Головна » 2010 » Вересень » 26
«ЗМІ і формування громадянського суспільства» – участь у такому проекті запропонували кафедрі журналістики ЧНУ колеги з Німеччини. Один з організаторів на початку вересня відвідав вуз і ознайомився зі специфікою підготовки журналістів на філологічному факультеті, а вже 14 вересня українську сторону було включено у роботу над спільним проектом поруч з аналогічними центрами підготовки медіа-фахівців з університетів Пассау (Німеччина), Нови Сад (Сербія), Клуж та Сібіу (Румунія), Сараєво (Боснія і Герцеговина), Сегед (Угорщина). Від України участь у ньому візьмуть також Інститут журналістики (Київ) та Одеський університет.
   Що ж спонукало фахівців з підготовки мас-медійників об’єднатися у спільних наукових пошуках? Гість кафедри журналістики пан Тіло Краузе говорить:
- В останні роки стрімко росте кількість ЗМІ в країнах, що розвиваються, та у державах молодих демократій, а також спостерігається розуміння вирішальної ролі журналістики у формуванні громадянського суспільства, що спонукає готувати професійні кадри. Саме ЗМІ покликані інформувати суспільство, контролювати владу, розвивати суспільні дискусії, сприяючи ... Читати далі
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 798 | Дата: 26.09.2010 | Коментарі (0)