Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 60 61 62

Завтра – 16 вересня – українські журналісти втретє згадають загиблих колег. Нагадаємо, що XI з’їзд НСЖУ в квітні 2007 року ухвалив рішення щорічно кожної третьої п’ятниці вересня відзначати День пам’яті українських журналістів, які віддали життя за Правду. Завтра, крім того, сумна річниця загибелі Г.Гонгадзе.

Це день – пам'ять про усіх, хто загинув в «гарячих точках» і в мирний час, виконуючи професійний обов’язок надавати чесну і оперативну інформацію. Українські журналісти вимагають оприлюднити на веб-сайті Генпрокуратури інформацію стосовно того, хто з журналістів став жертвами злочинів за роки незалежності України, скільки журналістів були позбавлені життя внаслідок злочинів і скільки таких злочинів розкрили. Ці дані досі під питанням.

Справа в тому, що розслідування обставин загибелі багатьох представників ЗМІ велися так, щоб не можна було встановити зв’язок з їх професійною діяльністю. Голова НСЖУ Ігор Лубченко зазначив: "Нам відомі факти, коли вбивство журналіста видається за побутовий злочин, який не пов'язаний з професійною діяльністю, хоча в багатьох випадках є свідчення, що в загиблих зникали чи матеріали, підготовлені до друку, чи документи власне журналістського розслідування та інші очевидні факти, що загибель журналіста пов’язана з його професійною діяльністю".

... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 890 | Дата: 15.09.2009 | Коментарі (0)

Студенти Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича з 19 вересня навчатимуться по суботах, сесію складуть вже до Нового року, а потім відпочиватимуть майже 2 місяці. «Вимушений захід проводиться з метою економії взимку теплової енергії», - повідомив проректор з навчально-організаційних питань ЧНУ Іван Григоращук. Студенти, звичайно, не надто зраділи:

 -  Як ти ставишся до того, що тепер студентам доведеться вчитися і по суботах?
-  Досить негативно, хочеться і додому з’їздити, з рідними побачитись…
-  Може комусь подобається вчитись в суботу, може доля когось це в кайф, пішов собі в суботу на пари – прогулявся побачився з друзями...
-  Розклад занять в інші дні й так напружений, а ще й субота – це "перебор", це буде для студентів досить важко... Не буде часу, щоб якісно підготуватися до наступних пар в понеділок. Хоча доведеться миритися...

Проректор ЧНУ з навчально-організаційних питань Іван Григоращук заспокоює: "Зате студенти відпочинуть взимку"...

-  Нам треба зекономити енергоносії, і тому ми пішли на такий крок, але ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1304 | Дата: 10.09.2009 | Коментарі (2)

Дорогі студенти і викладачі філологічного факультету! Особливо - першокурсники спеціальності "Журналістика". Вітаємо всіх вас із Днем знань. Засноване інтернет-видання reporter.cv.ua - саме для вас. Сподіваємося на вашу інформаційну підтримку цьому проекту. Користуючись нагодою, запрошую до співпраці своїх студентів - майбутніх журналістів, тих, хто хотів би спробувати себе в сітьовій журналістиці. Гострого вам пера, активної громадянської позиції, актуальних і влучних заміток, сміливих виступів на цікавій журналістській ниві та творчих успіхів. Бажаємо відстоювати тільки власну точку зору і вселяти віру в завтрашній день!

Доцент кафедри журналістики - Василик Л.Є.
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 944 | Дата: 03.09.2009 | Коментарі (0)

Вітаємо усіх студентів, ЧНУ ім.Ю.Федьковича, особливо тих, які навчаються журналістики на філологічному факультеті!

 Щоб додати статтю до онлайн-видання студентів ЧНУ ім.Ю.Федьковича "Репортер" - зареєструйтеся і у вас з'явиться відповідне посилання на головній сторінці цього сайту "Додати матеріал"!
Також ви можете написати статтю незареєструвавшись, але тоді вона стане доступною лише після перегляду модераторами сайту.

Користі та цікаві для спеціальності "Журналістика" матеріали (посилання на книги, електронні варіанти лекцій, розклад) можете додавати у розділ "Корисне для студентів-журналістів".

Також є форум, фотогалерея та розділ творчість, у якому плануємо розмістити вірші, прозу та інші особливі креативи студентів філфаку ЧНУ і не лише. Отож творіть!

P.S. Усі пропозиції, побажання та зауваження щодо сайту приймаються на е-mail: lararik@gmail.com
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 885 | Додав: Lara | Дата: 02.09.2009 | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 591-600 601-610 611-614