Головна » 2012 » Липень » 14
   В умовах, коли ЗМІ асоціюється у першу чергу з посередністю, копірайтингом, джинсою і жовтухою, люди, які звикли мислити і писати інакше, об’єднуються довкола ідеалів і цінностей, що мають загальносвітову вартість, називаючи це «свідомими медіа».

   В Україні поштовхом до такого зібрання свідомих журналістів, митців, прес-секретарів, керівників регіональних, національних, міжнародних громадських організацій і рухів стало урочисте проголошення Першого Міжнародного Дня Свідомого Журналіста 11 липня 2012 року у Києві у Руському клубі «Культ Ра». В рамках урочистого заходу було презентовано Міжнародну Хартію «Медіа Майбутнього», яку підписали учасники події. Ініціаторами даного заходу виступили Міжнародна освітня організація «Earth Citizens for Conscious Media» - ECCM (Громадяни Землі за Свідомі Медіа) та Всесвітній рух «Еко-Культура».
   Міжнародна освітня організація ECCM презентувала присутнім концепцію свідомих медіа та розповіла про організації, рухи свідомих медіа, що працюють в цьому напрямку на різних континентах світу.
Свідомі медіа – це журналістика, основною характеристикою якої є відповідаль ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 586 | Дата: 14.07.2012 | Коментарі (0)