Головна » 2012 » Травень » 7 » Розповісти про все?
17:46
Розповісти про все?
  Про все, що відбувається у нашій повсякденній метушні, описати в одній статті практично не можливо. Озирнувшись навкруги, ми бачимо безліч цікавих ситуацій та подій. Хочеться писати про все. У голові промайнуло чимало думок: про що все ж таки написати, щоб зацікавити нашого вибагливого читача.
  Нарешті чернівчани дочекалися весни. Ідучи по старовинних вулицях міста, люди із захопленням розглядають кожне деревце, кожну квіточку, все набуває нового життя. Одна з весняних подій, яка просто вразила місцевих мешканців, – це встановлення 58-кілограмової писанки у центрі міста. Дизайнерський витвір розфарбований у п'яти кольорах і вкритий давніми народними символами, які означають побажання добра та щастя на цілий рік.
Таку велику писанку у Чернівцях встановили вперше. Її офіційне відкриття мало відбутися на Центральній площі міста, та через негоду всі урочистості перенесли до міської ради. А от перехожих дощ і сніг не злякали, люди зупинялися і під парасольками розглядали велетенське яйце.
  Писанка простояла тут до кінця квітня. А на День Незалежності вона представлятиме Чернівці на параді вишиванок у Києві. Розписували писанку дизайнери, викладачі та учні вищого художнього професійного училища № 5. Кольорова гама підібрана традиційно для буковинських писанок.
  Фестиваль писанок у всіх областях України відбувається в рамках Всеукраїнського проекту «Парад вишиванок-2012».
  До речі, 4 травня всі Чернівці святкували день вишитої сорочки. Не може не тішити те, що кожного року все більше і більше людей підтримують це свято і одягаються у прекрасні старовинні вишиванки. А у Чернівецькому Національному університеті відбувся флешмоб. Кожен охочий у відповідному одязі приходив і підтримував ідею свята, проявляючи патріотичність.
  Попереду чернівчан чекає ще не одне травневе свято. У ці дні можна просто, прогулюючись містом, відпочити або насолодитися мальовничою природою Буковини. Хтозна, що станеться протягом цих святкових весняних днів. Чернівці чекають нових подій. А журналісти – влучної нагоди розповісти про це все.

lupai_vika@i.ua
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 727 | Додав: Lara | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]