Головна » 2010 » Травень » 11 » Містичний зв"язок пива з чаєм
13:21
Містичний зв"язок пива з чаєм
Традиційно по вівторках в літературному кафе, що на Центральній площі Чернівців відбуваються презентації нових збірок молодих письменників та поетів краю і не тільки. Цікавим відбувся літературний вечір за участі молодої письменниці Галини Чорної, яка презентувала присутнім свою першу прозову збірку «Пиво та чай». 

Літературний вівторок дійсно перетворився на фіто-хмельний вечір. Цікаво, що рукописом книги зацікавився доктор філологічних наук Інституту літератури АН України, письменник Володимир Даниленко, який передав почесну місію написання передмови своїй колезі Ніні Козачук. На презентації гості мали змогу познайомитися з автором пікантної обкладинки книжки – Владом Готинчаном та ілюстратором – Інною Халай. Схвально відгукнувся про збірку, її перший читач, філософ та науковець, засновник філософських серед у "Literatur Cafe" Іван Чорний , який є батьком письменниці. 

Після всіх привітань та теплих слів, Галя взялася пригощати гостей пивом та пояснювала його тандемний зв’язок з чаєм. – Насправді, пиво та чай дуже подібні, – розповіла письменниця. – Зверніть увагу, якого кольору набуває вода, коли в неї занурити пакетик запашного чаю. І коли поставити поруч склянку пива, то відрізнити за кольором де є що, надто складно. Так само з літературою: наче одні і ті ж літери, але склад, і наповненість творів у кожного письменника унікальний, – підсумувала Галя Чорна. Присутні на заході пошановувачі сучасної літератури, ще довго насолоджувалися прозою юної авторки... ну і звісно, пивом з чаєм. 

Олександр КОРКОІЛ
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 746 | Додав: Acropolis | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]