Головна » 2012 » Червень » 9 » Цифрові медіа в університетах України
14:09
Цифрові медіа в університетах України
   Викладачі кафедри журналістики візьмуть участь у проекті «Цифрові медіа в університетах України», який уже вдруге стартує в Україні. Проект започаткований Благодійним Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» та компанією «Систем Кепітал Менеджмент». Він реалізовується у партнерстві з НаУКМА – з Могилянською школою журналістики. Мета проекту – запровадження в українських вишах світових стандартів підготовки журналістів, зокрема доручення студентів до цифрової культури задля розвитку редакцій згідно зі світовими медіа-тенденціями. Акцент робиться на зміну журналістської освіти в напрямку роботи з цифровими медіа, Інтернетом та новітніми технологіями.
   Протягом минулого року у рамках проекту було відібрано 10 викладачів з 5 вузів України. Рішенням виборчої комісії цього року у проекті візьмуть участь і викладачі ЧНУ. Стажування відбуватиметься протягом трьох днів кожного місяця з листопада 2012 року по червень 2013 року. Між керівництвом вузу та фондом «Розвиток України» у першій декаді жовтня у Києві з цього приводу планується підписання Меморандуму про співпрацю.
   Навчання проходитиме на базі НаУКМА. Воно спрямовуватиметься на вивчення нових форматів новин, блогосфери у сучасній журналістиці, створення аудіо- та відео-подкастів, інфографіки і фотографії у сучасній редакції, планування економіки та бізнес-моделей сучасних конвергентних ньюз-румах тощо.
   Як наслідок у програму підготовки студентів за спеціальністю «Журналістика» буде внесено навчальний курс «Цифрові медіа», а випускники зможуть втілити отримані знання у ЗМІ.

На фото - відкриття проекту у минулому 2011 році
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 742 | Додав: | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]