Головна » 2010 » Листопад » 21

«Занурити руки» в радіо
   Радіомистецтво має свою мову – в цьому переконаний Ігор Померанцев, журналіст з 37-річним досвідом роботи на радіо Бі-бі-сі та «Свобода». Радіо – не лише ремесло, це – мистецтво, де основну роль відіграє магія звуку. Екзистенційний сенс радіо полягає в магії голосу. Це ціла акустична кухня. Мова радіо – експеримент з відображення екзистенційних станів та почуттів. Емоція, запах, настрій... – все передається звуками. Поезія й радіо існують в єдиній стихії – ефірній. Драма народжується тоді, коли звуки стикаються одні з одними.

«У слів є свій запах»
- Вино – це колір, пробка – запах. Треба шукати асоціації. Пригадуєте, як сказав О.Мандельштам: «Вновь пахнет яблоком мороз…»? Відчуття на холоді особливо загострюються, як, до речі, і в ув’язненні. Восени я люблю передавати в ефір передачу про сигари, де образ цигаркового диму навіюю джазовою музикою, що звучить в прокурених відвідувачами барах.
   Можна вдало грати на контрастах: шум потоку – і одинока віолончель… Музика – окремий персонаж ефіру. Чудо ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 732 | Дата: 21.11.2010 | Коментарі (0)