Головна » 2010 » Травень » 11
Про те, що Буковина не лише багатонаціональний край, але й цікавий для туристів регіон, знають напевно чимало бажаючих відпочити. Особливо актуальним пошук відпочинку в рідних тенетах стає в умовах фінансових та економічних криз.

 Адже звичайній людині важко зібрати кошти для вік-енду в Європі, чи навіть на дорогих кримських курортах. Чим же може зацікавити нашого і не тільки туриста Буковина та в якому стані туристичні маршрути, журналісти дізнавалися в рамках виїзного прес-туру «Новими садибами Буковини». 

Слід зауважити, що чималий вклад у розвиток зеленого туризму на Буковині робить Німецьке Товариство Технічного Співробітництва (GTZ), яке здійснює фінансові інвестиції в рамках угод із українським урядом. Однією із проблем буковинського туризму та його розвитку є сама позиція місцевих господарів садиб та ініціаторів відпочинку на Буковині, вважають експерти. Ментальність наших громадян, на жаль, перебуває на примітивному рівні, а вислів «моя хата скраю, я нічого не знаю» досить актуальний. Отож туристи, які багато чули про красу буковинських Карпат можуть швидко розчаруватися в можливості тут відпочити. Тому що прийшовши одного разу до власника садиби, в якого на той момент не було вільних місць, інформації він не отримає навіть на прохання, майже ніколи не дадуть телефона конкурента. 

... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1027 | Додав: Acropolis | Дата: 11.05.2010 | Коментарі (0)

Традиційно по вівторках в літературному кафе, що на Центральній площі Чернівців відбуваються презентації нових збірок молодих письменників та поетів краю і не тільки. Цікавим відбувся літературний вечір за участі молодої письменниці Галини Чорної, яка презентувала присутнім свою першу прозову збірку «Пиво та чай». 

Літературний вівторок дійсно перетворився на фіто-хмельний вечір. Цікаво, що рукописом книги зацікавився доктор філологічних наук Інституту літератури АН України, письменник Володимир Даниленко, який передав почесну місію написання передмови своїй колезі Ніні Козачук. На презентації гості мали змогу познайомитися з автором пікантної обкладинки книжки – Владом Готинчаном та ілюстратором – Інною Халай. Схвально відгукнувся про збірку, її перший читач, філософ та науковець, засновник філософських серед у "Literatur Cafe" Іван Чорний , який є батьком письменниці. 

Після всіх привітань та теплих слів, Галя взялася пригощати гостей пивом та пояснювала його тандемний зв’язок з чаєм. – Насправді, пиво та чай дуже подібні, – розповіла письменниця. – Зверніть увагу, якого кольору набуває вода, коли в неї занурити пакетик запашного чаю. І коли поставити поруч склянку пива, то відрізнити за кольором де є що, надто складно. Так само з літературою: наче одні і ті ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 748 | Додав: Acropolis | Дата: 11.05.2010 | Коментарі (0)

Все ближче початок нової вступної кампанії до вузів. Вона дещо відрізнятиметься від минулорічної. Марно вказувати на те, що «коней на переправі не міняють», бо так сталося, що з приходом нової влади взялися і за освітню галузь. Новий міністр освіти змінив правила гри за кілька місяців до початку вступної кампанії і цим самим викликав хвилю збурення та громадського обговорення нововведень.

 З ініціативи Чернівецької обласної громадської організації «Комітет виборців» та представництва Громадянської мережі «Опора» в рамках громадського проекту «За збереження антикорупційної реформи в освіті» відбувся «круглий стіл» на тему: «Чесний вступ до ВНЗ-2010». Його учасники дискутували та обговорювали новинки, висловлювали свою точку зору до нових змін. Йшлося, зокрема, про:
 – збереження ЗНО, як єдиної прозорої системи перевірки знань та її подальше вдосконалення;
 – проблеми запобігання корупції у вузах у зв’язку із введенням середнього балу атестата, як рівноцінної частини до сертифікатів ЗНО; 
– проблеми проведення ЗНО мовами нацменшин та відмова від обов’язкового мінімуму в 124 бали для непрофільних предметів. 

Міністерство дозволило національним меншинам здавати тестування рідними мовами, – зазначила представник «Опори» Олеся ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 907 | Додав: Acropolis | Дата: 11.05.2010 | Коментарі (0)