Головна » 2010 » Жовтень » 10
  Шостого жовтня 2010 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Законопроект No.6447-1 подала Олена Кондратюк (фракція БЮТ). Йдеться про посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі.
   За ухвалення проекту в першому читанні проголосувало 257 депутатів. Проектом передбачається удосконалення ст. 171 Кримінального кодексу України, а саме  вноситься відповідальність за вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів та технічних засобів, якими журналіст користується у зв'язку зі своєю службовою діяльністю, а також збільшується штраф за переслідування журналіста від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі такий штраф обмежений 200 неоподатковуваними мінімумами).
  Крім того, проектом пропонується удосконалити статтю закону про інформацію щодо цензури, доповнивши заборону на «Редагування органами державної влади, органами місцевого самоврядування, посадовими особами цих органів або їх представниками журналістського матеріалу поза межами редакції".

    Також проект передбачає доповнення ККУ ст. 161-1. «Порушення права на свободу літературної, художньої, наукової і технічної творчості або цензура». ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 713 | Дата: 10.10.2010 | Коментарі (0)

    Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень запрошує активних молодих громадян України взяти участь у «Всеукраїнській Школі аналітики». Мета школи - покращити навички аналітичної діяльності української молоді та молодих фахівців-аналітиків.
  
   У рамках школи будуть висвітлені теми: «Аналітичні центри», «Соціологічні дослідження», «Економічна аналітика», «Громадська експертиза», «Регуляторна політика», «Аналіз політики».
   Школа призначена для молодих людей віком 18-30 років, які активно і практично беруть участь в розвитку громадянського суспільства. При відборі учасників пріоритетними будуть заявки тих, хто може продемонструвати здатність винести практичну користь від школи на професійному рівні, використовувати отримані знання, навики і контакти.
     Школа аналітики буде проведена 4-7 листопада 2010 року. Місце проведення – Чернігівська область. Організатори забезпечують тренінговими матеріалами та харчуванням. Учасникам покриваються витрати на проїзд та проживання.
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 738 | Дата: 10.10.2010 | Коментарі (0)