Головна » 2010 » Листопад » 10
  У житті кожного студента є, як мінімум, два щасливих моменти - початкова і кінцева зупинки маршрутки чи тролейбуса. Перший, зазвичай, супроводжується ледь чутним зітханням «нарешті я зайшов», а останній – поєднанням подиву й захоплення - «невже я вийшов?!»
   Наші транспортні засоби є чи не найбільш оригінальними у світі. Адже достатньо всього двох зупинок, аби вийти іншою людиною – від зміни кількості ґудзиків на жилеті, «стилю» зачіски до іншого психологічного, а гірше фінансового та фізичного стану. Звичайно, рідко оцей маршрутний проїзд впливає на вашу життєву дорогу, та настрій на день формує без сумніву.
   Вирішуючи поїхати в університет маршруткою під номером 5, ви свідомо ідете на те, що ваша подорож буде незабутньою. Уже на «посадці» вам доведеться відчути, скільки пар ніг впевнено крокує до «автобуса-мрії». Та якщо ви вже ідете на це, мусите пам’ятати, що там здаватися не можна, адже основний закон проїзду у «п’ятірці» - виживає найсильніший. Протягом «посадки» вам доведеться прослухати лекцію про виховання якогось з «колег», та не обертайтесь – це може «збити з орбіти».
   Протягом наступних декілька зупинок тут проходитиме сувора боротьба за першість у сидінні, штовха ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 695 | Дата: 10.11.2010 | Коментарі (1)

Друзі, прохання допомогти зі ЗМІ. Мінімум - переопублікувати на власних ресурсах.

---------- ----------
11 листопада студенти вийдуть на акцію за доступну і якісну освіту. Вони висловлять протест проти спроб комерціалізації освіти, а також висунуть цілу низку позитивних вимог. Демонстрація в Києві почнеться о 16:00 з пл. Перемоги, звідки студенти пройдуть маршем до Міносвіти.

Організаторами акції в Києві виступили Незалежна студентська профспілка "Пряма дія” та Київський осередок Всеукраїнської молодіжної організації "Фундація регіональних ініціатив" (ФРІ). Акція солідарності за участі інших студентських та молодіжних організацій відубеться в Хмельницькому та планується у Львові, Ужгороді та Сімферополі. Про солідарність з акцією заявила молодь Кіровограда, Донецька, Івано-Франківська, Житомира, Дніпропетровська, Рівне, Дубно, Кам'янець-Подільська, Одеси, Харкова та Вінниці.

Нагадуємо, що студентські протести проти платних послуг на початку жовтня зібрали по всій країні більше 20000 студентів. У 14 містах відбулися широкомасштабні акції. Студенти піднялись спілно проти соціальних утисків з боку влади. І вперше з 2004 року така кількість людей безкоштовно вийшла на вулиці відстоювати свої права. Студенти відчули свою силу, а влада відверто злякалася.

Докладніше читайте т ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 661 | Дата: 10.11.2010 | Коментарі (0)