Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 53 54 55 56 57 ... 61 62 »
Все ближче початок нової вступної кампанії до вузів. Вона дещо відрізнятиметься від минулорічної. Марно вказувати на те, що «коней на переправі не міняють», бо так сталося, що з приходом нової влади взялися і за освітню галузь. Новий міністр освіти змінив правила гри за кілька місяців до початку вступної кампанії і цим самим викликав хвилю збурення та громадського обговорення нововведень.

 З ініціативи Чернівецької обласної громадської організації «Комітет виборців» та представництва Громадянської мережі «Опора» в рамках громадського проекту «За збереження антикорупційної реформи в освіті» відбувся «круглий стіл» на тему: «Чесний вступ до ВНЗ-2010». Його учасники дискутували та обговорювали новинки, висловлювали свою точку зору до нових змін. Йшлося, зокрема, про:
 – збереження ЗНО, як єдиної прозорої системи перевірки знань та її подальше вдосконалення;
 – проблеми запобігання корупції у вузах у зв’язку із введенням середнього балу атестата, як рівноцінної частини до сертифікатів ЗНО; 
– проблеми проведення ЗНО мовами нацменшин та відмова від обов’язкового мінімуму в 124 бали для непрофільних предметів. 

Міністерство дозволило національним меншинам здавати тестування рідними мовами, – зазначила представник «Опори» Олеся ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 910 | Додав: Acropolis | Дата: 11.05.2010 | Коментарі (0)

 Вшановуючи пам'ять загиблих у Другій світовій війні, 8 травня чернівчани поклали вінки і квіти до пам’ятника полеглих у лавах Буковинського куреня. Біля монументу, відкритого ще у 1995 році, щорічно збираються ветерани та представники національних сил. Щоправда, п’ятнадцять років тому міська влада заборонила його встановлення, проте під впливом громадської думки відмінила власне рішення.

Цьогоріч ініціативу вшанувати пам’ять буковинців, які воювали в лавах ОУН-УПА, висунув Український народний дім. Його голова Володимир Старик звернувся із запрошенням до всіх політичних сил краю, представників влади, громадськості із закликом долучитись до акції.

Захід не мав політичного характеру, оскільки організовувався громадськістю, тож буковинці, які взяли в ньому участь, зібралися не під тиском рішень тих чи інших політиків, а справді за власним бажанням. Присутні тримали прапори «Нашої України», ВО «Свободи», КУНу, Блоку національних сил Буковини, а найбільше – національних прапорів. Ні мер міста Микола Федорук, ні новий губернатор області Михайло Папієв участі в акції не взяли. Натомість на ініціативу відгукнулися і приєдналися до вшанування пам’яті загиблих земляків окремі депутати міської та обласної ради, серед них – колишній губе ... Читати далі

Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 808 | Додав: sonata | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

Шановні колеги!

Координаційна група Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права
людини" пропонує вам взяти участь у роботі над популяризацією інтернет-

ресурсу соціальної мережі активістів правозахисного руху "Human Rights
Activists in Action".


Сайт створено як комунікаційна платформа для активістів, що працюють в
сфері захисту прав людини та просуванні громадських інтересів. Ресурс
функціонує подібно до відомих соціальних мереж "Facebook" та
"В Контакті", але з додатковими сервісами, корисними саме для спільноти
активістів правозахисного руху.

Основні технічні роботи з розробки сайту завершено. Тестова версія
сайту доступна за адресою www.hr-activists.net.  Перед нами стоїть
завдання поширити інформацію про сайт соціальної мережі, залучити до
його роботи більшу кількість правозахисників не лише з України, а і з
Росії, Білорусі, Молдови, Польщі та інших країн.  Також закликаємо Вас
проявляти активність на сайті, створюючи групи за інтересами,
спілкуючись у форумах, розміщуючи новини та майбутні події і,
найголовніше, плануючи спільну роботу по захисту прав громадян.
Організатори

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 746 | Додав: sonata | Дата: 07.05.2010 | Коментарі (0)

Відтепер радіо Буковина чує весь світ! Ми розпочали мовлення в інтернеті на власному сайті: www.radiobuk.cv.ua

 Ви можете слухати прямі ефіри та записи передач, переглянути новини, ознайомитись із анонсами програм, висловити власну думку на форумі та в коментарях, дізнатись більше про історію радіо Буковина та наш колектив.

Слухайте Радіо Буковина в режимі онлайн на нашому сайті: www.radiobuk.cv.ua




РСТ Буковина

 • радіостанція "Буковина"
o 68 FМ, 837 АМ
o 4,33 метра
o Новодністровськ 106,6
o Путила 107,0 FМ

Ми в ефірі: з 8:00 до 22:00

Радіоточка

 • І програма проводового радіо (радіоточка) включення: 6.10, 8.10, 15.45, 18.10, 18.50, 20.00
Чернівецьке обласне державне радіо (ЧОДТРК)
 Новини, культурні, науково-публіцистичні, молодіжні та ін. проекти

Лариса РЕПКА, Роман МАРЕНІН
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 882 | Додав: Lara | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (2)

3-го травня святкувався Всесвітній день свободи преси. До цієї дати Європейська Комісія оголосила про міжнародний журналістський конкурс імені Лоренцо Наталі.

Він проводитиметься у співпраці з організацією «Репортери без кордонів» та із Всесвітньою асоціацією газет. Його мета – відзначити найкращих журналістів з різних країн світу, що пишуть про питання розвитку, демократії та прав людини.
«Чимало з цих журналістів працюють у тяжких умовах, - говорить Європейський Комісар у справах розвитку Андріс Пібалґс. - Однак світло, яке вони проливають на дійсність своїх країн, є ключовим для громадського усвідомлення важливості політики розвитку», - додає він.

Премію імені Лоренцо Наталі було засновано 1992 року. Сам Лоренцо Наталі (1922-1990) був Європейський Комісаром, а згодом - Віце-президентом Європейської Комісії. Наприкінці життя займався політикою ЄС щодо підтримки розвитку інших країн світу.

Нагорода є міжнародною і щороку надається кращим журналістським роботам, присвяченим темам розвитку, демократії та прав людини. Конкурс на здобуття премії відкрито журналістам з усього світу, що працюють на телебаченні, радіо, у друкованих медіях та Інтернет-виданнях. Минулого року в ньому взяли участь понад 1000 журналістів із 130 країн. Щороку до 31 серпня приймають документи, а переможців оголошують у грудні на спеціальній церемонії в Брюсселі. Загальний бюджет Премії – 60 тис. євро – розподіляють поміж 17 найліпшими журналістами у таких секціях: Африка ... Читати далі

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 746 | Додав: sonata | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

«Справжній я лише в тексті, а для всіх я граю кіна, як співали брати Гадюкіни», – такими словами завершив зустріч з філологами поет із Косівщини Іван Бойчук. З легкої руки наставника митця Є.Барана його ще називають інтуїтивним поетом, передрікання якого підтверджуються часом.

29 квітня у Чернівцях пан Бойчук презентував свою нову збірку поезій «Сплінські стани», до якої ввійшли твори різної давності. «Постмодернізм набрид... близькою є екзистенція», – так коротко поет охарактеризував свої поетичні вподобання та особисте бачення літератури. Через брак часу автор не встиг продекламувати багато поезій, проте чесно відповідав на запитання колег-філологів, студентів та журналістів.

 На питання про організацію творчого процесу та наявність муз Іван Бойчук відповів просто:
 - «Натхнення може бути, а може й не бути, але коли я починаю писати, слова самі по собі складаються. Та цей процес треба контролювати, тому я намагаюся дотримуватися кількох правил. По-перше, не вживати у віршах особових займенників. По-друге, уникаю дієслівної рими, а по-третє, завжди дослухаюся до думки д ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 725 | Додав: sonata | Дата: 05.05.2010 | Коментарі (0)

Технічний прогрес довів людей до такого стану, що їм не потрібно довго думати, що і як зробити. Інтернет став правою і лівою рукою, помічником у роботі, віртуальним розважальним центром. До лікаря тепер ходити не обов"язково - є консультації онлайн та форуми, де дають поради, як жити і як лікуватися. З друзями зустрічатися не обов"язково- можна онлайн обмінятися сухими компліментами, всміхнутися щирим смайлом, а самому зціпити зуби від злості.

   Тут можна бути хлопцем, коли ти дівчина, і навпаки. Хочеш пограти у теніс чи боулінг, чи навчитися танцювати, чи що завгодно? Для цього є "Wi". Це така гра, в якій усе відбувається на екрані, але "живість" полягає у тому, що людина виконує реальні рухи, тримає ніби-то реальний пістолет, чи то кидає м"яча, тобто імітує кидок, або ж відбиває рокеткою м"ячик. Одяг можна замовити прямо під двері, їжу так само, навіть одружитися та жити статевим життям можна онлайн. Ось так, не виходячи з дому, ми залишаємося існувачами планети. Бугагашеньки, любі друзі! Хтось, мабуть, подумав, що я описала рай на землі - ще й у власній оселі...

  Вчені, які сприяють розвитку технологій наживаюьтся на отупінні й ожирінні населення. Інтернет став джерелом не лише інформації, але і заробітку грошей, причому здебільшого за рахунок реклами, порно, що в наш час м ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1010 | Додав: Lara | Дата: 30.04.2010 | Коментарі (0)

 Ми з Христею  поспілкувалися у літературному  кафе, де вона давно вже не гість. Багато хто знає, що молода письменниця  на пару з іншими колегами там часто  проводить літературні вечори, виставки, різного характеру дійства, на яких молоді таланти розкривають себе.

      Може хтось не бачив, для тих скажу, що Христя Венгринюк дуже вродлива тендітна дівчина з величезними голубими очима, приємним голосом та щирою усмішкою.

- Скажи, будь-ласка, чому саме Христя?

- Коли виходила найперша моя книжка, мені було 17 років і редактор просто порадила підписатися як Христя –маленька дівчинка… Але як бачите, з часом це не змінилося, я  так і залишилася Христею. Навіть мої&n ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1417 | Додав: Lara | Дата: 30.04.2010 | Коментарі (0)

    Відвідала Оксана Забужко Чернівці 24 квітня, переслідуючи дві мети. Перша – подивитися інсценізацію свого оповідання «Калинова сопілка», друга – презентувати власний поетичний диск. У Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі, починаючи з 16 години, відповідала на часом провокативні запитання про творчість, комерцію та свої світоглядні орієнтири.

- Пані Оксано, Ви багато подорожуєте, брали участь у різних зарубіжних проектах. Чи не хотілося вам залишитися в якомусь комфортному європейському містечку?
- Направду ні. Я живу в Україні й не збираюся кудись виїжджати. Чому я повинна поступатися комусь своєю рідною землею?
- На українському ринку панує мода на коротенькі романи і відносно недавно вийшла ваша нова книжка «Музей покинутих секретів» на 800 сторінок. Її читають?
- Напевне читають, якщо перший наклад розкупили і вже другий допродується. А щодо моди на куценькі романи, то це парадоксальне явище певною мірою. Такі твори я відношу до когорти масової літератури. А парадокс полягає в тому, що нішу масової літератури в Україні міцно зайняла російська література.
- Щодо «Музею покинутих секретів», як довго ви її писали?
- Дуже довго. Але біда полягає не у відсутності бажання ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 741 | Додав: sonata | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

    Програма "Засоби масової інформації" Міжнародного фонду "Відродження" оголосила конкурс "Розвиток нових медіа та підтримка використання нових комунікаційних технологій у діяльності ЗМІ".

Його мета - підвищити професійний рівень журналістики в Україні та сприяти збереженню незалежності ЗМІ через опанування ними новітніх - Інтернет та мобільних - майданчиків, залучення нових аудиторій та підтримку зворотного зв'язку зі споживачами інформації. Учасниками конкурсу можуть стати громадські організації, що працюють у сфері нових комунікаційних технологій та ЗМІ; засоби масової інформації (у тому числі Інтернет-ЗМІ); вищі навчальні заклади.

    Фінансова підтримка надаватиметься проектам, що передбачатимуть проведення тренінгів щодо "нових медіа" для журналістів (нові бізнес-моделі, соціальні мережі, використання блогів, Твіттеру, цифрових інструментів спільної роботи, етика онлайн-журналістики, робота з джерелами інформації, пошук в Інтернеті, онлайн-імідж, інтернет-реклама і PR, юридичний захист онлайн-контенту, популяризація свого сайту, конвергенція між традиційним ЗМІ та онлайн-версією, платні послуги на сайті, аналіз цільових аудиторій, закриті та відкриті бази даних, онлайн-моніторинг тощо).

Організатори готові також підтримати перекладачів з іноземних мов для забезпече ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 756 | Додав: sonata | Дата: 28.04.2010 | Коментарі (0)