мовою вважає російську, українську – «не нерідною», та саме українській дякує за відчуття коренів.
Ліля Шутяк
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 702 | Дата: 03.11.2010 | Коментарі (4)