Головна » Статті студентів
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13 »
  Ось уже сьомий рік 22 листопада в Україні відзначають День свободи. Це свято – один із наслідків революційних подій 2004 року, але найбільшим їх здобутком став початок насправді незалежної української журналістики.
  Свого часу Георгій Гонгадзе поставив риторичне запитання: «Чи не схожа українська журналістика на «Титанік»?». Сьогодні з певністю можна сказати, що «корабель» врятовано, але куди занесе його у бурхливому потоці подій, які відбуваються у нашій державі, залежить від професійності і дотримання етичних норм кожним журналістом.
   З року в рік українська журналістика прогресує, набуває нових рис, намагається, якнайбільше відповідати світовим стандартам. І за словами французького журналіста Поля Стефана Маньє, який днями прибув до України, а попередній візит здійснив 20 років тому, за цей час у нас відбувся прогрес. Але для того, аби отримати високі місця у рейтингу професійності мас-медіа у світі, потрібно ще багато вчитися. На цьому шляху обов’язковим є досвід європейських ЗМІ, яким у силу різних суспільно-політичних обставин випало пройти ці етапи раніше.
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 794 | Дата: 23.11.2011 | Коментарі (0)

    Тисячоліттями люди мріяли побачити Космос. 50 років тому мрія збулася - політ здійснив Юрій Гагарін. Але не обійшлося і без наших співвітчизників - в період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року космічний політ на американському БТКК "Коламбія" місії STS-87 здійснив Леонід Каденюк.
  3 листопада перший космонавт незалежної України приїхав у Чернівці для того, щоб  взяти участь у відкритті залу "Україна - космічна держава" у музеї авіації та космонавтики клубу юних техніків "Кварц".
  На відкритті також побували Е.І. Кузнєцов (заступник Генерального директора Національного  Космічного Агентства України, Б.Г. Лапідус (заступник директора Київської філії Національного центру аерокосмічної освіти молоді України), С.О. Дячков (виконавчий директора УМАКО "Сузір'я"), О.В. Петров (голова правління Українського молодіжного аерокосмічного об'єднання "Сузір'я"), брат Леоніда Каденюка Володимир Каденюк (голова правління міського центру УМАКО  "Сузір'я").
  Гостей радо вітав завідувач Чернівецьким музеєм авіації і космонавтики Яценко Віталій Васильович. Згодом він представив гостям експозицію музею.
  Едуард Іванович Кузнєцов навіть зазнач ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 865 | Додав: Нікуся | Дата: 05.11.2011 | Коментарі (3)

  У 1961 році Чернівецька обласна державна телерадіокомпанія випустила в ефір свою першу телевізійну передачу. З тих пір минуло 50 років, впродовж яких лише зростало творче натхнення працівників телекомпанії та плідно розширювались рамки роботи ЧОДТРК. Так, за плечима 50 років тяжкої наполегливої роботи, яка, звісно, не може залишитись непоміченою.
   З нагоди півстолітнього ювілею з дня заснування Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії 31 жовтня відбулась зустріч студентів напряму журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з колишнім генеральним директором телестудії Казимирським Аркадієм Григоровичем, Годнюк Любов'ю Олексіївною - заслуженою журналісткою України, яка зараз керує ЧОДТРК, а також із директором творчого об’єднання культурологічних та науково-просвітницьких програм Жук Олесею Олександрівною.
   Запросили студентів саме в приміщення телекомпанії, адже де можна краще розповісти про історію її створення та розвитку.
   Спершу Жук О.О. представила присутній аудиторії керівників ЧОДТРК, а згодом ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 1043 | Дата: 01.11.2011 | Коментарі (0)

   Напевно, в кожного в житті траплялися люди, які нарікають на те, що вони дуже нещасливі, а їхнє існування - це суцільне пекло. Зазвичай це супроводжується плачем і благаннями до неба, щоб воно було прихильне до них. Та ці люди не усвідомлюють найголовнішого, що щастя – це не якась містична посмішка долі, яка супроводжує обранців, а результат постійних зусиль, спрямованих у правильному напрямкові. Щастя – це обов’язок, покладений на людину Богом. Вона повинна виконувати його щоденно, долати перешкоди, незважаючи ні на що.
   Для мене щастя – це людське життя. Воно найбільш непостійне, що є на світі. Тому кожного дня дякую за те, що дорогі мені люди сьогодні зустріли світанок. Часто доводиться чути: «Боже, як же тобі мало потрібно для щастя». А хіба не так це має бути?! Невже в цьому світі мало причин, щоб усміхнутися?
   Я впевнена, що за справжнє щастя потрібно боротися, бо інакше ми просто не зуміємо його розгледіти і втратимо назавжди. Ніхто не прийде і не скаже: «Сьогодні ти маєш бути щасливою!!!». Щастя – це те, що я сама роблю для нього. Воно викликає у мене усмішку і задоволення. У моєму житті щастя існує моментами, колись скл ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 929 | Додав: Шпіонка | Дата: 01.11.2011 | Коментарі (1)

З 17 жовтня по 7 листопада у Чернівецькому обласному
художньому музеї проходитиме виставка
 Славомира Ользацкого під назвою "Люди і ситуації".

  Здається, що кожен може стати фотографом, маючи дорогий фотоапарат і навички користування фотошопом. Проте це не так.
  Славомир Ользацкий - один із провідних фотографів Польщі - має незліченні роки досвіду та рідко користується такими програмами. Виставка, яка складається з 40 фото, показує різних героїв у різному часі, місцях та ситуаціях.
  Фото вражають філософським змістом відображення буденних подій. Кожне ніби має свою енергетику.

... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 679 | Додав: Нікуся | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 826 | Додав: cristov | Дата: 18.10.2011 | Коментарі (0)

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 871 | Додав: cristov | Дата: 18.10.2011 | Коментарі (5)

   Заслужений журналіст України. Публіцист. Редактор газети "Радянська Буковина.” Кореспондент інформаційного агентства "Укрінформ.” Просто хороша людина. Все це і навіть більше – Володимир Пелех.
   Улюбленій справі він присвятив понад 30 років, сповнених щоденної самовідданої праці. За своє життя двічі був лауреатом премії "Золоте перо”, нагороджений медалями "Ветеран праці” та "За трудову доблесть”, удостоєний неофіційного звання "професор інформаційного жанру”.
   11 грудня будуть п’яті роковини, як Володимира Григоровича немає серед нас. Напередодні цієї скорбної дати у стінах Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича рідні, колеги-журналісти, викладачі кафедри журналістики та студенти вшанували пам'ять відомого буковинського майстра слова. Так, 11 жовтня зі студентами зустрілися син Вадим Пелех, вдова Марія Максимівна, колеги Василь Джуран, Дмитро Миронюк, Микола Максимець, Петро Кобевко, Валентина Мацерук. Вони, як ніхто, можуть розповісти про Пелеха як про журналіста, редактора і просто людину. Здавалося, говорити про цього майстра можна годинами, адже цікавість до такої непересічної особистості не згасала.
   "Велика ерудиція, небоязнь іти на факт, вміння подати його. Він мав нюх на теми. Хоча скромно вів себе в журналістиці,” ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 842 | Дата: 14.10.2011 | Коментарі (1)

  17 жовтня 2011 року о 15.00 у Чернівецькому обласному художньому музеї відбудеться відкриття виставки Славомира Ользацкого під назвою "Люди і ситуації".
   Славомир Ользацкий – один із провідних фотожурналістів Польщі, учасник польського фотоагентства «ФОРУМ», член Фотоклубу Польського (організація фотохудожників Польщі), Товариства польських журналістів. Учасник і лауреат численних польських і міжнародних виставок і конкурсів, в тому числі WPP ( World Press Photo).
   Від фотографа: Чи фотожурналісти - чистокровні, справжні, тобто нормальні люди? Це питання не є провокаційним, всупереч очевидності. Чи нормальною є людина, яка за відносно невеликі гроші ризикує здоров'ям або життям, щоб зробити знімок? Чи нормальною є людина, яка, засинаючи під наркозом на операційному столі, дивлячись на нахилене над ним лице в масці, розмірковує, що фотографував операції, але такого кадру ще не має? Чи нормальною є людина, яка, не маючи за що купити їди, купує негативи? Чи взагалі нормальним є потреба фотографування всупереч всьому? Високою є ціна за буття фотожурналістом, а нічні кошмари - не найд ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 682 | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (3)

  6-7 жовтня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулася перша конференція із класичної філології
  На даний час філологічний факультет - один із найбільших в університеті. Тут навчається близько 1000 студентів, працює понад 100 викладачів (60 % із них кандидати наук), 13 професорів.
   Можна запевнити, що класичний університет не може існувати без класичної філології. Ми повинні бачити світ у великому контексті і розмаїтті. Тому метою конференції були пошуки орієнтирів у розвитку класичної філології в Україні.
    Мені вдалося побувати на пленарному засіданні конференції, яке відбулося в Червоній залі ЧНУ, про яке би хотіла розповісти і вам.
   Одне із найцікавіших питань засідання - сучасна освіта.
   Студент повинен бачити себе у певній професії.
   Його потрібно зацікавити "живим” матеріалом.
   Першим виступив кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри румунської та класичної філології ЧНУ Жерновей ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 866 | Дата: 08.10.2011 | Коментарі (0)