Головна » 2010 » Листопад » 27 » "На радіо не люблять нетворчих людей"
16:27
"На радіо не люблять нетворчих людей"
       Наприкінці цього тижня студенти-першокурсники спеціальності "Журналістика" мали унікальну змогу пізнати радіо не тільки зі сторінок конспекту, написаного нашвидкуруч, а й наочно, блукаючи довгими коридорами приміщення Чернівецької обласної телерадіокомпанії "Буковина". Організувала таку своєрідну екскурсію завідувач кафедри, а також куратор 111 групи Василик Любов Євгенівна, за що кожен окремий студент їй щиро дякує. І справді дякувати є за що, адже в  сторону першокурсників посипалась величезна маса цікавої і корисної інформації.
      Майбутні журналісти мали змогу ознайомитися з радіокомпанією з вуст заступника генерального директора ЧОДТРК, директора дирекції програм "Радіо-Буковина", заслуженого журналіста України, члена НСЖУ Смолдиревої Тетяни Петрівни. Розпочала свою розповідь вона з історії виникнення радіо "Буковина". Було сказано про джерела інформації, якими колись послуговувались журналісти, адже, як відомо,  більшість інформації у наш час працівники ЗМІ отримують із інтернетних джерел, зовсім забуваючи про живе спілкування. Тетяна Петрівна також ділилася зі студентами спогадами про перші роки своєї роботи  на радіо. Сказано було й про умови, в яких розвивається дана радіокомпанія, адже вона не є типовою радіостанцією, ефір якої переповнений розважальною музикою: на хвилі радіо "Буковина" можна почути безліч корисної інформації, яка тішить не лише людську допитливість, але й заповнює порожнечу в душі. Саме цього домагаються журналісти, працюючи над проектами "Люстерко. Стильний час", "Скарби фонотеки", "Символи", "Великі українці" та ін.    
 
     Після такої короткої бесіди Тетяна Петрівна провела студентів коридорами триповерхового будинку, заглядаючи в майже кожен кабінет. За тими чи іншими дверима ховалися видатні люди, що завдяки  своїй творчості роблять радіо "Буковина" осередком культурно-мистецького та й загалом інформаційного життя Чернівців. Таким чином першокурсники мали змогу познайомитися з Дмитром Бузинським, Ларисою Репкою,Тарасом Лазаруком та іншими співробітниками ЧДТРК.
      Найбільше вразила майбутніх журналістів величезна фонотека, що містить в собі досить масштабну кількість унікальних записів. Тут зберігаються ексклюзивні інтерв'ю з Назарієм Яремчуком , Володимиром Івасюком та іншими видатними людьми, пісні у виконанні аматорських ансамблів, навіть записи цілих програм. Для прикладу студенти змогли прослухати плівку, на якій чувся голос Н.Яремчука. 
      Тетяна Петрівна змусила кожного першокурсника вникнути в усі деталі роботи на радіо. Таким чином, студенти змогли проаналізувати цей вид ЗМІ і вирішити для себе, чи хочуть вони працювати тут в майбутньому. Проте іскорку в очах  можна було побачити в кожного зокрема.

       Петренко Крістіна, студентка 111 групи кафедри "Журналістика" ЧНУ:

     "Безумовно, такі ознайомчі екскурсії потрібно проводити, адже вони дуже цікаві і пізнавальні... ми мали змогу ближче познайомитись із загадковим "світом" радіо... ми іншими очима поглянули на працю, важкі зусилля співробітників радіо, які вони докладають, щоб для нас з вами черговий раз вийти в ефір. Також ми побували у "скарбниці" радіо - фонотеці, де зберігається безліч записів. Відчуття, які довелося пережили, слухаючи деякі з них, просто неможливо передати! Голоси людей, яких, на жаль, більше немає з нами, вмить переносили в той час, коли вони радували нас своєю творчістю. Думаю, що після цієї екскурсії багато з наших одногрупників захочуть вибрати місцем своєї практики саме це радіо!"

     Завершила цю невеличку зустріч Тетяна Петрівна словами-настановою: "На радіо не люблять невідповідальних, лінивих та нетворчих людей". 
     Тож шановні першокурсники, давайте розвивати в собі всі найкращі якості, щоб довести світові, що справжні радіожурналісти ще існують!
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 816 | Додав: DoRiaNa | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 6
6 TiNkA  
0
так-так))) ми знаємо)))) і в твоєму "кабінеті" ми теж були)))

5 Chikyr  
1
Знайоме приміщення))))

4 sonata  
1
Приємно бачити такий інтерес і сподіватися на вас як майбутніх фахівців smile хай пошкодує той, хто не був на знайомстві з нашою базою практики! а ще йшлося про середні хвилі, про різницю між ЧДТРК та розмовним радіо, про цифрове радіо в онлайн... Бажаю кожному якнайшвидше почути себе в ефірі!!!

3 Денис  
0
Класно Кристи так держать

2 TiNkA  
0
Дякую,але мій тут тільки коментар)) А стаття нашої одногрупниці - Іванночки biggrin

1 Олька  
0
[color=purple]Молодець,Крістнінка! Це просто чудова стаття починаючого журналіста!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]