Головна » 2014 » Квітень » 07

На вулиці теплішає, − а гаманець тоншає. Час робити покупки та оновлювати свій гардероб − чи то з бажання чогось гарного й новенького, чи просто з необхідності купити нові речі, бо старі вже ні на що не годяться. Та чи вдасться це з нинішніми цінами?

   Підвищення курсу долара гучно ляснуло батогом по цінам.
   Спробуємо підрахувати в яку суму обійдеться мінімальний набір сезонного (весняно-осіннього) одягу для молодої сім’ї (чоловік, жінка і дитина 3-6 років). Оскільки ціни на гарний та якісний одяг в бутиках є космічними, середню ціну ми вираховуватимемо зі звичайних магазинів та ринків, де найчастіше й скуповуються буковинці:
   „Завжди купую речі на Калинці, тут найдешевше, - розповідає пані Оксана (26 років),- А от чоловік ринки не любить, йому краще переплатити за річ в магазинах Формаркету чи Майдану, бо там комфортні умови для покупок ”.
   Отже, в середньому, щоб придбати мінімальний набір одягу (куртка, тонкий светрик, сорочка /кофтинка, штани/спідниця, взуття), чоловікам та жінкам (ціни практично однакові) потрібно витрати 1 125 – 2 675 грн. На дитину 620 – 1275 грн. Нагадаємо, що мінімальна заробітна плата в Україні на березень 2014 року становить 1218 грн – отож сумніваємось, що молодій сім’ї по кишені повністю оновити свій гардероб. Зазвичай батьки купують вс ... Читати далі

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 712 | Дата: 07.04.2014 | Коментарі (0)

  Минулого тижня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича перебували студенти з Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна та Дніпропетровського національного університету ім.О.Гончара. У Чернівці прибули майбутні фахівці фізико-технічних наук, економісти, соціологи та історики. Візит східних гостей проходив у рамках навчально-дозвіллєвої програми ЧНУ, що дозволить розвінчати міф про взаємну ворожнечу Сходу та Заходу країни і водночас укріпити дружні зв’язки між студентами України. Впродовж тижня гостей познайомили з містом, його культурними та історичними пам’ятками.

У понеділок студенти зустрілися з ректором Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича професором Степаном Мельничуком та студентським активом, згодом побували в науковій бібліотеці ЧНУ, ознайомилися з архітектурою міста, а особливо детально – з його перлиною – Резиденцією митрополитів Буковини і Далмації. Також для студентів провели екскурсію філологічним факультетом, познайомили з роботою та викладацьким складом кожної кафедри, запросили долучатися до роботи всеукраїнських конференцій, що проводитимуться в нашому університеті.

За ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 620 | Додав: sonata | Дата: 07.04.2014 | Коментарі (0)

 «Настільна книга журналіста» тепер з'явилася у студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Таку неофіційну назву дав новому навчальному посібнику президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук. 

4 квітня ЧНУ приймав столичного гостя, який має великий досвід роботи в газеті та на телебаченні, автора трьох книг з журналістики Руслана Кухарчука. До вишу він завітав, щоб презентувати новий підручник для студентів, незамінну книгу для журналістів-початківців, а також зі спец-лекцією на тему «Інтернет-журналістика», на якій присутні почули практичні рекомендації щодо створення власного ЗМІ у всесвітній мережі. Руслан розповідав про курйози його професійної діяльності, поділився враженнями, які відчував, коли із газетярської справи перейшов у телевізійну журналістику, та про те, з якими проблемами йому доводилось стикатись при виконанні професійних обов’язків.

Автор «Нового журналіста» називає три особливості видання: це збереження академічних стандартів, адресованість саме журналістам-практикам та велика кількість додатків, які містять і п ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 924 | Додав: sonata | Дата: 07.04.2014 | Коментарі (0)