Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 55 56 57 58 59 ... 61 62 »
Лауреатом найпрестижнішої номінації авторитетної в журналістиці Пулітцерівської премії - "За служіння суспільству" - стала регіональна газета Bristol Herald Courier, повідомляє РИА "Новости". Невелике видання з тиражем ненабагато більшим за 30 тисяч екземплярів представило серію робіт про зловживання з митом на газ, в результаті якого були внесені зміни у місцеве законодавство. Журналістові, що порушив тему, - Деніелу Джілберту - 23 роки, і це тільки початок його творчої кар'єри.

Лауреатом Пулітцерівської премії вперше стало інтернет-видання. Веб-сайт ProPublica отримав головну премію в престижній номінації "розслідування" у співпраці з New York Times Magazine. Другим лауреатом у цій номінації стала газета Philadelphia Daily News.

Премію за найкращу карикатуру отримало зображення президента США Барака Обами пера художника Марка Ф'єра. Темою карикатури стала політика, яка проводиться Білим домом щодо лідера Афганістану Хаміда Карзая.

На малюнку Карзай тримає кілька ящиків для бюлетенів, пропонуючи усміхненому президентові США з акцентованими вухами проголосувати "за" відразу кілька разів.

Церемонія оголошення лауреатів цієї престижної премії завжди розглядається як ревне змагання між найбільшими газетами, зокрема, New York Times і ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 961 | Додав: Lara | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (2)

    Центр Співробітництва Молоді в Гдині - польська неурядова і незалежна організація, яка працює з молоддю, лідерами організацій і молодіжних груп за сприяння мерії міста Гдиня оголошує набір учасників на два чергові випуски програми Навчальні Візити в Гдині. Перший пройде 4-15 жовтня 2010 р., другий - 2-13 листопада 2010 р. Організатори шукають молодих, активних, ініціативних студентів чи представників суспільних організацій у віці 18-25 років з Молдавії, Грузії, України і Білорусії, які вільно говорять російською і мають закордонний паспорт. Навчальні візити – це можливість познайомитися з Польщею, дізнатися про адміністративну і освітню системи, а також про уряд, бізнес, ЗМІ, державні і суспільні організації, відкрити для себе польську культуру, історію та багато іншого. Всю цю інформацію учасникам розкажуть під час неформальних зустрічей з людьми, які працюють в різних сферах і добилися певних успіхів. У рамках програми будуть організовані семінари, майстер-класи, бесіди, екскурсії. Учасники побувають у Гдині, Гданську, Сопоті та інших містах ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1542 | Додав: sonata | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (4)

   Волосся – показник здоров’я. Чим густіше та блискучіше воно, тим здоровіший його власник. Від кольору волосся залежить і його кількість, наприклад, у брюнетів кількість волосин може сягати 150 тисяч, у блондинів - до 100 тисяч, а у рудих - лише 50 тисяч.

  При тому на кожному квадратному сантиметрів волосяного покрову може знаходитись від 18 до 350 волосинок, залежно від місця розташування та ступені облисіння. Цікаво, що на тім’ї волосся в рази більше, ніж на потилиці та скронях. Раніше, в 50-60-х роках, нормою вважалося випадіння 20-30 волосин на день, тепер ця норма сягає 150-200, що пов’язано із підвищеним рівнем радіації та погіршенням екологічної ситуації. Тож виходить, що за 50 років життя, враховуючи вагу однієї волосини 0,00005 грамів, ми втрачаємо приблизно 137 кілограм волосся. Звичайно, що кількість випадаючих волосин напряму пов’язана і з нашим харчуванням, способом життя та доглядом. Взимку волосся взагалі потребує ретельного догляду, адже до зовнішніх несприятливих факторів додається ще й авітаміноз, що в свою чергу також впливає як на якість, так і на кількість наявного волосся.

  Волосся має властивість відновлюватись. Це звичайна процедура, яка відбувається за рахунок випадання старого волосся та росту нового. Як вже зазначалося, 150-200 втрачених волосин за день не є трагедією, але якщо волосся випадає в більшій кількості, то на це варто звернути увагу. Цікаво, що термін життя однієї волос ... Читати далі

Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 1399 | Дата: 13.04.2010 | Коментарі (2)

Часто доводиться спостерігати, коли люди всіма можливими і неможливими способами намагаються досягти еталону краси. При цьому для досягнення мети часто витрачаються маса сил і фінансів. Постійні дієти, тренажерні зали – все це задля ідеальної фігури у жінок та рельєфних м’язів у чоловіків. Та рано чи пізно після виснажливих тренувань у кожного мимоволі виникають думки досягти бажаної мети набагато швидше – вживаючи анаболічні стероїди. Незважаючи на те, що багато спортсменів стверджують про менший вплив на здоров’я стероїдів, ніж, наприклад, алкоголю чи сигарет, все ж таки вони є дуже небезпечними. Часто людина, яка прагне виглядати бездоганно, вживає ці таблетки пачками. В підсумку з мачо вона перетворюється на людину-рослину, яка, припинивши курс цього «лікування»  втрачає все, чого досягла раніше. Багато хто з нас бачив накачаних голлівудських акторів, які запросто перекидають автомобіль чи ламають стіни. Але, як недавно зізнався Сильвестр Сталлоне, він сам приймав ці заборонені препарати для підтримання форми і бажання виглядати, як у молоді роки.

Згадую, як розмовляв із своїм знайомим Денисом, який регулярно ходить до тренажерного залу і має досить непогані фізичні дані. На моє запитання «Чи використовуєш ти щось заборонене для прискорення ефекту?» він відповів, що не зумів ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1513 | Додав: Acropolis | Дата: 12.04.2010 | Коментарі (2)

    «Рослини Святого Письма та перспективи створення біблійного саду» - книга із такою незвичною назвою побачила світ нещодавно на Буковині. Підготували видання відомі науковці краю – колишній ректор Чернівецького національного університету імені Федьковича професор Степан Костишин, професор кафедри загальної та експериментальної екології цього ж вишу Світлана Руденко, кандидат філологічних наук Оксана Івасюк, викладач філософсько-теологічного факультету ЧНУ протоієрей Микола Щербань. Авторський колектив презентував книгу громадськості.

     Над цим виданням більше півроку працювали науковці різних галузей: теолог, філолог, еколог та ботанік. Все, про що тут написано, вони мріють втілити в життя. Тож незабаром при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича створять насправді біблійний сад. Науковці зазначають, аби знайти ту саму рослину, про яку говориться у Святому письмі, ґрунтовно аналізували кожну дрібничку. У книзі описані 75 рослин. У природі науковці знайшли практично їх усіх.

    Світлана РУДЕНКО, професор кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ ім. Ю. Федьковича, говорить: «Тільки дві рослини виявили такі, які не мають ботанічного тлумачення: дерево добра і зла та дерево ... Читати далі
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 928 | Додав: sonata | Дата: 12.04.2010 | Коментарі (0)

  9 квітня до Чернівців завітали представники благодійного фонду «Смолоскип». Спілкувалися вони зі студентами філологічного факультету ЧНУ. «Мета нашого фонду, - розповідає один із організаторів Руслан Вахнован, - матеріально допомогти творчій молоді. Ми проводимо фестивалі, конкурси на кращу поезію, прозу та наукове дослідження у сфері журналістики та політології. Як результат абсолютно безкоштовно видаємо книжки, відкриваючи тим самим нові імені в українській літературі та науці».
    Гості закликали спудеїв брати участь у заходах, спонсором якого виступає «Смолоскип», а саме – «Молоде вино» та «Ірпінь». Наприкінці організатори роздавали книги молодих українських поетів та письменників. Очевидно для того, щоб студенти могли наочно переконатися у роботі фонду.

     У рамках зустрічі була організована лекція про піар-технології для студентів, що навчаються на відділенні журналістики. Демонструвався фільм ВВС про чорний піар як засіб управління широкими масами, що викликало неабияку дискусію.
    Студентка 4 курсу Ольга Білоголова про зустріч відгукується так: «Вважаю, що такі заходи варто і необхідно проводити якомога частіше, адже це завжди новий досвід. Оскільки університет дає академічну освіту й про практичн ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 837 | Додав: sonata | Дата: 10.04.2010 | Коментарі (0)

Розслідування

З минулого року гральний бізнес в Україні перебуває поза законом. Саме таке рішення прийняв український парламент після трагічних подій в залі ігрових автоматів Дніпропетровська, під час яких загинуло десятеро осіб. Передбачається розробка законопроекту про можливість виведення ігрового бізнесу в спеціальні зони. Цікаво лише, а де саме наші вельмишановні народні обранці бачать можливість введення таких зон? В Чорнобильській зоні чи під Києвом (який сенс тоді було взагалі забороняти його у столиці?). Переважна більшість громадян, а це біля 75% негативно ставляться до можливості відновлення роботи ігрових залів.

Кореспондент Буковини вирішив особисто відвідати інтерактивні клуби Чернівців, які мов гриби повиростали на місцях колишніх ігрових залів та переконатися в тому, що насправді вони і далі процвітають під ширмою Інтернету.

Біля одного із цих клубів в центрі міста бачу, як школяр, років чотирнадцяти нишпорить в себе по карманах в пошуках дрібних грошей і радісно вигукує знайшовши бажану суму. Цікаво, а що він забув тут у той час, коли в школах ще тривають уроки? Заходжу всередину і на мене одразу буквально накидується адміністратор з пропозицією допомогти. Інтересуюся в нього як пограти в азартні ігри на комп’ютері. Кілька разів озирнувшись довкола, підводить мене до комп’ютера. Ви ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 845 | Додав: Acropolis | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (4)

Про найдревнішу професію – проституцію написано масу статей і заміток. Більшість з них – однобоко, з викривленням фактів і подробиць, спрощеним розумінням цієї делікатної проблеми.

Справді, ми всі нібито знаємо, що собою являє проституція та жриці кохання. У всіх перед очима затерті стереотипи: часто неохайні, в лосиних штанях та з голим пупком моложаві жінки, які часто сприймаються, як дівчата торгують власним тілом та здатні за двадцятку ( звісно, що євро) зробити все, що хочеш. Тусуються такі красуні на так званих «панелях» чи «стометрівках» (скільки ж уже в народі придумано назв цим місцям!). Чому про цю проблему заговорили з новою силою, неважко здогадатися: економічна криза, масове безробіття змушує жінок, хоча не завжди це тільки соціально незахищені верстви населення, шукати альтернативи та шляхи отримання грошей. І хай кажуть, що легких! Ні, насправді це важкі, ненависні купюри, за допомогою яких багато хто виживає в наш час. Але постараємося відкинути емоції, особисті переконання та об’єктивно подивитися на ситуацію, яка зараз представлена в нашому рідному місті Чернівцях. І якщо хтось ще не відає, то наша область посідає шосте місце в Україні, де процвітає сутенерство та проституція.
Варто зазначити, що однією із причин стрімкого поширення проституції є м’якість законодавства України. Адже в Кримінальному Кодексі, з відміною статті, ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1706 | Додав: Acropolis | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (2)

   7 квітня у студентському клубі «Контакт» відбувся Благодійний аукціон під назвою «Добром примножимо добром». На продаж були виставлені речі працівників ректорату та деканів ЧНУ ім. Юрія Федьковича. «Мета акції – стверджує голова Профспілки студентів ЧНУ Віталій Кіндзерський – зібрати кошти для сиріт».  
   Торги вів Олександр Ткачук, який вміло вихваляв представлені лоти та закликав спудеїв не економити на допомозі для інших.
   Студенти активно торгувалися за оригінальні речі. Наприклад, за галстук декана економічного факультету, за кактус – юридичного та за блокнот з побажаннями ректора. Але найбільший ажіотаж виник при торзі за лот декана математичного факультету – іменної ручки Parker, стартова ціна якої була 30 гривень, а пішла «з молотка» за 115.
   Незважаючи на кризу надворі, студенти зібрали близько 1000 гривень. Організатори стверджують, що цей аукціон не останній, будуть ще.
Віталія Гузьо
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 758 | Додав: sonata | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

Чи відповідає університетська освіта запитам нашого часу? Чи здатен випускник класичного вищого навчального закладу повноцінно працювати одразу після закінчення чи ще навіть під час навчання? Наскільки збережено баланс між теоретичними та практичними знаннями, які отримують студенти університету? Ці запитання – у списку найважливіших у сфері вищої освіти.
 
Класика завжди в моді?
 
   Перші університети з’явилися в середньовічній Європі. Цей тип вищого навчального закладу передбачав об'єднання низки факультетів для підготовки фахівців високої кваліфікації з точних, природничих і гуманітарних наук. Класична його форма існує і досі, крім того, виникли профільні університети – технічні, технологічні, економічні, педагогічні, медичні, аграрні, мистецькі, культурологічні тощо. Паралельно з університетами діють академії, інститути, консерваторії, коледжі, технікуми та училища. Багата палітра в освітньої галузі нашої області та міста. Яскравою барвою на ній – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, один із чотирьох класичних університетів України. Та чи класика не віджила своє, чи новітні потреби молодого покоління не стикаються з консервативною ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1391 | Додав: sonata | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)