Головна » Журналістика в Україні та світі
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 14 15 »
11 серпня зник Василь Кліментьєв, засновник та головний редактор газети <<Новый стиль>>.
  За цим фактом була порушена кримінальна справа за статтею <<навмисне вбивство>>. Газета Василя Кліментьєва належить до поодиноких видань в Україні, які ніколи не підспівували жодній владі чи фінансовому угрупуванню.
<<Новый стиль>> від самого початку створювався заради захисту прав громадян, що зазнавали свавілля від корумпованих та криміналізованих представників державної машини: чиновництва, суддів, міліції тощо. За  публікаціями газети відкривалися кримінальні справи навіть тоді, коли злочинці вже починали святкувати свою перемогу. Десятки людей, які були у відчаї від несправедливості, вдячні <<Новому стилю>> і його головному редакторові за допомогу (із матеріалами газети можна ознайомитися на сайті www.noviystil.com.ua).
   Разом із цим зростала ненависть до Кліментьєва з боку тих, хто переконаний, що в Україні не лише економіку, але й закон, справедливість, порядок, державну владу та й саму Конституцію вже приватизовано. І слушний момент для їх помсти нарешті настав. Злочинці зорієнтувалися у ситуації і від самого початку були впевнені у своїй безкарності ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 565 | Дата: 13.08.2011 | Коментарі (0)

  Відділ преси, освіти та культури Посольства США в Україні та ЗООО «ОПП «Взаємодія» проводять Осінню молодіжну школу «Нові медіа як інструмент громадської активності у вирішенні екологічних питань».
  Проект є продовженням першої Осінньої молодіжної школи, що відбулася у жовтні 2010 року. 26 вересня – 1 жовтня 2011, Крим, на базі молодіжного табору «Мандарин».
Її учасниками / учасницями можуть стати 40 українських учнів / учениць шкіл та студенток / студентів віком 17-21 рік, які цікавляться вивченням ролі громадської думки, зв’язків із громадськістю, діяльності медіа тощо. Відбір відбуватиметься на підставі відкритого конкурсу. 10 волонтерів / волонтерок будуть набрані з числа активних учасниць / учасників 1-ї Осінньої молодіжної школи.
   Основна мета проекту – оволодіння навичками запуску кампаній громадянської активності, що включають розробку кампанії, використання можливостей соціальних мереж та інших веб-ресурсів для формування громадської думки та активності, досягнення результативності дій.
Формат школи передбачає проведення семінарів, тренінгів, а також ігор.
   Вимоги до кандидатів / кандидаток:
• Програма Осінньої школи розрахована на школярів / школярок і сту ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 628 | Дата: 12.08.2011 | Коментарі (0)

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні та «Українська правда» оголошують перший щорічний Конкурс журналістських розслідувань для молодих журналісток / журналістів, студентів / студенток журналістики та інших, зацікавлених у журналістській кар’єрі.   
Конкурс відкритий для молодих людей віком від 18 до 25 років.
Конкурсантки / конкурсанти можуть вибирати власні теми, розкриваючи які, вони демонструють навички розслідувального репортажу. Переможець / переможниця та призерки / призери будуть оголошені під час сьомої Глобальної конференції журналістів-розслідувальників, що відбудеться у Києві 13-16 жовтня 2011 року.
На конкурс приймаються оригінальні неопубліковані репортажі, а також свіжі опубліковані матеріали (за 2011 рік) за умови, що «Українська правда» і Посольство США отримають від правовласників безкоштовно право на їхню публікацію. За «Українською правдою» залишається право опублікувати інші конкурсні роботи, крім трьох переможців / переможниць. Роботи повинні бути не більшими за п’ять сторінок. ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 771 | Дата: 08.08.2011 | Коментарі (0)

Вийшла друком книга відомого письменника та публіциста, кандидата філологічних наук, доцента факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка, члена Спілки офіцерів України Олега Романчука «У пошуках універсуму».
  Її автор – редактор журналу «Універсум», член Світової організації періодичної преси (Organization Mondiale de la Presse Periodigue – Bruxelles) та Міжнародного інституту преси (International Press Institute (IPI) – дає відповідь на питання, як остаточно позбутися спадщини колоніального минулого і стати по-справжньому європейською країною. Це книга про наше життя. Спроба не лише задатись питанням, а й знайти правильні відповіді. Пам'ятати, хто ми. Знати, як і куди йдемо. Серед питань, які порушуються автором, є й такі гострі проблеми, як пошук енергії розвитку для України, остаточна ліквідація колоніальної спадщини минулого.
  «Під однією обкладинкою зібрано частину написаного за останні двадцять років. Це впереваж публіцистичні та наукові статті, роздуми, прогнози і спостереження як дещиця світоглядного тексту, де йоти, титли і крапки мають не менше значення, аніж рядки чи цілі розділи, важлив ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 781 | Дата: 31.07.2011 | Коментарі (1)

  МГО "Інтерньюз-Україна” та спільнота медіа-інноваторів MediaNext за підтримки МФ «Відродження» запрошують студентів факультетів журналістики та медіа-активістів на Другу Літню школу MediaNext (Київ, 14-20 серпня 2011).
Для чого це?
Друга Літня школа продовжує традиції Літньої та Зимової шкіл MediaNext, проведених в cерпні і грудні 2010 року. Цьогорічна школа запропонує оновлений 7-денний курс із застосування можливостей нових медіа.
Школа пропонує учасникам ті знання і навички, які вони не можуть отримати в університетах з огляду на невисоку практичну підготовку студентів до реалій життя в українських вузах. Школа дозволить учасникам підвищити їхню конкурентоздатність в пошуку роботи в сучасних медіа і в пов’язаних з ними сферах.
Чому вчитимемося?
Друга Літня школа з нових медіа MediaNext - це гарна можливість для учасників впродовж 7 днів засвоїти теоретичні знання та практичні навички інструментів цифрової журналістики. Навчитись ефективній роботі з мультимедіа, соціальними мережами для робочих цілей, управління репутацією, проводити моніторинг, ефективний пошук інформації, засвоїти стилістику в онлайні. Особлива увага буде приділена широкій темі візуалізації інформації і розвитку творчих навичок ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 577 | Дата: 25.07.2011 | Коментарі (0)

  Редакція оголошує конкурс на такі посади:
Журналіст онлайн-видання Gazeta.ua (вечірні години + вихідні)
  Обов'язки: пошук інформації у мережі Internet, рерайт, переклад і редагування новин
  Освіта: вища (незакінчена вища)
  Досвід роботи: від 6 місяців
  Графік роботи: 18:00-23:00 у будні дні, 10:00-19:00 у вихідні і святкові дні (чергування через день)
  Вік: до 30 років
  Базові вимоги: обов'язковий досвід роботи в онлайн-журналістиці!!! вільне володіння українською та російською мовами; знання англійської мови (читання/переклад текстів); висока загальна ерудиція; уміння швидко переходити з одного інформаційного приводу на інший; уміння виділяти головні моменти в інформації; обов’язково - висока грамотність; швидкий набір тексту; вільне володіння ПК (Open Office, Adobe Photoshop, знання усіх браузерів); здатність до швидкого навчання; ініціативність, відповідальність, пунктуальність; уміння працювати як в команді так і самостійно. Умови працевлаштування: основне місце роботи; зарплата за результатами співбесіди.
Резюме направляти по електронній пошті: web@gpu.ua

Журналіст онлайн-видання Gazeta.ua (розділи "ПОЛІТИКА", "СОЦІУМ")
  Обов'язки: пошук інформації у мережі Inte ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 634 | Дата: 18.07.2011 | Коментарі (0)

  МГО "Інтерньюз-Україна" та спільнота медіа-інноваторів MediaNext за підтримки МФ «Відродження» запрошують студенток / студентів факультетів журналістики та медіа-активістів / медіа-активісток на Другу Літню школу MediaNext
(Київ, 14-20 серпня 2011).

  Для чого це? Друга Літня школа продовжує традиції Літньої та Зимової шкіл MediaNext, проведених у cерпні та грудні 2010 року. Цьогорічна школа запропонує оновлений 7-денний курс із застосування можливостей нових медіа.
  Школа пропонує учасницям / учасникам ті знання і навички, які вони не можуть отримати в університетах з огляду на невисоку практичну підготовку студентів / студенток до реалій життя в українських вузах. Школа дозволить учасницям / учасникам підвищити їхню конкурентоздатність у пошуку роботи в сучасних медіа і в пов’язаних із ними сферах.
  Чому вчитимемося? Друга Літня школа з нових медіа MediaNext - це гарна можливість для учасників / учасниць упродовж 7 днів засвоїти теоретичні знання та практичні навички інструментів цифрової журналістики. Навчитись ефективній роботі з мультимедіа, соціальними мережами для робочих цілей, управління репутацією, проводити моніторинг, ефек ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 599 | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

8-12 серпня у місті Одеса на базі відпочинку відбудеться Всеукраїнська літня школа молодіжної журналістики.
  Організатором проекту є Спілка ініціативної молоді "СІМ". Участь у заході візьмуть 50 журналістів-початківців із різних куточків України. Всеукраїнська літня школа молодіжної журналістики - це некомерційний освітній проект для молодих перспективних журналістів / журналісток.
  Багато провідних медіа-спеціалістів / спеціалісток висловлюють переконання, що сучасний/а журналіст / журналістка має бути універсалом / універсалкою, повинен/на вміти працювати в різних медіасферах. Ця школа допоможе стати універсальним/ною журналістом / журналісткою.
  Протягом п'яти днів відбуватимуться тренінги та майстер-класи з різних видів журналістики:
- газетно-журнальної журналістики;
- відеожурналістики;
- інтернет-журналістики та нових медіа;
- фотожурналістики;
  Закріпити набуті знання журналістам / журналісткам допоможе навчально-рольова гра "СІМуляція". Учасники цієї гри потраплятимуть у різні ситуації в безпечному середовищі. Авторки / авто ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 588 | Дата: 09.07.2011 | Коментарі (0)

Аналітики УАВПП проаналізували результати дослідження, проведеного компанією TNS в Україні (MMI Україна 2010 / 3 +4), і виділили основні переваги читачів, використовуючи 8 основних тематичних сегментів. Назви цим основними тематичними сегментами були присвоєні відповідно до пристрастями читачів газет: розважати, всеїдні, байдужі, господарські, оглядачі, модники, техніки, ділові.
Найбільше число читачів газет - 32% - не мають особливих тематичних переваг (байдужі);
- 18% читачів цікавляться публікаціями на теми здоров'я, методів лікування, кулінарії, кулінарних рецептів, а також читають про дачу, сад, город (господарські);
- 17% читачів люблять у всьому досконально розібратися - це «оглядачі»;
- 10% аудиторії газет стежить за новинками моди - це «модники»;
- 7% читачів газет цікавить ділова тематика (ділові);
- 6% аудиторії газет люблять читати про техніку - це сегменти «техніки» та «всеїдні»;
- 5% читачів газет цікавляться розважальної тематикою (розважатися).
Трохи більш детальна інформація наведена на діаграмі нижче.
... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 703 | Дата: 25.06.2011 | Коментарі (0)

«Фотожурналістика для принт та онлайн – від теорії до практики» - такою була тема Медіа клубу Асоціації Незалежних Регіональних Видавців України у Чернігові 17-18 червня.
   Два дні з фахівцями з регіональних видань ділилися досвідом відомі в Україні та за кордоном фотографи-документалісти та фотомитці Олександр Глядєлов, Віктор Марущенко, Геннадій Мінченко, Олександр Ляпін та Ганна Войтенко. Вони розповіли про те, як створювати довгострокові документальні фотопроекти, поділилися думками про проблеми та майбутнє документальної фотографії.
   Також учасники відвідали редакцію Чернігівської Медіа Групи.
   Декілька ідей від майстрів:
1. Фотограф-документаліст має бути невидимкою. Герої проекту мають йому довіряти.
2. Вибір теми фотопроекту. Тема має по-справжньому хвилювати вас особисто. Фотопроект повинен: бути соціально значущим, розкривати неочевидні явища, змушувати діяти, впливати на соціум не лише інформаційно, але й емоційно. Потрібно чітко розуміти, що має бути в результаті.
3. У моді медійні проекти – фото з відео, музикою та інтерв’ю.
4. Фотожурналістика (нарисова фотографія) помирає. Всі мислять поодинокими фото. Фотографія зараз мігрує у бік мистецтва.
5. Сьогодні фотографи порушують ус ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 578 | Дата: 24.06.2011 | Коментарі (0)