Головна » 2010 » Листопад » 1 » Пригода німців у Києві
20:05
Пригода німців у Києві
  Крістоф Рісс та Ян Вагнер разом з перекладачем та гідом рухалися в бік Києво-Печерської Лаври. До них підійшли двоє міліціонерів і попросили пред`явити документи. Гід і перекладач показали свої паспорти, а Рісс і Вагнер - ID-картки. Міліціонерам виявилося цього недостатньо і вони почали вимагати, щоб за ними прослідували до райвідділу міліції для встановлення осіб іноземців.
  Ось така от пригода сталася з президентом Всесвітньої газетної асоціації WAN-IFRA та його колегою з Німеччини 30-го жовтня. Вони вперше приїхали до України на Другий Всеукраїнський Газетний Конгрес, а ледве не відвідали місцевий райвідділок.
  Така сама історія може відбутися і з вами. І для цього не потрібно, щоб ви пили на вулиці пиво чи агресивно поводилися. Достатньо, наприклад, стояти в парку Слави та милуватися Києвом. До вас можуть підійти міліціянти, такі як от сержант Печерського райвідділку Олег Кирик, і ваша розмова запросто може продовжитися "екскурсією" відділком міліції.
  І не проблема в тому, що таке сталося з високими гостями. Проблема в системі, котра дозволяє, щоб подібні ситуації відбувалися в Україні. Напередодні Євро - 2012, а можливо, й Всесвітнього Газетного Конгресу, котрий Президент Янукович запросив провести в тому ж році в Києві, не можуть ставатися отакі от пригоди з людьми. Чи  дбали в момент перевірки документів ті два міліціонери про порядок та спокій у місті? Чи хотіли вони покращити свій фінансовий стан? Ми не знаємо. Але знаємо, що таке не повинно повторюватися ні з американцями, ні з французами, ні з поляками в Україні, ні з нами, українцями.
  Виходячи сьогодні з хати, таки взяла з собою паспорта. Про всяк випадок.
  Нагадаємо, 29 жовтня пан Рісс зустрічався з Віктором Януковичем з приводу обговорення можливості проведення Всесвітнього газетного конгресу в Києві у 2012 році.
Оксана Бровко спеціально для reporter.сv.ua
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 639 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]