Головна » 2010 » Жовтень » 29
Шановні колеги!
Просимо розмістити інформацію щодо необхідності підтримки законопроекту "Про доступ до публічної інформації" на ваших медіа ресурсах.
Заклик про підтримку законопроекту «Про доступ до публічної інформації» (№2763)
В Україні наразі чинний закон «Про інформацію» (1992), норми якого фактично дозволяють державним службовцям зловживати правом на обмеження доступу до інформації. 2005 року Україна зобов’язалася ухвалити закон, який би полегшив доступ до офіційної інформації. Приблизно у 70 країнах світу існують окремі закони про доступ до інформації. На пострадянському просторі відповідні закони ще не прийняті лише в Україні та Білорусі. Крім того, ухвалення закону до доступ до публічної інформації є однією з вимог Ради Європи до України.
   Зараз на розгляді у Верховній Раді України перебуває законопроект «Про доступ до публічної інформації» (№2763), внесений народним депутатом України Андрієм Шевченком 11 липня 2008 року. У підготовці цього документа взяли участь представники семи громадських організацій.
   Торік законопроект був проголосований у першому читанні, але 9 липня 2010 року Верховна Рада не підтримала його у другому читанні та в цілому. Нещодавно, 22 жовтня 2010 року, цей зак ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 584 | Дата: 29.10.2010 | Коментарі (0)

27.10.2010 в информагентстве «НАШ ПРОДУКТ» состоялся круглый стол «Коммерческая тень украинской науки: бизнес на дипломных работах и диссертациях» с участием представителей Министерства образования и науки Украины, Высшей аттестационной комиссии, Национальной академии наук Украины и высших учебных заведений.
   В ходе круглого стола были презентованы результаты расследования, проведенного журналистами Бюро расследований ИА «НАШ ПРОДУКТ». В рамках расследования журналисты выясняли, насколько свободно в Украине продаются и покупаются научные работы, какова средняя стоимость научных работ, сколько украинских студентов регулярно покупают готовые работы и каков ежегодный денежный оборот «научного бизнеса» в Украине.

    Как сообщила руководитель спецпроектов ИА «НАШ ПРОДУКТ» Марина Сытник,   купить в Киеве готовую работу - от реферата до диссертации - не составляет особого труда: их абсолютно открыто предлагают специальные агентства. Расценки на работы в агентствах приблизительно одинаковые. Курсовая работа обойдется в среднем в 250-300 грн, готовая дипломная в 400-600 грн, написанная под заказ - в 1200-2000 грн. Цены на диссертации исчисляются уже в тысячах у.е. Кандидатская в исполнении кандидата наук обойде ... Читати далі

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 750 | Дата: 29.10.2010 | Коментарі (1)