Головна » 2010 » Грудень » 6 » Новинка для вступників
22:22
Новинка для вступників
Журналістика визнана МОН України однією з творчих професій, тож, щоб опанувати цей фах, вже наступного року абітурієнтам ЧНУ доведеться складати творчий іспит. Як це відбуватиметься – зацікавить, мабуть, потенційних вступників. Тож коротко про важливіше.
  У вузі вирішили відмовитися від обов’язкової наявності публікацій, оскільки це створить нерівні можливості для абітурієнтів: значно легше буде опублікувати свої матеріали випускникам чернівецьких шкіл, ніж, наприклад, абітурієнтам з віддалених сіл. Та засвідчити свої здібності у письмовій формі, вступники, безумовно, повинні. Таким випробуванням стане змодельована прес-конференція, у якій вони візьмуть участь та викладуть почуте на папері. Гостями майбутніх журналістів стануть відомі працівники ЗМІ та редактори чернівецьких видань, які впродовж години поділяться з молоддю своїм творчим досвідом та думками про нинішній стан української журналістики. Наступні півтори години абітурієнти присвятять творчості – викладуть почуте у довільній формі, яскраво та креативно, сміливо й нестандартно. І не в останню чергу – грамотно!
  Робота оцінюватиметься екзаменаційною комісією від 100 до 200 балів. Тож є сподівання, що фах опановуватимуть справді ті, хто володіє словом.
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 771 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
2 Lara  
0
Гарна ідея! Головне, щоб об'єктивно оцінювались роботи (оцінка творчості завжди суб'єктивна і вимагає надвисокого професіоналізму комісії).

3 sonata  
0
Роботи оцінюватимуться за такими критеріями: повнота викладу суті інформаційної події, послідовність викладу матеріалу, а також стиль, володіння мовою, грамотність - все у балах. Це дозволить об'єктивно оцінити можливості абітурієнтів.

1 Vitalia  
0
О, це класно. Надзвичайно цікаво, як абітурієнти справлятимуться з завданням.
Щоб лиш у висновку не вийшла стопка літературно-художніх роздумів. smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]