Головна » 2013 » Грудень » 07
Намалювати мультик на комп’ютері і озвучити його, в наш час, занадто просто. З розвитком сучасних технологій, глядача треба чимось дивувати кожен день. Наприклад, найняти на зйомку популярного актора і найняти саме для акторської гри – це вже щось цікавіше. Дякувати комп’ютерній графіці, що є технологія Motion Capture, яка дозволяє схопити – в прямому сенсі цього слова – рух, і перенести його на комп’ютер. Погодьтесь, дивитись мультик, знаючи, що за персонажем стоїть справжній актор, набагато цікавіше.
До прикладу мультфільм Ранго, який вийшов в прокат в 2011 році, за участі відомого актора Джонні Деппа, притягнув до себе таку кількість глядачів, саме завдяки головному герою – ящірці. Яку не тільки озвучив відомий *пірат*, але ще й подарував їй свої жести і навіть міміку.
Що ж таке Motion Capture. Дослівний переклад з англійської - захоплення руху. Це метод анімації персонажів і об'єктів, який застосовується у виробництві мультфільмів , а також для створення спецефектів у фільмах, також широко використовується в ігровій індустрії. Існують два основних види систем motion capture :
+ Маркерна система motion capture , де використовується спеціальне обладнання. На людину надягається костюм з датчиками , він виробляє рухи , необхідні за сценарієм , встає в домовлені пози , імітує дії ; дані з датчиків фіксуються камерами і надходять в комп'ютер, де зводяться в єдину тривимірну мод ... Читати далі
Категорія: Історія науки і техніки | Переглядів: 734 | Дата: 07.12.2013 | Коментарі (0)

 Ефект Джанібекова - цікаве відкриття нашого часу. Двічі герой Радянського Союзу, генерал-майор авіації Володимир Олександрович Джанібеков заслужено вважається найдосвідченішим космонавтом СРСР. Він здійснив найбільшу кількість польотів - п'ять, причому всі в якості командира корабля. Володимиру Олександровичу належить відкриття одного цікавого ефекту, названого його ім'ям - т.зв. ефекту Джанібекова , який був виявлений їм в 1985 році, під час свого п'ятого польоту на кораблі «Союз Т- 13 " та орбітальній станції « Салют -7 » (6 червня - 26 вересень 1985 року) .
Ефект Джанібекова полягає в дивній поведінці летючого обертового тіла в невагомості. Коли космонавти розпаковували доставлений на орбіту вантаж , то їм доводилося відкручувати так звані « баранчики » - гайки з вушками. Варто вдарити по вушку « баранчика » , і він сам розкручується. Потім , розкрутившись до кінця і зіскочивши з різьбового стрижня , гайка продовжує , обертаючись , летіти за інерцією в невагомості (приблизно як летить пропелер ) . Так от , Володимир Олександрович зауважив , що пролетівши приблизно 40 сантиметрів вушками вперед , гайка раптом здійснює раптовий переворот на 180 градусів і продовжує летіти в тому ж напрямку , але вже ... Читати далі
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Історія науки і техніки | Переглядів: 697 | Дата: 07.12.2013 | Коментарі (0)

  Вчора, 6 грудня, о 16:00, на Центральній площі Чернівців зібрався Журналістський Євромайдан. Представники більшості ЗМІ Буковини засудили дії "Беркута” проти журналістів, які висвітлювали події київського євромайдану. Журналісти підписали звернення до Начальника управління МВС України у Чернівецькій області. 

Начальнику управління МВС України 

у Чернівецькій області 

Олександру Демидову 

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 626 | Дата: 07.12.2013 | Коментарі (0)