Головна » 2011 » Жовтень » 11
У період з 18 по 21 жовтня у сесійній залі Верховної Ради заплановано розгляд у першому читанні законопроекту No.8256 щодо забезпечення права журналістів на захист джерел інформації.

   Прийняття цього законопроекту - в інтересах кожного українського журналіста. За останні півтора роки ми маємо багато прикладів, коли правоохоронці, всупереч закону про гарантований державою захист, користуючись розбіжностями у законодавстві, проводять обшуки в офісах та помешканнях журналістів та вилучають на довгий термін напрацьовані архіви, фото- і відеотехніку, диктофони тощо. Це є даність, яка унеможливлює роботу редакцій та може вбити будь-яке, навіть дуже прибуткове видання.

   Деякий час тому ця проблема була поширеною і в Європі. Але судова гілка європейської влади визнала, що подібні дії правоохоронців не є законними. Крім того, Парламентська Асамблея Ради Європи це визнала та оприлюднила рекомендації з приводу захисту джерел інформації журналістів. У цьому документі, зокрема, сказано: <<Асамблея зі стурбованістю констатує велику кількість випадків, коли органи державної влади європейських держав змушують чи намагаються змусити журналістів розкривати свої джерела, незважаючи на
чіткі стандарти, встановл ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 720 | Дата: 11.10.2011 | Коментарі (0)