Головна » 2012 » Липень » 22
   Під час відвідин Києва випадково потрапила на PolitClub Портнікова. Спочатку було дитяче захоплення від того, що студія справді виглядала так, як на картинці. Потім — гордість від перебування з такими чесними, приємними і простими людьми (завжди думала, що відомі діячі мають бути з задертим носом). Вони відверті, вони єдині, хто так зухвало і не боячись говорить правду.
   Але останнє відчуття, з яким я вже виходила зі студії — відчуття огиди. Огиди від того, в нашій прекрасній Україні панує безлад і ми не хочемо цього змінювати: передвиборче розігрування владою мовного питання, провокації на протестах проти мовного закону біля Українського дому в Києві, закриття «LB.ua» і останнє, що вже геть виводить — катування ТВі: телеканал вимкнули в 11 містах, а директора звинуватили у несплаті податків.


З розповіді Миколи Княжицького на ПолітКлубі стало відомо, що уряд заборгував йому 3 мільйони 25 тисяч гривень, які він у вигляді податку на додану вартість сплатив українській державі.
Сам прем’єр-міністр каже, що держава регулярно всім вертає ПДВ. Проте гроші телеканалу так і не повернули. Окрім того, ще й порушили кримінальну справу. Але суть у іншому: можливо, це маніпуляція через те, що канал доносить надто відверті речі до народу? Неосвіченим стадом правити легше ж…
... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 937 | Додав: Нікуся | Дата: 22.07.2012 | Коментарі (2)

  Чернівці посіли 5 місце у рейтингу найкультурніших міст України, складеному журналом «Фокус». Також щотижневик визнав наше місто найкомфортнішим для життя. Не остання причина цьому — наявність у місті книгарень. Проте вже зовсім скоро їх реорганізують. Чи дійсно це певні зміни чи повна ліківідація — невідомо нікому. Проте в будь-якому випадку дух міста буде вже не тим.
  Влада запевняє, що книгарні збиткові, громадяни заперечують аргументом, що приміщення в центрі комусь досить вигідно здавати в оренду. А Ігор Буркут — людина з неймовірним досвідом та безцінними знаннями, а також історик за освітою, політолог за покликанням та досвідчений журналіст 21 липня у сквері Франца Йосифа на 4 лекції Вуличного Університету поділився причинами та наслідками закриття книгарень. Також розповів про те, що формування інтелекту без читання книг неможливе та зачепив багато інших проблем, які зводяться до книги.
    «Насправді існує декілька абсолютно об'єктивних причин занепаду книгарень. Перша з них — це досить високі ціни на якісні книги. Коли людина заходить до книгарні і бачить ціну 100-150 гривень, вона задумується: купувати цю книгу чи ні. Другою причиною є аудіокниги. Виростає покоління,‭ ‬яке не звикло читати великі тексти,‭ бо читати — це велика робота.  ‬Для нього набагато легше вставити навушники у вуха і слухати світову класику, поспішаючи кудись по сво ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 863 | Додав: Нікуся | Дата: 22.07.2012 | Коментарі (1)