Головна » Статті студентів
« 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 »
    На даний момент в приміщенні актової зали ЧТЕІ КНТЕУ проходить теоретико-методологічний семінар на тему: «Збереження демократії Європейський та євроатлантичний вибір України. Ідеології як фактор виборчого процесу».
   Виступають Тарас Возняк (головний редактор Незалежного культурологічного журналу "Ї", що видається у Львові), Вікторія Сюмар (медіа-експерт) та Ярослав Кирпушко (голова НГО «Буковинський центр реконструкції та розивтку»).
   Слухаємо про довіру в суспільстві до політиків, вибори, роль медіа в політиці.
   Дуже часто говориться: "Неважлива ідеологія, важливо, яка то людина". Але саме ідеологія структурує те, що ми будемо будувати.
   Будь-яка влада — це механізм. І державу вона сприймає ресурсом, з яким можна робити будь-що. Отож влада починає тиснути на державу доти, доки суспільство не буде чинити опору (незалежні ЗМІ, громадські організації). Але цього опору не виникає. І влада, роблячи тиск надалі, потрапляє в провалля, бо суспільство не має твердої основи. Що може стати тим фактором, щоб тиску протистояти? Масовий спротив і розуміння у суспільстві, що ще залишилось щось святе. Цієї межі ми ніяк не можемо сягнути.
   Зараз у Києві втілюється в життя проект «Чесно». Це спроба дати людям інструмент, щоб вони могли чітко оцінити, хто і що є. Це громадянський рух, який буде аналізувати владу за 6 критеріями:
1. Відсутність фактів порушень прав і свобод людини.
... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 587 | Додав: Нікуся | Дата: 29.05.2012 | Коментарі (0)

19 травня у дворику приміщення Чернівецької міської ради відбулася вистава за творами Артура Шніцлера.
На прем’єру театрального перфоменсу «За годину» зібралося близько трьохсот глядачів.
Проте грало всього лише… чотири актори – Іван та Інна Даніліни, Олексій Григорчук та Ігор Константинюк. Вони самі готували собі костюми, а репетиції проводили у вільний від роботи час та іноді навіть уночі.














Категорія: Статті студентів | Переглядів: 609 | Додав: Нікуся | Дата: 22.05.2012 | Коментарі (0)

«Шоколадні вірші про кохання» – талісман для закоханих.  До неї увійшли вірші поетів кількох поколінь – поруч із текстами Віктора Неборака і Тараса Федюка вірші Маріанни Кіяновської, Галини Крук, Мар’яни Савки, Дмитра Лазуткіна і молодших – Романа Рудюка, Ірини Шувалової та зовсім молодих – Марусі Весни, Соломії Савки. Загалом – 17 авторів.

16 травня цю збірку презентували чернівчанам у «Кав*ярні на розі».


















Категорія: Статті студентів | Переглядів: 765 | Додав: Нікуся | Дата: 22.05.2012 | Коментарі (0)

    Сьогодні,15 травня, 0 15:00 на Центральній площі урочисто відкрили арт-скульптуру з 1600 футбольних м’ячів у вигляді квітки — логотипу Євро 2012.
   Як найбільша скульптура, створена з м’ячів, вона встановила рекорд України в категорії «Мистецтво». Про це зазначив експерт Владислав Рєзніков, який вручив авторам ідеї створення диво-квитки сертифікат про її внесення до Національного реєстру.
   Під час відкриття скульптури виступив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.
Продовжили святкування о 17:00 на матчі «Буковини» із запорізькою ФК «Металург».
Розміри арт-скульптури: 6 на 3,8 м. Вона є тимчасовою. Квітку планують залишити до кінця літа. Потім її перенесуть у місце, яке відповідає футбольній тематиці. Не виключено, що це буде стадіон «Буковина».



Категорія: Статті студентів | Переглядів: 641 | Дата: 16.05.2012 | Коментарі (0)

   Чернівчанка за походженням, єврейська дівчина Зельма Меербаум-Айзінґер народилася 1924 р. Вже майже через 18 років її не стало. Єдиною згадкою залишилися дивом уцілілі вірші на німецькій, присвячені коханому

   15 травня о 18 годині в Чернівецькому художньому музеї відбулася презентація книги Зельми Меербаум-Айзінґер «Я тугою огорнута. Вірші єврейської дівчини до свого друга», яка побачила світ у чернівецькому видавництві «Книги-ХХІ» в перекладі Петра Рихла з передмовою Іріс Бербен.
   Під час заходу поезії Зельми читали німецькою та українською - Клаудія Претор та Петро Рихло відповідно. У перервах між декламуванням звучала музика у поєднанні з поезією Зельми.

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 668 | Додав: Нікуся | Дата: 16.05.2012 | Коментарі (0)

  Після того, як футбольні фанати побували на відкритті арт-скульптури футбольної квітки, дружно пішли на трибуни стадіону «Буковина» вболівати за наших, які зіграли черговий матч першості України з ФК «Металург» (м.Запоріжжя).



   Уже на другій хвилині Євген Сантрапінських забив перший гол. Далі збільшити  рахунок наважився Сергій Басов.
   Проте «Буковина» не встигла насолодитися своєю подвійною перемогою. Цьому завадив Євген Пісоцький з «Металургу». Потім була заміна і на поле вийшов Жуніор, який вдало подав м"яч Матеушу і той забивав другий гол на користь запорізької футбольної команди. Рахунок на кінець першого тайму залишився 2:2.


   Ситуацію врятував Гунчак, через старання якого матч закінчився з рахунком 3:2.
  Арбітром в полі був тернопільчанин Анрій Яблонський. Асистенти- Любомир Харко із Луцька та Олександр Павлінов з Одеси. Четвертим був чернівчанин Микол ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 769 | Додав: Нікуся | Дата: 16.05.2012 | Коментарі (0)

ЖУРНАЛІСТСЬКЕ РОЗСЛІДУВАННЯ У РАДІОФОРМАТІ

  До редакції радіо надійшов лист від мешканців гуртожитку по вул. Хотинській у Чернівцях, в якому вони просять допомогти розв’язати конфлікт, який ось уже кілька років триває між ними та власником будівлі
   Суть конфлікту. Приміщення гуртожитку колись належало Чернівецькому цукровому заводу, і в ньому поселили працівників. Після банкрутства заводу гуртожиток придбали двоє мешканців Запоріжжя. Вони намагалися виселити колишніх працівників цукрового заводу, але це заборонив робити Верховний суд.
   Мешканці гуртожитку відстоюють своє право на житло в судах вже не один рік. Гуртожиток перепродували без їхнього відома тричі, починаючи з 2004 року. 63 сім’ї колишніх працівників Чернівецького цукрового заводу живуть у страху залишитися без даху над головою. За їхнім зверненням Садгірська районна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного продажу приміщення приватним особам. У разі, якщо люди програють суди, власник гуртожитку змусить їх або платити за оренду житла, або ж відключить від комунікацій.
   ГОЛОС: До нас сюди приходила вже виконавча служба людей виселяти. І люди були ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 837 | Дата: 14.05.2012 | Коментарі (0)

13 травня 2012 року о 15.00 год. в приміщенні Літнього театру Центрального  парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка відбувся п’ятий ювілейний благодійний фестиваль «Промінь Надії»
 
  Захід був приурочений Міжнародному Дню Матері. Свою творчість та таланти показували діти-сироти -  вихованці комунальної обласної загальноосвітньої школи-інтернату «Багатопрофільний  ліцей для обдарованих дітей». Всього у фестивалі взяло участь 40 виконавців: 20 дітей (10 хлопців та 10 дівчат) та 20 успішних панянок міста.
   Фестиваль складався з трьох частин. Спершу ведучі представили панянок у національних  костюмах. Друга частина мала назву «Здійснення дитячих мрій». Діти проявляли себе, показуючи власну творчість. У третій частині дітей разом із панянками нагородили дипломами та подарунками від організаторів та спонсорів фестивалю, серед яких - політична партія «Удар», ТРЦ «ДЕПОт», косметична компанія «Ейвон».

 
   Незважаючи на непривітну, дощову та зовсім не літню погоду, глядачів зібралося досить багато. Квиток коштував 20 гривень. І, за словами організаторів, ці кошти розподілили між дітьми — по 1 тисячі гривень на рахунок кожного. Захід відбувся за підтримки секретаря Чернівецької міської ради Віталія ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 604 | Додав: Нікуся | Дата: 13.05.2012 | Коментарі (0)

У серпні минулого року Резиденція православних митрополитів Буковини і Далмації була включена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Це стало результатом кропіткої роботи цілої бригади фахівців протягом останніх семи років. І от, коли нарешті ЮНЕСКО визнало історичну цінність Резиденції, всі зітхнули з полегшенням, а далі - задерли носа та й хвалимося. І, ніби все так добре, — дах перекривають, факультет іноземних мов переселяють, а от про туристів забули. На жаль, ніхто не думає про покращення рівня обслуговування, чи хоча б найменшого його наближення до європейського. 

   Нещодавно, дорогою на навчання, стала свідком прикрої ситуації – турист і охоронець голосно сперечались під стінами шостого корпусу Чернівецького національного університету, який знаходиться в стінах Резиденції. Хлопець намагався пояснити щось англійською мовою, натомість співробітник університету твердо йому заперечував українською. Спочатку я пройшла повз, та поки дійшла до входу на факультет, мені стало настільки шкода бідного туриста (який от-от міг отримати нервовий зрив), що вирішила повернутись й допомогти перекласти. Одразу скажу – моя англійська бажає бути ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 750 | Дата: 11.05.2012 | Коментарі (0)

Сьогодні, 10 травня, розпочнуться підготовчі монтажні роботи з встановлення на Центральній площі міста тимчасової скульптури на футбольну тематику.

  Вона покликана підкреслити, що попри те, що матчі єврочемпіонату в нашому місті не відбуватимуться, Чернівці теж є футбольним містом, з власними традиціями та великою кількістю вболівальників. Крім того, за задумом скульптура, зможе претендувати на занесення до Книги рекордів України.
  Відкрити скульптуру планують 15 травня о 15.00. На відкриття будуть запрошені експерти Національного реєстру рекордів, щоб офіційно зафіксувати досягнення нашого міста.
  Сектор інформації та зв’язків з громадськістю
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 691 | Додав: Ірина | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)