Головна » 2014 » Квітень » 7 » Студенти Сходу й Заходу єднаються
13:12
Студенти Сходу й Заходу єднаються

  Минулого тижня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича перебували студенти з Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна та Дніпропетровського національного університету ім.О.Гончара. У Чернівці прибули майбутні фахівці фізико-технічних наук, економісти, соціологи та історики. Візит східних гостей проходив у рамках навчально-дозвіллєвої програми ЧНУ, що дозволить розвінчати міф про взаємну ворожнечу Сходу та Заходу країни і водночас укріпити дружні зв’язки між студентами України. Впродовж тижня гостей познайомили з містом, його культурними та історичними пам’ятками.

У понеділок студенти зустрілися з ректором Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича професором Степаном Мельничуком та студентським активом, згодом побували в науковій бібліотеці ЧНУ, ознайомилися з архітектурою міста, а особливо детально – з його перлиною – Резиденцією митрополитів Буковини і Далмації. Також для студентів провели екскурсію філологічним факультетом, познайомили з роботою та викладацьким складом кожної кафедри, запросили долучатися до роботи всеукраїнських конференцій, що проводитимуться в нашому університеті.

За час перебування дніпропетровців та харків’ян познайомили з чернівецькими музеями – вони відвідали музей Володимира Івасюка та музей Ольги Кобилянської. Впродовж тижня гості мають нагоду відвідати унікальні пам’ятки не тільки Чернівців, а й Буковини загалом, зблизитися з її ментальністю, культурним досвідом, науковим життям.

Відмежування полярних частин України і налаштовування одних громадян проти інших – саме по собі абсурдне і штучне, в цьому найкраще переконують такі навчально-дозвіллєві візити, під час яких студенти спілкуються і відкривають для себе країну цілісно, а відтак – самі пересвідчуються в її єдності.

Іванка Стефюк 






 

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 619 | Додав: sonata | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]