Головна » 2012 » Червень » 09
   Викладачі кафедри журналістики візьмуть участь у проекті «Цифрові медіа в університетах України», який уже вдруге стартує в Україні. Проект започаткований Благодійним Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» та компанією «Систем Кепітал Менеджмент». Він реалізовується у партнерстві з НаУКМА – з Могилянською школою журналістики. Мета проекту – запровадження в українських вишах світових стандартів підготовки журналістів, зокрема доручення студентів до цифрової культури задля розвитку редакцій згідно зі світовими медіа-тенденціями. Акцент робиться на зміну журналістської освіти в напрямку роботи з цифровими медіа, Інтернетом та новітніми технологіями.
   Протягом минулого року у рамках проекту було відібрано 10 викладачів з 5 вузів України. Рішенням виборчої комісії цього року у проекті візьмуть участь і викладачі ЧНУ. Стажування відбуватиметься протягом трьох днів кожного місяця з листопада 2012 року по червень 2013 року. Між керівництвом вузу та фондом «Розвиток України» у першій декаді жовтня у Києві з цього приводу планується підписання Меморандуму про співпрацю.
   Навчання проходитиме на базі НаУКМА. Воно спрямовуватиметься на вивчення нових форматів новин, блог ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 739 | Дата: 09.06.2012 | Коментарі (0)

Під час навчання в університеті додому я приїжджала кожного  тижня, але цього часу (1 день) вистачало лише для посиденьках у родинному колі, і це мені подобалось, адже так приємно побути хоча б трошки зі своїми рідними. До того ж, після навчального тижня мені більше нічого і не хотілося. Але з початком літа у мене з'явився багато вільного часу, щоб зустрітися з друзями та родичами, які мені розповіли багато нового, до речі, це були приємні, навіть несподівані новини. Справа в тому, що усі знають, які шанси, умови та пріоритети у селах нашої країни для самореалізації молоді. Кожна дитина бажає чимось займатися: чи то спорт, чи танці, чи щось інше, але, якщо цього нема, вона може вдаватися до якихось інших, часом негативних, занять або дій.

 Приблизно два роки тому наша молодь почала активно займатися спортом. Це був волейбол. Створилася команда під керівництвом молодого вчителя математики, який доклав чималих зусиль для того, щоб зацікавити у цьому молодь. Спочатку було важко. Багато зневірилися в успіх молодої команди, вважали, що це ні до чого не приведе. Але все сталося навпаки. З кожним днем во ... Читати далі

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1088 | Додав: Aurika | Дата: 09.06.2012 | Коментарі (3)