Головна » 2010 » Грудень » 09
У напівтемному коридорі тягнуло хлоркою. Санітарка у масці робила вологе прибирання. За двадцять восьма – у поліклініці № 2 починався робочий день.
Під кабінетом інфекційних захворювань самотньо тулився старшокурсник Юрій. Його хвилювання відчувалося навіть на відстані, пробуджуючи в душі тонкі ниточки тривоги. Він вирішив здати аналіз крові на наявність у ній антитіл до компонентів вірусу імунодефіциту людини саме першого грудня, коли світова громадськість відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
- Я довго не міг наважитись це зробити, – розповів хлопець. – Але сьогодні, коли на кожному кроці роздають безкоштовні презервативи і радять берегтись, просто не можу залишатися сам на сам з власною невизначеністю.
  Юрій не зміг розповісти друзям і родичам про свої підозри, тому у такий психологічно важкий день у своєму житті залишився наодинці з собою. Хлопець м’яв у руках шарф і постійно поглядав на годинник – найважчим для нього було дочекатись приходу медсестри.
  Через кілька хвилин до Юрія приєднались кілька студентів з направленнями на звичний аналіз крові. Ми поцікавилися, чи знають вони про відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, і попросили розказати про своє ставлення до ВІЛ-інфіко ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 674 | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)