Головна » 2010 » Листопад » 11 » Слово медіа-експертам!
17:12
Слово медіа-експертам!
18 листопада об 11.30 у Блакитній залі ЧНУ відбудеться прес-конференція за результатами проекту «Новітні дослідження українського медійного середовища в рамках європейських стандартів».
  
Цей проект є спільною акцією Європейського союзу та Ради Європи. Його реалізація розпочалася восени 2008 року, в Україні - з 2009 до 2010 включно. Він виконувався на загальноукраїнському рівні та у шести базових областях: Донецькій, Чернівецькій, Херсонській, Черкаській, Рівненській та Сумській. Проект створений із метою підтримки вдосконалення нормативно-правової бази діяльності медіа на всеукраїнському рівні, підвищення професійних та етичних стандартів журналістської професії, сприяння діалогу між ЗМІ, місцевою владою та громадськістю. Він спирався на такі базові індикатори, як відображення суспільної різноманітності, наявність моделі суспільного мовлення, рівень саморегуляції ЗМІ, стан правової культура, довіра громадян до ЗМІ, безпека журналістів.  
  Під час прес-конференції будуть оприлюднені результати дослідження щодо реального стану професійних етичних стандартів журналістської професії та якості діалогу між ЗМІ, місцевою владою та громадськістю. Зокрема буде оприлюднено результати:

1. Моніторингу найвпливовіших ЗМІ (телебачення, радіо, преса, Інтернет) з питань, що свідчать про рівень відображення аудиторії та їх проблем, спроможність до саморегуляції, володіння професійними та етичними стандартами, правову культуру тощо.

2. Анкетування місцевих експертів, журналістів та топ-менеджерів.

3. Фокус-групового дослідження аудиторії місцевих ЗМІ.

   Таким чином, результати дослідження дадуть змогу уявити реальний професійний рівень регіональних ЗМІ, ефективність їх комунікації з власною аудиторією, а також оцінку конкретних ЗМІ експертами, журналістами, топ-менеджерами та глядачами (читачами, слухачами, користувачами).

    Результати дослідження презентує відомий медіаексперт, кандидат філологічних наук, голова Комітету «Рівність можливостей» та керівник моніторингових проектів Асоціації «Спільний простір» Олександр Чекмишев.

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 665 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]