Головна » 2010 » Квітень » 2 » В Інституті журналістики
19:38
В Інституті журналістики
     Останнього тижня квітня в Інституті журналістики пройшла уже традиційна Журналістська весна. В її рамках відбулися заходи, які об’єднали теоретиків і практиків ЗМК, зокрема й міжнародна наукова конференція «Журналістика 2010: методологія досліджень у галузі соціальних комунікацій». На пленарному засіданні учасників привітав директор ІЖ Володимир Різун. Він виголосив доповідь «Соціокомунікаційний підхід у науці та галузі соціальної інженерії».
     У ході дискусій обговорювалися питання контенту ЗМК, дослідження аудиторії та інформаційних потреб ЗМК, сприйняття і впливу медіа, художньо-технологічних характеристик друкованих видань, форматів і типологічних особливостей друкованих і електронних ЗМК, дослідження ефективності реклами, діяльності служб із зв’язків з громадськістю, ефективності організації політичних кампаній та іміджмейкінгу, узагальнення світового досвіду наукових досліджень ЗМК.
    Також в рамках конференції пройшла презентація видань Інституту журналістики. А після завершення дискусій бажаючих запросили відвідати тренінг-марафон для журналістів-практиків. Особливу увагу привернули такі теми тренінгу:
- Сучасні методи подачі інформації в тележурналістиці;
- Інтелектуальна власність у ЗМК;
- Структура радіоновин;
- Організація власного видання;
- Колір в рекламі та друкованому виданні;
- «Себе в тобі як в дзеркалі я бачу» (психологічні механізми сприйняття у мас-медіа). 
   Кожен учасник тренінг-марафону отримав сертифікат. Матеріали наукової конференції будуть видані окремим виданням.
 
Василик Л.Є.
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 1213 | Додав: sonata | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]