Головна » Журналістика в Україні та світі
« 1 2 3 4 5 ... 14 15 »
Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва проводитиме навчання для журналістів «Як правильно розуміти та використовувати результати соціологічних опитувань»
... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 624 | Дата: 05.09.2012 | Коментарі (0)

Головні редактори друкованих і Інтернет видань підготували нову освітню програму ділової та політичної журналістики: ті, хто вступить до школи вже за три місяці навчання оволодіють усіма необхідними навичками роботи і будуть працевлаштовані в діючих редакціях.
   За три місяці занять двічі на тиждень, у вечірній час, можна буде навчитись репортерській справі, редакторській майстерності, основам управління медіа. По завершенню освітньої програми її слухачі захищатимуть випускні проекти і працевлаштовуватимуться у викладачів програми.
   Школа політичної і ділової журналістики перша не лише в Україні, а й у всій Східній Європі, підготує спеціалізованих майстрів. По завершенню програми, випускники з легкістю напишуть есе, репортаж чи інтерв’ю. Професійно складуть план роботи нового медіа проекту. Під час підготовки школи організатори заклали в основу принцип: інвестиції в навчання повинні повертатись. Для цього випускникам підготували оплачуване стажування і можливості працевлаштування на перспективні посади.
   Цінова політика школи соціальна. Вартість навчання - 500 грн./міс. На думку організаторів, такого роду програми повинні професіоналізовувати ринок і давати дорогу молодим.
   Школа може похвалитись найбільшою кількістю викладачі ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 612 | Дата: 27.08.2012 | Коментарі (2)

Інститут масової інформації (ІМІ) у рамках проекту «Блогери проти корупції» оголошує конкурс на участь у тренінгах для регіональних громадських активістів та журналістів.

  Тренінги відбуватимуться у Тернополі, Луганську, Херсоні та Києві у серпні-вересні і триватимуть 2 дні.
  Участь молодих громадських активістів та журналістів-фрілансерів з інших міст та райцентрів – вітається.
  Тренерами будуть кращі журналісти-розслідувальники центральних Інтернет-видань та медіа-юристи.
  Теми тренінгів стосуватимуться вивчення особливостей самого жанру розслідування, розслідування корупційних схем, методів збору інформації, правових можливостей та обмежень при проведенні журналістських розслідувань.
  Для участі у конкурсі необхідно надіслати заповнену анкету на сторінці bit.ly/imi_corruption, коротке есе «Чому я хочу писати про корупцію» (до 1 стр.) та власні статті чи блоги (2-3) на адресу olga@imi.org.ua з темою листа «Блогери проти корупції» до 24 серпня 2012 року.
  Організатори забезпечують учасників проживанням та харчуванням, компенсують витрати на дорогу. Проект «Блогери проти корупції» виконує ІМІ за підтримки «Дому свободи» (Freedom House).

Контакти
Ольга Шалайська - olga@imi.org.ua
      ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 603 | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (1)

Шановні друзі, колеги!
   Запрошуємо Вас відвідати оновлений портал кампанії "Я ЛЮДИНА" - www.vsirivni.com.ua
   Розкажіть своїм друзям про Портал "ВСІ РІВНІ". Кожен зареєстрований користувач отримає БРАСЛЕТ безкоштовно!
   Тепер ще більше новин та інформації про права жінок та дітей, он-лайн сервіси, які допоможуть у повсякденному житті.
   Портал "ВСІ РІВНІ" стає соціальною мережею - кожен зареєстрований користувач може додавати новини, події, анонси, фото та відео. Відкрита швидка реєстрація, сервіс "Запитання і відповіді", "Повідом про корупцію у школах та садках".
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 613 | Дата: 27.07.2012 | Коментарі (0)

   В умовах, коли ЗМІ асоціюється у першу чергу з посередністю, копірайтингом, джинсою і жовтухою, люди, які звикли мислити і писати інакше, об’єднуються довкола ідеалів і цінностей, що мають загальносвітову вартість, називаючи це «свідомими медіа».

   В Україні поштовхом до такого зібрання свідомих журналістів, митців, прес-секретарів, керівників регіональних, національних, міжнародних громадських організацій і рухів стало урочисте проголошення Першого Міжнародного Дня Свідомого Журналіста 11 липня 2012 року у Києві у Руському клубі «Культ Ра». В рамках урочистого заходу було презентовано Міжнародну Хартію «Медіа Майбутнього», яку підписали учасники події. Ініціаторами даного заходу виступили Міжнародна освітня організація «Earth Citizens for Conscious Media» - ECCM (Громадяни Землі за Свідомі Медіа) та Всесвітній рух «Еко-Культура».
   Міжнародна освітня організація ECCM презентувала присутнім концепцію свідомих медіа та розповіла про організації, рухи свідомих медіа, що працюють в цьому напрямку на різних континентах світу.
Свідомі медіа – це журналістика, основною характеристикою якої є відповідаль ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 586 | Дата: 14.07.2012 | Коментарі (0)

    23 червня о 14-00 год. відбудеться чергова зустріч в рамках освітнього проекту "Вуличний Університет".
  На основі власного дослідження соціальних мереж як форми нових ЗМІ блогер Микола Костинян прочитає лекцію про відмінності та потенціал найбільших соціальних мереж: ВКонтакте, яка захопила весь російськомовний простір, та Facebook, що є пріоритетною для англомовного світу. Місце зустрічі: Сквер ім. Франца Йосифа, що на вулиці Кордуби
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 659 | Дата: 22.06.2012 | Коментарі (1)

МГО "Інтерньюз-Україна" та спільнота медіа-інноваторів MediaNext за підтримки проекту У-Медіа запрошують студентів факультетів журналістики та медіа-активістів на Третю Літню школу з нових медіа MediaNext (Київ, 15-21 липня 2012).
   Що за школа? Впродовж останніх трьох років ми вже провели 4 подібні школи – дві літні і дві зимові школи MediaNext і незмінно, кожного разу Школа давала масу емоцій і знань для її учасників. Чергова школа – це 7-денний інтенсивний курс з нових медіа для студентів, молодих журналістів та медіа-активістів, що проходитиме в найкращих традиціях MediaNext.
   Ми переконані, що навчання MediaNext пришвидшує ваш кар’єрний зріст, допомагає реалізувати ідеї та запускати проекти. Сьогодні випускники наших шкіл успішно ведуть власні проекти чи працюють в медіа та організаціях, реалізуючи отримані навички. Школа - це не лише навчання, а також місце зустрічі активної молоді з різних куточків України.
   Чому навчатимемося? Трет ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 664 | Дата: 19.06.2012 | Коментарі (0)

  Громадський рух «Чесно» спільно з Буковинської блоговою мережею ВКурсі виступили з ініціативою обговорити проблеми дотримання прав журналістів Буковини у період виборчої кампанії та виклики, що постануть перед журналістським середовищем Чернівецької області. «Чесна бесіда» з журналістами відбудеться у п’ятницю 8 червня об 15:00 в Literatur Cafe.
   Під час «Чесної бесіди» (без політиків і «владно-опозиційного» пафосу) пропонується висловити власне бачення нагальних проблем, що постали перед журналістською спільнотою Буковини, «звірити годинники» та спробувати намітити шляхи подолання цих проблем.
   У зустрічі візьмуть участь журналісти буковинських ЗМІ та медіа-експерти Костянтин Квурт (Виконавчий директор Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна») та Тарас Петрів (Президент Фундації «Суспільність»). Був заступником директора Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, завідувачем кафедри міжнародної журналістики, керівником Інформаційної служби Секретаріату Президента України, головою Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі).
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 702 | Дата: 06.06.2012 | Коментарі (1)

  Вітаю усіх журналістів з професійним святом. Творчих злетів, наснаги, креативності, натхнення, успіхів та гарного настрою. Працівникам друкованих ЗМІ — гострого пера та збільшення тиражів, Інтернет-ресурсам - збільшення читацької аудиторії та цікавих тем, тим, хто працює на радіо, — поповнення кола слухачів та наполегливості. Ну а телепрацівникам - нових глядачів та сміливих проектів!!!
Міцного здоров'я, особистого щастя та сімейного благополуччя...

Подяка Вам, четверта владо,
За Ваші помисли й діла,
Вітаю Вас сьогодні радо,
З повагою кажу: "Хвала!”
... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 649 | Додав: Нікуся | Дата: 06.06.2012 | Коментарі (0)

Перестало битися серце багаторічного лідера Національної спілки журналістів України, людини високого таланту і щедрої, світлої душі Ігоря Федоровича Лубченка.
  
  З українською журналістикою, з Національною спілкою, членом якої він був більше піввіку -- з часу її створення, пов’язане все його трудове і творче життя. Ігор Федорович Лубченко народився 3 листопада 1937 року в російському місті Псков. Його дитинство і юність пройшли на Слобожанщині, в Ізюмі. Там ще у дванадцятилітньому віці друкував у місцевій газеті свої перші замітки, з яких і почався його журналістський шлях. Заочно закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка. Працював відповідальним секретарем багатотиражки однієї з шахт Донеччини. Повернувшись в Ізюм, трудився в багатотиражній газеті паровозоремонтного заводу, секретарем міськкому комсомолу. Молодого талановитого журналіста запросили на посаду завідувача відділом у Харківську обласну молодіжну газету «Ленінська зміна».
   З 1964 року Ігор Федорович Лубченко жив і працював у Києві: інструктором ЦК ЛКСМУ, завідуючим відділом, заступником редактора газети «Комсомольское знамя». Сім років очолював популярну в ті часи газету «Молодь України». Шість ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 644 | Дата: 14.05.2012 | Коментарі (0)