Головна » 2010 » Квітень » 12 » Краса в обмін на здоров"я, або про шкідливість анаболічних стероїдів
13:29
Краса в обмін на здоров"я, або про шкідливість анаболічних стероїдів
Часто доводиться спостерігати, коли люди всіма можливими і неможливими способами намагаються досягти еталону краси. При цьому для досягнення мети часто витрачаються маса сил і фінансів. Постійні дієти, тренажерні зали – все це задля ідеальної фігури у жінок та рельєфних м’язів у чоловіків. Та рано чи пізно після виснажливих тренувань у кожного мимоволі виникають думки досягти бажаної мети набагато швидше – вживаючи анаболічні стероїди. Незважаючи на те, що багато спортсменів стверджують про менший вплив на здоров’я стероїдів, ніж, наприклад, алкоголю чи сигарет, все ж таки вони є дуже небезпечними. Часто людина, яка прагне виглядати бездоганно, вживає ці таблетки пачками. В підсумку з мачо вона перетворюється на людину-рослину, яка, припинивши курс цього «лікування»  втрачає все, чого досягла раніше. Багато хто з нас бачив накачаних голлівудських акторів, які запросто перекидають автомобіль чи ламають стіни. Але, як недавно зізнався Сильвестр Сталлоне, він сам приймав ці заборонені препарати для підтримання форми і бажання виглядати, як у молоді роки.

Згадую, як розмовляв із своїм знайомим Денисом, який регулярно ходить до тренажерного залу і має досить непогані фізичні дані. На моє запитання «Чи використовуєш ти щось заборонене для прискорення ефекту?» він відповів, що не зумів втриматися від спокуси спробувати протеїнові суміші та... метан. Слід зауважити, що протеїн за своєю природою не є небезпечною речовиною і допомагає м’язам рости швидше. Але це тільки на перший погляд. Насправді, за все потрібно платити. В нашому випадку - здоров’ям. Бо приймаючи протеїни пачками, печінка і нирки починають закупорюватися піском та камінням. Невідомо, чи вплинуть вони і на серце. Що стосується метану, то ці стероїдальні анаболіки садять нирки, серце, впливають на чоловічу потенцію та здоров’я.


  Фельдшер Людмила Василова розповіла, що на власні очі бачила жахливий ефект від цих речовин:
– Не думала, що, працюючи в лікарні, постійно бачачи хворих та скалічених людей, я зможу ще чомусь здивуватися. Раніше я чула про згубний вплив анаболіків, але не думала, що настільки. Мій племінник займався спортом і пив, як він казав, спеціальні вітаміни. Коли одного разу в нього зупинилося серце і лише дивом лікарям вдалося його врятувати, зізнався, що вживав заборонені препарати і жалкує, що втратив на них здоров’я, – підсумувала медичний працівник.

  Я спробував знайти в місті точки, де можна придбати такі чудо-препарати. Увагу привернув магазинчик спортивного харчування, що на розі Головної-Садової. Заходжу всередину в напівпідвальне приміщення. Зліва розташувалася полиця з різними коробочками, таблетками, порошками. Підписані як протеїни, вітаміни та інше. На перший погляд наче все нормально. До мене підходить спортивної статури чоловік та пропонує допомогу. Представляюся спортсменом, який втратив через травму форму та бажає якнайшвидше її повернути. Консультант пропонує мені чудо-суміш за 210 гривень, від якої я повинен швидко набрати вагу. Мимоволі запитую, чи не має він десь стероїдів? Ну дуже хочеться знову стати суперменом. Можливо, щось запідозривши, чоловік каже, що в них все сертифіковане і безпечне, а стероїдів нема і близько.

   За його порадою купую пачку протеїнів Гейнер Супермас, щоб подивитися, чи лише протеїни та вуглеводи в цій суміші. Мене пригощають живильним коктейлем та запрошують приходити ще. В пошуках анаболіків заходжу до одного зі спортивних клубів у центрі міста. Кілька міцних хлопців піднімають гирі, решта вижимають штангу. Інструктор запитує мене про мету візиту. Відійшовши в сторону, цікавлюся у нього  стероїдами. Поінтересувавшись, навіщо це мені, інструктор каже, що в нього зараз немає на продаж таких препаратів, але можна дістати кілька упаковок метану та креатину. Дізнаюся, що це буде коштувати від 350 до 1000 гривень. Ось так просто можна придбати чудо-порошечки.

   Зіставивши всі аргументи «за і проти», в підсумку виходить, що шкоди від цієї хімії набагато більше, ніж користі. Тому що красиве і здорове тіло – це не одне і теж. Тим паче, що краса ця тимчасова. І чи варто псувати здоров’я, засипаючи в себе пігулки, коли можна досягти такого ж ефекту просто бігаючи зранку та ведучи здоровий спосіб життя?

Олександр КОРКОІЛ
всі фото з inrternety
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1511 | Додав: Acropolis | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
2 Сергій  
0
якось не гарно писати такі коментарі. треба поважати оточуючих.

П.С. НЕ той Сергій))))))


1 Сергій  
0
**?&*#?@#@# стаття написана **?&*#?@#@#!!!!!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]