Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Синтез музики з літературою
12:21
Синтез музики з літературою
  У культурно – мистецькому центрі «Садгора» відбулася презентація літературно – музичного проекту «Записки на зап’ястях».
  Це вже вдруге за останні півроку у Чернівцях всі охочі мали змогу насолодитися творчістю молодої письменниці Лесі Воронюк. «Записки на зап’ястях» – третя за ліком збірка письменниці. Леся присвятила її своїм ровесникам, які народилися в кінці 80-х років. Розповідає, що поєднати прозу з музикою було надзвичайно складно, дже під кожний текст необхідно підібрати відповідну емоцію, тому інколи буває непросто.
Леся Воронюк, письменниця: 
- Часто говорять, що літературу важче сприймати, ніж музику. І справді, вона вимагає більше концентрації, більше роздумів. Але завдяки тому, що мені з літературою допомагають хлопці з «Полюсів», – це виходить дуже свіжо і, як показує досвід подорожей по Україні, досить успішно.
   Проект дійсно популярний. Адже Леся і гурт «Полюси», який виконує музичний супровід до прози, об’їхали пів України і на цьому зупинятися не збираються.
   Олег Сірман, лідер гурту «Полюси»:
- Ми з Лесею вже співпрацюємо близько півроку. Нам страшенно подобається, оскільки це певний досвід як для нас, так і для авторки. Це перше використання музики під час читання прози. Ми відвідали вже кілька міст, серед яких і Львів. І я думаю, що надалі географія наших виступів буде тільки розширюватися.
 Організував творчий вечір Лесі Воронюк у Садгорі громадський та політичний діяч Дмитро Сірман, депутат Садгірської районної ради. Він каже:
- Я дуже радий, що маю можливість долучитися до такого культурного свята, як презентація книжки Лесі Воронюк. Ще у червні, коли була презентація в «Академічному», нам надзвичайно сподобалося. Всі подумали: а чому б не зробити це у Садгорі? Завжди намагаюся допомогти саме молодим людям, адже молодь – це наше майбутнє.
Письменниця поділилася своїми думками про «Записки»:
- Деякі записки читати справді важко, тому що багато з них надзвичайно відверті. Доводиться себе налаштовувати чи переживати якийсь момент, коли ти готовий йти до публіки із чимось дуже глибоким, дуже душевним. Як ось: «Найдорожче, що може сказати жінка у своєму житті, не слово «Люблю», а слово – «Твоя»… Розчинилася в тобі, як цукор в каві, і зробила тебе на смак солодким солодющим...» 
   Глядачі залишилися враженими таким поєднанням літератури з музикою. Ось їхні думки:
- Дуже сподобалася презентація. Настільки талановита письменниця, настільки вдалі порівняння і різна тематика.
- Вона пронизала душу. Прямо до сліз.
- Книжка чудова. Вона дійсно заслуговує презентації по всій Україні. Навіть, можливо, і закордоном.
 
Олександр Коркоіл, телеканал "Чернівці"
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 1162 | Додав: Acropolis | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]